Uitgebreid zoeken

Zoekcriteria

Type Onderwijs

vacature categorie

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.

Vacatures docent Geschiedenis

Kun jij leerlingen of studenten meenemen terug in de tijd? Breng jij hen bij dat de toedracht van het heden een ‘toevalligheid’ is, een samenspel is van allerlei factoren? Op talloze momenten in de geschiedenis, berusten gebeurtenissen op toeval. Afhankelijkheden, misverstanden en praktische mogelijkheden en onmogelijkheden bepaalden het verloop van de geschiedenis, en daarmee de kenmerken van het heden. Denk maar aan de toedracht van Brexit.


Direct naar vacatures

Geschiedenis van de wereld

Grote ontwikkelingen in Europa

Mensen bewegen vrijwillig voor bijvoorbeeld vruchtbaar land of onvrijwillig door armoede, oorlog, mensenhandel en slavernij. Weet jij alles van de grote Volksverhuizingen, het verschuiven van Duitsland (Pruisen), Polen en Oekraïne op de kaart en de start van de Eerste Wereldoorlog en de DDR? Het gaat hierboven nog maar over een paar fragmenten van de geschiedenis en over niet méér dan gebeurtenissen in (het westen en midden van) Europa.

Internationale betrekkingen

Kun jij de verbanden tussen verschillende periodes uitleggen? En hoe gebeurtenissen buiten Europa vaak verband hielden met de handel en politiek van Europa? Of zelfs rechtstreeks onder verantwoordelijkheid vielen van Europeanen? Denk bijvoorbeeld aan VOC en WIC. En kun jij vooral óók leerlingen zelf leren onderzoeken, archiveren en informatie wegen? Dit terwijl het Geschiedenisonderwijs zelf ook onder druk staat om te veranderen.

Schrijf je in met een..

OPEN SOLLICITATIE

(binnen 24 uur reactie)

Kansen voor docenten Geschiedenis

Allerlei banen beschikbaar in verschillende sectoren

Wij zijn voor onderwijsinstellingen op zoek naar docenten Geschiedenis. Het kan gaan om parttime of fulltime dienstverbanden. Tijdelijk en vast. Daarnaast kun jij ingezet worden als tijdelijke vervanger bij ziekte- of zwangerschapsverlof. Zie jij jezelf als een stevige onderwijsprofessional en ben je eerstegraads of tweedegraads bevoegd docent Geschiedenis en heb je veel ervaring, dan is dit wellicht iets voor jou.

Eisen en wensen voor vacature docent Geschiedenis

Om in aanmerking te komen, beschik jij (bijna) over een eerstegraads of tweedegraads lesbevoegdheid voor Geschiedenis, je bent vakinhoudelijk en didactisch sterk onderlegd en een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Voldoe jij aan deze eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Hieronder staan een aantal actuele vacatures voor docent Geschiedenis in de randstad. Zit jouw droombaan hier toch niet tussen? Dan gaan wij voor jou op zoek naar de baan die aansluit bij jouw kwaliteiten en wensen.

Wist jij dat?
 • jij met een 2e graads bevoegdheid een schooljaar lang 1e graads mag lesgeven
 • jij als student van een lerarenopleiding 5 maanden tot 2 jaar mag lesgeven, naast je studie
 • jij als zij-instromer zonder lesbevoegdheid tot 2 jaar mag lesgeven in het VO

 • Meer informatie over situaties waarin jij zonder (passend) diploma toch mag lesgeven vind je hier.

  Op zoek naar vacatures voor docent Geschiedenis?

  Ben jij beschikbaar en (bijna) bevoegd als docent Geschiedenis?

  Metafoor Onderwijs helpt jou graag om jouw droombaan te vinden. Je kunt bij Metafoor Onderwijs reageren op actuele vacatures docent Geschiedenis in de randstad. We nemen direct contact op om te horen wat jouw wensen zijn. En kunnen jou actief onder de aandacht brengen bij scholen waar wij regelmatig docenten voorstellen. Wil jij weten hoe wij werken?

  Ben jij op zoek naar een tijdelijke baan?

  Ben jij een bevoegde leraar Geschiedenis en wil jij je graag inzetten bij uitval vanwege ziekte, zwanger­schaps­verlof of het onvoorziene vertrek van een docent? Of wil je aan de slag in het volwassenenonderwijs waar werkenden een kwalificatie behalen voor een beroepsgerichte opleiding in de richting van bijvoorbeeld gezondheidszorg, welzijn, zakelijke dienst­verlening of techniek? Schrijf je in met een open sollicitatie.

  Hoeveel vacatures docent Geschiedenis staan momenteel open?
6 vacatures gevonden

Geef jij les in een ander ‘maatschappij’ vak?

DOCENT AARDRIJKSKUNDE


DOCENT REKENEN


DOCENT ECONOMIE

Filter vacatures