Voor scholen

Metafoor Onderwijs is dé strategische HR partner voor het onderwijs

Specialist in het bemiddelen van docenten, overig onderwijzend en onderwijs ondersteunend personeel. Voor zowel kortdurende opdrachten als structurele vacatures, in elk vakgebied of expertise de professional die jullie organisatie sterker maakt.

Passie voor onderwijs en samen gaan voor continuïteit en kwaliteit is wat we met jullie delen. Wij denken mee en voorzien jullie van gedegen advies en helpen bij het rond maken van de formatie. Daarbij kijken we gezamenlijk welke mogelijkheden er zijn, wat voor type kandidaat het beste past bij jullie vraag en behoefte. Daarbij gaan we een stap verder en denken (pro)actief mee. Zo realiseren jullie strategische doelen op het gebied van personeelsplanning en duurzaam inzetbaarheid van (eigen) personeel.

Een partnerschap met ons betekent:

Ontzorging van vacature tot factuur

Altijd de juiste kandidaat op de juiste plek

Personeel via uitzenden, detachering, inhuur, ZZP & w&s

Persoonlijk contact en vast contactpersoon

Kandidaten die zich blijven ontwikkelen

Toegang tot een database met 18.000 kandidaten

Kenmerk van onze werkwijze is aandacht voor jullie wensen. Wij inventariseren zowel de harde eisen als de ‘soft skills’ van de functie. Ook kijken we naar de cultuur van de organisatie en de samenwerking in de teams. Daarmee realiseren wij kosten- en tijdsbesparingen. Meer gemak en zekerheid voor scholen, door onze persoonlijke benadering.

 • Ontvangst vacature

  Wij nemen regelmatig contact op om te achterhalen of er open vacatures zijn en denken hierin proactief met jullie mee. Ook kunnen vacatures altijd aan ons worden doorgegeven. Nadat we alle wensen en eisen inzichtelijk hebben, publiceren wij de vacature op onze website en andere kanalen.

 • Kandidaten zoeken

  Wij gaan direct op zoek naar kandidaten met de harde eisen en de ”soft skills” die passen bij jullie profiel. De kandidaten worden doorgaans gevonden via  onze eigen warme netwerk in onze database maar ook via jobplatforms en LinkedIn.

 • Passende kandidaten

  Zodra wij een matchende kandidaat hebben, wordt hij of zij voorgesteld met een compleet dossier bestaande uit”:
  – Het CV
  – Een persoonlijke omschrijving
  – Een verslag van het intakegesprek
  – Ervaring van referenten
  – Diploma en VOG check

  Zo ontstaat een volledig beeld per kandidaat.

 • Sollicitatiegesprek

  Na het sollicitatiegesprek nemen wij contact met jullie op voor een evaluatie. Is er een klik met de kandidaat? Dan maken wij het direct in orde. En kan de kandidaat volgens de geldende CAO en schaal de vacature vervullen.

 

Onze Werkwijze

Meld je nu aan!

Is jullie formatie nog niet compleet? Of interesse in de laatste ontwikkelingen in de onderwijswereld? Aanmelden voor de Metafoor Onderwijs nieuwsbrief voor onderwijsprofessionals biedt de kans om maandelijks te profiteren van diverse voordelen:

Een selectie van beschikbare docenten uit jullie regio inclusief cv
Exclusief toegang tot workshops en webinars
Nieuwe inzichten, informatie, onderzoeksresultaten en meer!

Nieuwsbrief voor scholen
Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo