Voor jou

Partner in de zoektocht naar jouw droombaan

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging of uitbreiding van jouw uren in het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal onderwijs of volwassenen onderwijs? Metafoor Onderwijs helpt jou naar een vaste of tijdelijk baan. Je kunt bij ons terecht voor een oriënterend gesprek of gericht advies om te ontdekken wat echt bij jou past.

Wij zetten ons maximaal voor jou in

Onze ervaren recruiters hebben kennis van HR én zijn specialist in het onderwijs. Met deze combinatie vinden wij snel een passende baan voor jou. Wij staan voor open, duidelijke en oprechte communicatie. Je weet altijd waar je aan toe bent en kunt met al je vragen bij ons terecht. Je hebt een vaste contactpersoon die jou persoonlijk kent en begrijpt wat jij nodig hebt. Een collega die niet rust voordat jij tevreden bent. Want wij zijn echte doorzetters.

Je krijgt toegang tot een groot netwerk

Metafoor Onderwijs heeft een groot onderwijsnetwerk door heel Nederland. De scholen kennen we zo goed dat we precies weten wat bij jou matcht. Wij leggen actief je profiel bij de juiste contactpersoon neer, waar wij mogelijkheden voor je zien. Dit vergroot jouw kansen op jouw droombaan. Waar een ander ophoudt, zetten wij een extra stap.

Graag leren wij jou kennen! Wie ben jij?

Wij helpen bij jouw volgende stap en verdere groei!

Loopbaangesprek

Met de resultaten vanuit jouw CV check, ben je klaar voor een loopbaangesprek.

CV Check

Stuur ons vrijblijvend je CV en wij geven je tips obv onze kennis in het vakgebied!

Metafoor Academy

In onze academy vind je informatie over webinars, opleidingen en nog veel meer!

Onze werkwijze

 • Stap 1. Persoonlijke kennis maken

  Wij zijn benieuwd naar wie je bent, wat je brengt en wat je wilt. En jij hebt natuurlijk ook vragen aan ons. Daarom gaan we persoonlijk met jou in gesprek. Samen brengen wij jouw loopbaanwensen in kaart. Na het gesprek, hoor je direct de mogelijkheden die Metafoor Onderwijs jou biedt.

 • Stap 2. Checken referenties

  Kwaliteit staat centraal. Wij staan voor kwaliteit in alles wat wij doen. Wij geloven dat kwalitatief onderwijs begint bij de docent. Om dat waar te maken doen wij twee referentiechecks. Jij bepaalt zelf wie jouw referenties zijn. Zijn jouw referenties positief? Dan gaan wij actief op zoek naar jouw droombaan.

 • Stap 3. Actief zoeken

  Wij hebben een landelijk onderwijsnetwerk. Wekelijks krijgen wij nieuwe vacatures binnen. Past een vacature bij jouw wensen? Dan stellen wij jou voor bij de school. Is er op dat moment niet direct een passende vacature. Dan gaan wij actief ons onderwijsnetwerk inzetten. Wij stellen je vrijblijvend voor bij een school die echt bij jou past.

 • Stap 4. Op gesprek

  Als wij jou hebben voorgesteld bij de school is er een grote kans dat je op gesprek mag. Wij maken een goede match door aandacht te besteden aan jouw wensen en ervaring en matchen dat met een passende vacature.

 • Stap 5. Arbeidsovereenkomst

  Bij Metafoor ben je vanaf de start verzekerd van duidelijkheid over je arbeidsvoorwaarden. We hanteren vanaf dag één de inlenerbeloning en de relevante cao’s, wat betekent dat je altijd eerlijk en gelijk beloond wordt, met transparante afspraken over inschaling en reiskosten. Om je een vliegende start te geven, ontvang je een startmail met alle essentiële informatie en documenten, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Dit alles, ondersteund door persoonlijke begeleiding, maakt je overgang naar ons soepel en vrij van verrassingen. Ons doel? Jouw werkplezier verhogen en ervoor zorgen dat je je volledig kunt focussen op je nieuwe functie, met de zekerheid dat alles goed geregeld is.

Onze werkwijze

Ervaringen met het werken via Metafoor Onderwijs

Eline van Hedel

Studiebegeleider

“Ik was op zoek naar werk-privé balans. Nu werk ik met veel verschillende studenten. En toch écht inhoudelijk.”

Marc van Hooijdonk

Docent Ondernemen en Retail

“Marc's tosti-imperium moest hard krimpen door corona. Hij miste het contact met de jonge doelgroep en startte als docent Ondernemen en Retail in het MBO.”

Joost Toornend

Docent marketing

“Docent Joost, dat was eerst wel eventjes wennen. Nu heb ik elke keer gewoon onwijs veel zin om weer naar school te gaan.”

Gerrie Roelofsen

Docent Nederlands en Burgerschap

“‘In het eerste coronajaar, begeleidde ik kwetsbare groepen die toch naar school mochten komen. Pittig, maar gezellig.’”

Toon alle testimonials

Meld je nu aan!

Wil je nieuwe vacatures in jouw mailbox ontvangen? Of wilt je op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de onderwijswereld? Meldt je dan nu aan voor de Metafoor Onderwijs nieuwsbrief voor onderwijs personeel en profiteer tweewekelijks van de volgende voordelen:

Een selectie van passende vacatures uit jouw regio
Exclusief toegang tot workshops en webinars
Nieuwe inzichten, informatie, onderzoeksresultaten en meer!

Nieuwsbrief voor onderwijs personeel
Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo