Docent Zorg & Welzijn regio Leiden

Ben je een ervaren zorgprofessional met een lesbevoegdheid en wil je graag aan de slag in het beroepsonderwijs? 
MBO
|
Cao MBO - schaal LB

Wat ga je doen?

Als docent Zorg & Welzijn ga je aan de slag bij het Start-Up college voor de opleiding Servicemedewerker. Dit is een beroepsopleiding op niveau 2. Veel studenten kiezen voor het uitstroomprofiel Helpende Zorg & Welzijn. Door het aanstaande vertrek van een collega en ziekteverzuim in het team, is er behoefte aan een docent met een brede zorgachtergrond. 

Naast praktijkgerichte vakken zoals bijvoorbeeld ADL en sociale vaardigheden, ben je actief als coach en studieloopbaanbegeleider. Je bent dan ook niet alleen vakinhoudelijk betrokken, maar ook op persoonlijk vlak. Samen met jouw collega's zorg je voor een veilige leeromgeving waar studenten zich gezien voelen en gemotiveerd raken. 

De eerstejaars beginnen dagelijks met een dagstart. Een fijne manier om aandacht te besteden aan de actualiteiten en de doelen van de dag. Er wordt doelgericht gewerkt en niet taakgericht, zo is er voor jou als docent veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Je kunt hierdoor optimaal inspelen op de behoeften en interesses van de studenten. De dag sluit je gezamenlijk af met een terugblik op wat er op school en in de wereld is gebeurd. 

De vacature docent Zorg & Welzijn is per direct voor 1,0 FTE (minder uren werken is bespreekbaar). We zoeken een docent die zich tenminste tot einde schooljaar wil verbinden aan het Start-Up college. 

De docent die wij zoeken:

 • beschikt over een onderwijsbevoegdheid, bijvoorbeeld een tweedegraads lesbevoegdheid voor zorg & welzijn, omgangskunde of een hbo diploma in combinatie met een PDG
 • heeft ervaring in het werkveld (maatschappelijke) zorg, bijvoorbeeld in de wijkzorg, VVT of in een ziekenhuis
 • is communicatief sterk, staat stevig in zijn of haar schoenen en kan goed improviseren
 • heeft bij voorkeur ervaring met het verzorgen van lessen binnen het beroepsonderwijs op niveau 2
 • is per direct of op zeer korte termijn beschikbaar voor tenminste 3 dagen per week

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag op een moderne locatie in de regio Leiden. In een klein team van betrokken en gedreven collega's verzorg je een op de praktijk gebaseerde onderwijsroute. Studenten worden intensief begeleid op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Er wordt gewerkt met een programma voor gepersonaliseerd leren waardoor studenten op hun eigen tempo de opleiding volgen. 

De locatie is goed bereikbaar met het ov (treinstation aan de overkant), ligt op loopafstand van verschillende winkels en horeca en is modern en grootschalig opgezet. Parkeren in de directe omgeving is mogelijk, maar wel betaald. 

Werken via Metafoor Onderwijs

Via Metafoor Onderwijs vind je de leukste banen of opdrachten in het mbo. We werken samen met scholen in de regio's Rotterdam, Den Haag, Leiden, Almere, Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Arnhem, Breda en Zwolle.

Ben je op zoek naar een tijdelijke vervangingsbaan, een opdracht als zzp'er of een baan met uitzicht op vast? Wij denken graag met je mee en laten je kennismaken met de scholen in ons netwerk. Meer weten? Neem een kijkje op de pagina voor docenten en ontdek wat Metafoor kan betekenen in jouw zoektocht.

 

Wij bieden:

 • een waardevolle en dankbare baan binnen het mbo in de regio Leiden
 • een contract voor 1,0 FTE (minder uren is bespreekbaar) met uitzicht op vast
 • inschaling in de LB-schaal van de cao mbo met een maximum salaris van € 4.930,- bruto per maand
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 30 vakantiedagen en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • doorgroeimogelijkheden waarbij je bijvoorbeeld verantwoordelijk wordt voor examinering of gepersonaliseerd leren
 • mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak
 • werken in een betrokken en gedreven team van coaches en docenten

Vragen over de vacature docent Zorg & Welzijn regio Leiden?

Wil je meer weten over de vacature docent Zorg & Welzijn of heb je vragen over de locatie? Neem dan contact op met Ahad Khan.

Ben je enthousiast over deze vacature?

Solliciteer direct
Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo