Nieuws

Maak kennis met: Wouter de Groot!

Door: Sietske Broekhuizen | Gepubliceerd op: 08-07-2024

Maak kennis met Wouter de Groot, hoofd van de financiële administratie

“You are, my fire!” klinkt er in het kantoor van Metafoor Onderwijs. Het is niet een van de Backstreet Boys, maar Metafoor’s eigen Wouter de Groot, die als hoofd financiële administratie een belangrijke rol speelt bij onder meer het opstellen van contracten en de uitbetaling van de uitzendkrachten en zzp’ers.

Vrijheid

Wouter is al negen jaar een vertrouwd gezicht bij Metafoor Onderwijs. Hij begon als junior recruiter, maar vond al snel zijn roeping aan de financiële kant van het bedrijf. “Het leuke aan mijn werk is dat ik de vrijheid heb om dingen te verbeteren. Als ik een manier zie om tijd te besparen of fouten te voorkomen, kan ik dat direct voorstellen en uitvoeren,” vertelt hij enthousiast.

Onmisbare schakel

Wouter belt met menig docent en school om contracten door te spreken en financiële vragen te beantwoorden. Ook met aanbestedingen is hij een onmisbare schakel. Maar wat veel mensen niet weten is dat Wouter ook een veel minder serieuze kant heeft.

Contracten en karaoke

Een van Wouter’s leukste herinneringen aan zijn tijd bij Metafoor Onderwijs is de karaokeavond met het team. “We hebben dat nu twee of drie keer gedaan, en het is altijd een groot succes. Als ik eenmaal de microfoon heb, wil de rest ook graag een nummertje doen,” vertelt hij. Zijn favoriete nummers om te zingen? “You Are My Fire” van de Backstreet Boys is een vaste hit, maar ook Nederlandse artiesten kunnen op zijn vertolking rekenen.

Bob Marley

Ook als Wouter terugkijkt op zijn eigen middelbare schooltijd komt er een muzikale herinnering boven. “Bij de meeste docenten werd het snel keten als we voor onszelf moesten werken, maar één docent zette altijd Bob Marley op, wat ons hielp om rustig te gaan werken.”

Almere, Rotterdam en meer

Wouter ziet een positieve toekomst voor Metafoor Onderwijs. “We zijn nu succesvol uitgebreid naar Rotterdam en ik zie nog meer vestigingen voor ons in de toekomst. Het is mooi om te zien dat we groeien en dichter bij onze klanten kunnen zijn,” zegt hij.

Wouter’s optimisme en betrokkenheid zorgen ervoor dat Metafoor Onderwijs altijd op koers blijft. Met een lach en een lied is hij de stille kracht achter het succes van velen. Heb je vragen over je contract of loonstrook? Wouter staat voor je klaar!

Meer weten? Lees meer over mij.

Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo