Geef vorm aan
de nieuwe generatie

Leerling staat centraal
en de docent is cruciaal

Onderwijspersoneel verdient meer werkgeluk

Werkgeluk is de brandstof én het kompas voor jouw loopbaan

Ben jij op zoek naar een kans, een nieuwe uitdaging of een urenuitbreiding in het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal onderwijs of volwassenenonderwijs?

Wil jij meer werkgeluk vinden in het onderwijs?

Werkgeluk kan bestaan uit een korte klus of een vaste baan

Metafoor Onderwijs helpt jou aan een korte klus (bijvoorbeeld een vervanging), een tijdelijke baan of een vaste arbeidsovereenkomst. Jij kunt bij ons terecht voor een oriënterend gesprek of gericht advies om te ontdekken wat bij jou past.

Steeds meer scholen zoeken flexibel personeel

Onze recruiters zijn deskundig op HR-gebied en kennen het onderwijs van binnen en van buiten. Daarmee vinden we de beste baan voor jou. Wij staan voor heldere communicatie en maken duidelijke afspraken. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent.

Als wij werkgeluk vinden, delen we het met jou

Gepassioneerd en persoonlijk

Jij krijgt een contactpersoon die jou kent en begrijpt wat jij nodig hebt. 'Jouw recruiter’ rust niet voordat jij tevreden bent, want wij zijn doorzetters. Wij zetten een stap extra, om het verschil te maken voor het onderwijs.

Ben jij nog géén (bevoegde) docent?

Ook als jij nu niet (of nog niet) als bevoegd docent actief bent, zijn wij in jou geïnteresseerd. Tijdens de Metafoor Onderwijs Carrièredagen helpen onze recruiters ook starters, herintreders, zij-instromers en hybride docenten (her)starten.

Nieuwste vacatures

Uitgebreid zoeken

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.

Nieuws & Blogs

28-04-2022

Hulp bij voorbereiding op het eindexamen

Over een paar weken is het zover. Vanaf donderdag 12 mei tot en met maandag 30 mei worden de eindexamens afgenomen. In eerdere blogs hebben wij het gehad over de eindexamens van voorgaande jaren tijdens en voor de coronapandemie. Ook over het verloop van de eindexamens in het vo en het mbo schreven wij een stuk. In deze blog delen wij de laatste tips voor oefenmateriaal dat jouw leerlingen of studenten wellicht goed kunnen gebruiken. En suggesties voor meer focus en concentratie.
Lees meer
22-04-2022

Recruiters bieden het onderwijs waarde

'Uitzendbureaus profiteren van het lerarentekort’ schrijft NRC Handelsblad op 11 april 2022. ‘Zo vloeit publiek geld naar de commerciële sector’ volgens Kassa van 10 april 2022. De verontwaardiging druipt er van af. Ten onrechte. Werken met hr-specialisten biedt het onderwijs expertise. En biedt docenten de flexibiliteit en werkgeluk die zij in dienst van scholen niet altijd ervaren. De ABU gedragscode biedt een checklist voor een goede samenwerking met uitzendbureaus.
Lees meer
21-04-2022

Hoe verlopen de mbo examens in 2022?

Examens verschillen in het mbo per opleiding en per instelling. Inspectie ziet toe op kwaliteit van onderwijs en examens. De overheid garandeert de kwaliteit van examens en daarmee de waarde van diploma’s via de inspectie. Werkgevers, werknemers en het onderwijs ontwikkelen samen kwalificatiedossiers.
Lees meer

Onze opdrachtgevers

ROC Flevoland
Horizon College
ROC Friese Poort
Haagse Hogeschool
Regio College Zaandam
MBO Amersfoort breed
ROC Mondriaan
ROC Landstede
Beatrix College
SVO Opleidingen
IVIO-Opleidingen
Yuverta
Schoevers Training & Advies
Zadkine College
Vereniging Openbaar Onderwijs
Albeda - Weena
ROC Aventus
Trajectum College (NUOVO)
ROC van Amsterdam
ROC Top Amsterdam
Voortgezet Onderwijs van Amsterdam
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.