Uitgebreid zoeken

Zoekcriteria

Type Onderwijs

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.

Vacatures docent Frans

Heb jij een ‘passion’ voor de Franse taal en weet jij de taal met veel enthousiasme over te brengen op leerlingen? In het MBO heeft het Frans een grote praktische meerwaarde. In het voortgezet onderwijs is Frans vaak een keuzevak. Gedurende het schooljaar hebben wij vacatures voor docenten Frans in verschillende regio’s. Daarnaast kunnen wij jou onder de aandacht brengen bij scholen uit ons netwerk.


Direct naar vacatures

Over de hele wereld leren mensen Frans

Frans is een nieuwe wereldtaal

In Nederland zien we een afname van de interesse voor het schoolvak Frans. Terwijl de Franse taal toch veel invloed had en nog steeds heeft op onze taal. Bovendien maakt het Frans wereldwijd een enorme opmars. In 2050 spreken naar verwachting wereldwijd 750 miljoen mensen Frans. Want Franstalige volkeren groeien sneller dan volkeren die Engels of Mandarijn spreken. Het is daarom essentieel dat leerlingen/studenten deze taal leren.

Talenkennis is een pré

In verschillende sectoren van de arbeidsmarkt, levert het jonge mensen veel waarde op als zij vaardig in het Nederlands én in het Frans zijn. In de toekomst gaan deuren open voor leerlingen/studenten als zij nú Frans leren spreken. Kortom, met het oog op de toekomst van Nederlandse leerlingen is het van groot belang dat Franse les in Nederlands blijft bestaan en dat leerlingen nog lang van het vak Frans kunnen genieten en profiteren.

Schrijf je in met een..

OPEN SOLLICITATIE

(binnen 24 uur reactie)

De rol van ‘Frans’ in het MBO en VO onderwijs

Frans is in het VO een keuzevak

Van de 16e tot de 19e eeuw kende het Nederlandse onderwijs de Franse school, waar het Frans centraal stond. Tegenwoordig is Frans in het voortgezet onderwijs (VO) Frans een keuzevak. Toch is Frans in de onderbouw van HAVO en VWO vaak verplicht. Want afhankelijk van de school en het opleidingsniveau is, naast het verplichte Engels, een tweede moderne vreemde taal verplicht. Dit kan, afhankelijk van de keuze van de school, Frans zijn.

Frans heeft praktische meerwaarde in het MBO

In verschillende MBO-opleidingen heeft Frans een grote toegevoegde waarde. Denk maar eens aan vrachtwagenchauffeurs die op België, Frankrijk of Zwitserland rijden. Ook in commerciële en secretariële beroepen komt beheersing van het Frans op A2 of B1-niveau goed van pas. Je hebt mondeling of schriftelijk contact met Frans sprekenden of staat Franstalige mensen te woord. Denk aan beroepen in: Marketing en communicatie, Internationale handel en transport, Horeca en Toerisme, Overheid en onderwijs, Secretariaat en Luchtvaartdienstverlening.

Wist jij dat?
 • jij met een 2e graads bevoegdheid een schooljaar lang 1e graads mag lesgeven
 • jij als student van een lerarenopleiding mag jij 5 maanden tot 2 jaar lesgeven, naast je studie
 • jij als bevoegd taaldocent 1 jaar lang les mag geven in een 2e moderne taal

 • Meer informatie over situaties waarin jij zonder (passend) diploma toch mag lesgeven vind je hier.

  Vacatures ‘docent Frans’ delen wij graag met jou

  Ben jij (bijna) bevoegd of (binnenkort) beschikbaar als docent Frans?

  Hieronder vind je een actueel overzicht van vacatures docent Frans. Staat de baan die jij zoekt er niet tussen? Geen nood! Veel van de vacatures die wij krijgen, worden direct ingevuld met docenten uit ons bestand. Dit betekent dat wij niet alle vacatures docent Frans op de website publiceren. Wil jij toch voor dit soort vacatures in aanmerking komen? Schrijf je in met een open sollicitatie! Wij nemen binnen 24 uur contact op met jou.

  Of op zoek naar een tijdelijke baan als docent Frans?

  Ben jij een bevoegde leraar Frans en wil jij je graag inzetten bij uitval vanwege ziekte, zwanger­schaps­verlof of onvoorzien vertrek van een docent? Of wil je aan de slag in het volwassenenonderwijs waar werkenden een beroepsgerichte opleiding volgen voor bijvoorbeeld gezondheidszorg, welzijn, zakelijke dienst­verlening of techniek? Wij maken graag kennis met jou om de mogelijkheden te bespreken.

  Hoeveel vacatures docent Frans staan momenteel open?
3 vacatures gevonden

Geef jij les in een andere moderne taal?

Via deze 3 knoppen vind je vacatures voor docenten die lesgeven in andere moderne talen.

DOCENT DUITS

DOCENT ENGELS

DOCENT NEDERLANDS


Filter vacatures