Zij-instromen

Personeelstekort vergt meer dan een oplossing

Zij-instromers met specifieke ervaring hebben kansen in het onderwijs. Jij kunt het ontbrekende puzzelstukje zijn! Misschien heb jij nu nog geen lesbevoegdheid, maar wel ervaring met de begeleiding van stagiair(e)s? Het voornaamste is dat je uit het juiste hout gesneden bent. Hoe je daar achter komt? Goede vraag. Metafoor Onderwijs denkt graag met jou mee, om het onderwijs vooruit te helpen.

Blije leraren blije leerlingen

Zij-instromers zijn een deel van de oplossing

Be­hal­ve in hun grote mo­ti­va­tie, zit de waar­de van zij-instromers in de ken­nis en er­va­ring die zij mee­ne­men van­uit hun ar­beids­ver­le­den. Zij bren­gen met hun open blik een schat aan ac­tu­e­le, pro­fes­si­o­ne­le in­for­ma­tie die je in het on­der­wijs zelf niet vindt. Daar­mee voor­zien zij-instromers het on­der­wijs van een im­puls, om het ‘gat tus­sen the­o­rie en prak­tijk’ klein te hou­den. Bekijk voor meer informatie over de mogelijkheden de website van de Rijksoverheid.

Impuls voor het onderwijs

Wil jij hulp bij jouw eerste stappen voor de klas?

Verhalen van docenten

Eline van Hedel

Studiebegeleider

“Ik was op zoek naar werk-privé balans. Nu werk ik met veel verschillende studenten. En toch écht inhoudelijk.”

Marc van Hooijdonk

Docent Ondernemen en Retail

“Marc's tosti-imperium moest hard krimpen door corona. Hij miste het contact met de jonge doelgroep en startte als docent Ondernemen en Retail in het MBO.”

Joost Toornend

Docent marketing

“Docent Joost, dat was eerst wel eventjes wennen. Nu heb ik elke keer gewoon onwijs veel zin om weer naar school te gaan.”

Gerrie Roelofsen

Docent Nederlands en Burgerschap

“‘In het eerste coronajaar, begeleidde ik kwetsbare groepen die toch naar school mochten komen. Pittig, maar gezellig.’”

Toon alle testimonials

TOP Traject

Heb je een hbo- of wo-bachelor en werk je graag met jongeren? Ben je gepassioneerd over vakken zoals de Nederlandse taal, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, techniek of ICT? Ontdek ons TOP-traject (Talenten Opleiden voor de Praktijk van morgen), waarin we je opleiding financieren en je begeleiden bij het behalen van je eerstegraads of tweedegraads bevoegdheid als docent. In slechts één jaar kun je voor de klas staan en je carrière in het onderwijs beginnen.

Over het TOP Tracject

Blije leraren blije leerlingen

Wil jij zij-instromen in het onderwijs?

Wil jij weer terug in de klas? Wij helpen je graag met begeleiding, passende vacatures en meer. Neem gerust contact met ons op!

Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo