Onderwijsvacatures in Noord-Nederland

Filter

Vakgebieden

Geen vacatures gevonden

Er zijn geen vacatures voor je zoekfilters. Verwijder filters om het zoeken te verbreden.

Alle filters verwijderen

Filters

Vakgebieden

Vacatures in het onderwijs van Noord-Nederland

In het over­zicht met alle on­der­wijs­va­ca­tu­res vind je zowel tij­de­lijke als re­gu­liere vacatures. Be­hal­ve 1e- en 2e graads be­voeg­de do­cen­ten en instructeurs, zoe­ken wij on­der­wijs­pro­fes­si­o­nals in deze ca­te­gorieën:

 • ondersteunend personeel;
 • human resources, financieel en administratief;
 • marketing en (project)management.

Wij wer­ven voor onderwijsvacatures bij scho­len in het voort­ge­zet on­der­wijs, vol­was­se­nen­on­der­wijs en mid­del­baar be­roeps­on­der­wijs in Noord-Nederland.

 • Onderwijsvacatures regio Friesland

  Friesland is dunner bevolkt dan andere regio’s in Nederland. Daarom zijn er ook minder scholen dan elders. Toch kunnen leerlingen in Friesland voor het VO kiezen uit gemiddeld 7,2 scholen binnen een afstand van 10 kilometer.

  Friesland heeft veel onderwijsvacatures

  Landelijk groeit het tekort aan leraren. Ook in de regio Friesland neemt het tekort aan leraren de komende jaren toe. De verwachting is dat in 2026 ongeveer 3,3 procent van de werkgelegenheid niet vervuld kan worden. Landelijk ligt dit percentage op zo’n 4,5 procent.

  Focus ligt op startkwalificaties voor jongeren

  Het onderwijsniveau stijgt in Friesland. Toch zijn inwoners van Friesland minder hoog opgeleid dan inwoners van andere provincies. Jongeren met een startkwalificatie hebben meer kans op een baan. Daarom wil de Rijksoverheid dat zoveel mogelijk jongeren een startkwalificatie halen. Een startkwalificatie is een diploma havo, vwo of tenminste mbo-2.

  Leraar worden in de regio Friesland?

  In deze regio zoeken we regelmatig naar docenten voor het voortgezet onderwijs (vo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Schrijf je bij ons in en wij brengen jou onder de aandacht bij scholen in Friesland.

  Misschien kan Metafoor Onderwijs jou helpen aan jouw droombaan in bijvoorbeeld:

  • Leeuwarden
  • Heerenveen
  • Drachten
  • Sneek
 • Onderwijsvacatures regio Zwolle

  Vanuit Almelo, Assen of Heerenveen ben je met de intercity binnen 45 minuten in Zwolle. Deze centraal gelegen stad staat al jaren bekend om haar hoge onderwijskwaliteit. In deze historische Hanzestad is maar liefst 30% van de inwoners jonger dan 25 jaar.

  Vacatures voor docenten en instructeurs in Zwolle

  Met 5 mbo colleges en 25 middelbare scholen is Zwolle daarom met recht dé onderwijsstad van Noord-Oost-Nederland. De scholen in Zwolle staan landelijk zeer goed aangeschreven en voeren het predicaat excellent onderwijs. ‘Groei kent geen grenzen in Zwolle’, dus bouw hier aan je toekomst!

  Leraar worden in de regio Zwolle?

  Zoek jij naar vacatures voor docenten in de regio Zwolle? Schrijf je in, dan gaan wij op zoek voor jou. We kijken naar passende werkplekken in één van de volgende plaatsen:

  • Apeldoorn
  • Dalfsen
  • Deventer
  • Harderwijk
  • Kampen
  • Meppel
  • Raalte
  • Zwolle
Blije leraren, blije leerlingen

Informatie over onderwijs in Noord-Nederland

Diversiteit en innovatie

Het onderwijssysteem in Noord-Nederland, met speciale aandacht voor steden zoals Zwolle, kenmerkt zich door diversiteit en innovatie. Volgens gegevens van het Ministerie van Onderwijs zijn MBO- en VO-scholen actief bezig met het aanbieden van een breed scala aan onderwijsmethoden en benaderingen. Deze aanpak is ontworpen om te voldoen aan de diverse behoeften van studenten en stimuleert niet alleen academische groei maar ook de ontwikkeling van kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden.

Technologische integratie en praktijkgericht leren

Noord-Nederland heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van technologische integratie in het onderwijs. Uit rapporten van regionale onderwijsinstanties blijkt dat MBO- en VO-scholen programma’s hebben ontwikkeld die gericht zijn op praktijkgericht leren en de toepassing van technologie in verschillende disciplines. Deze strategieën bereiden studenten voor op een snel veranderende arbeidsmarkt en voorzien hen van vaardigheden die direct relevant zijn voor moderne beroepen.

Inclusiviteit en persoonlijke ontwikkeling

In Noord-Nederland staat inclusiviteit hoog op de agenda van het onderwijsklimaat. Volgens regionale onderwijsrapporten streven scholen ernaar een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin elke student wordt aangemoedigd om zijn of haar volledige potentieel te bereiken. Programma’s voor persoonlijke ontwikkeling zijn integraal onderdeel van het curriculum, waardoor studenten niet alleen academisch maar ook persoonlijk kunnen groeien.

Behoefte aan docenten en vacatures

Recente gegevens tonen aan dat Noord-Nederland, inclusief Zwolle, momenteel een groeiende behoefte heeft aan gekwalificeerde docenten. Volgens cijfers van lokale onderwijsautoriteiten zijn er een toenemend aantal vacatures bij scholen in de regio. Deze stijgende vraag benadrukt de uitdagingen waarmee het onderwijs in Noord-Nederland wordt geconfronteerd en benadrukt de noodzaak van strategieën om gekwalificeerde docenten aan te trekken en te behouden, en zo de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.

Heb je nog vragen?

Wij hebben met regelmaat nieuwe vacatures, dus wellicht dat er op korte termijn een online komt die wel helemaal bij jou past! Meld je aan voor onze vacature alert om updates te ontvangen over nieuwe vacatures. Of stuur een open sollicitatie en wij gaan voor je op zoek!

Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo