Downloads

Metafoor Onderwijs informeert en adviseert jou graag. Download hier de nieuwste cao’s, whitepapers, video’s en overige documenten van Metafoor Onderwijs.

Whitepaper: Klaar voor 1,5 meter onderwijs!

Het houdt ons allemaal bezig, de coronamaatregelen. Wat mag wel en wat niet en hoe  zorg je als onderwijsinstelling voor anderhalve meter onderwijs. Hoe hebben scholen zich voorbereid en wat zijn belangrijke pijlers om rekening mee te houden? In deze whitepaper hebben we de belangrijkste punten op een rij gezet. 
Download

Whitepaper: De gevolgen van de WAB voor uw onderwijsinstelling

Het zal je vast niet ontgaan zijn. Op 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking gegaan. Van onze samenwerkingspartners hebben wij het afgelopen jaar veel vragen omtrent de nieuwe wet ontvangen. Er bleken nog behoorlijk wat onduidelijkheden te zijn. Om je meer inzicht te geven in de WAB hebben wij dit whitepaper samengesteld.
Download

CAO: Primair onderwijs

Een gedegen cao zorgt ervoor dat leraren, schoolleiders en onderwijsondersteuners hun werk goed kunnen doen waardoor de leerlingen kwalitatief onderwijs krijgen. Momenteel geldt de cao PO 2019-2020. De afspraken uit de cao zijn gelding vanaf 1 januari 2020 t/m 1 november 2020.
Download

CAO: Voortgezet onderwijs

Met een flinke meerderheid hebben leden van de VO-raad ingestemd met het overeengekomen onderhandelaarsakkoord voor de cao VO 2020. Daarnaast hebben ook de achterbannen van de onderwijsbonden het akkoord goed gekeurd. Daarmee is de nieuwe tot 1 januari 2021 lopende cao een feit! Download de cao hier. 
Download

CAO: Middelbaar beroepsonderwijs

In mei 2020 hebben brancheorganisatie MBO Raad en werknemersorganisaties AOb, CNV Onderwijs, FNV Overheid en UNIENFTO/Fvov een onderhandelaarsakkoord over een cao voor de werknemers in het mbo gesloten. De cao mbo 2020-2021 is geldig van 1 juli 2020 t/m 15 mei 2021.
Download

CAO: Uitzendkrachten

Doordat Metafoor Onderwijs is aangesloten bij ABU moeten wij de CAO voor Uitzendkrachten 2019 – 2021 naleven. De cao is op 30 december 2019 in werking getreden en loopt af op 31 mei 2021. Download de CAO via de onderstaande button.
Download

Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.