Uitgebreid zoeken

Zoekcriteria

Type Onderwijs

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.

Vacatures in onderwijsmanagement

Wat is Onderwijsmanagement?

Onderwijsmanagement is essentieel voor een succesvolle school en omvat taken als beleidsontwikkeling, aansturing van teams en budgetbeheer. Het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs hebben verschillende managementfuncties zoals teamleiders, opleidingsmanagers, directeuren en kwartiermakers. Kortom, goed onderwijsmanagement is onmisbaar voor een succesvolle onderwijsinstelling.

Ontdek jouw carrièremogelijkheden als onderwijsmanager

Ben jij een ervaren en gepassioneerde professional op zoek naar nieuwe uitdagingen en carrièremogelijkheden als manager in het onderwijs? Laat ons jou dan onder de aandacht brengen bij ons uitgebreide netwerk van onderwijsinstellingen.

Taken en verantwoordelijkheden van onderwijsmanagement

Als we denken aan het onderwijs, denken we vaak aan docenten die lesgeven en leerlingen die leren. Maar achter de schermen gebeurt er veel meer om een school goed te laten draaien. Denk bijvoorbeeld aan het aansturen van teams, het managen van budgetten, het ontwikkelen van nieuwe projecten en het opstellen van beleid. Dit is waar onderwijsmanagement om de hoek komt kijken.

Het belang van goed onderwijsmanagement voor een succesvolle school

Onderwijsmanagement is de onmisbare schakel voor een succesvolle onderwijsinstelling. Het omvat alle taken die nodig zijn om een school te leiden en te sturen. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van onderwijsbeleid, het aansturen van docenten en ondersteunend personeel, het beheren van budgetten en het onderhouden van relaties met belangrijke stakeholders.


Direct naar vacatures

Verschillende managementfuncties in het voortgezet onderwijs

Het voortgezet onderwijs (vo) is een belangrijk onderdeel van het onderwijssysteem in Nederland. Het vo biedt leerlingen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en zich voor te bereiden op het vervolgonderwijs of de arbeidsmarkt. Maar om dit te kunnen realiseren is goed management essentieel.

Vacatures voor teamleider, schooldirecteur en interim manager

Binnen het vo zijn er verschillende managementfuncties te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld de teamleider die verantwoordelijk is voor een bepaalde afdeling of vakgroep. De teamleider zorgt ervoor dat docenten hun werk goed kunnen doen en dat leerlingen de best mogelijke onderwijservaring krijgen. Maar ook de directeur van de school is een belangrijke managementfunctie. De directeur is verantwoordelijk voor het overkoepelende beleid van de school en zorgt ervoor dat alle afdelingen goed samenwerken. Denk ook aan de functie van HR Manager in het onderwijs.

Laat ons jou voorstellen aan scholen!

Bij ons kun je jezelf voorstellen en na een persoonlijke kennismaking houden wij jou op de hoogte van relevante en interessante vacatures die bij jouw profiel passen. Of je nu op zoek bent naar een leidinggevende positie binnen het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs, wij kunnen jou helpen om de juiste match te vinden.


Schrijf je in met een..

OPEN SOLLICITATIE

(binnen 24 uur reactie)

Managementfuncties in het middelbaar beroepsonderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) is een belangrijk onderdeel van het Nederlandse onderwijssysteem. Het mbo biedt leerlingen de kans om zich te ontwikkelen op het gebied van beroepsvaardigheden en zich voor te bereiden op een carrière in het bedrijfsleven. Ook in het mbo is goed management onmisbaar.

Vacatures voor schooldirecteur en opleidingsmanager

Binnen het mbo zijn er verschillende managementfuncties te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld de opleidingsmanager die verantwoordelijk is voor een specifieke opleiding binnen de school. De opleidingsmanager zorgt ervoor dat het onderwijsprogramma goed aansluit op de behoeften van de studenten en de arbeidsmarkt. Daarnaast heb je binnen het mbo ook de directeur van de school. De directeur is verantwoordelijk voor het overkoepelende beleid van de school en zorgt ervoor dat alle afdelingen goed samenwerken.


Wat betekent werken als managementprofessionals via Metafoor voor jou?
 • gemak: wij nemen de acquisitie uit jouw handen
 • uitdaging: uitdagende opdrachten als eerste onder jouw aandacht
 • geen administratie: wij doen jouw administratie, van contract tot facturatie

 • Vacatures voor kwartiermaker in het onderwijs

  Ook de kwartiermaker is binnen het mbo een belangrijke managementfunctie. De kwartiermaker is verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe organisaties, afdelingen of projecten, en werkt daarbij nauw samen met andere betrokkenen om de doelstellingen en strategieën van de organisatie te realiseren. Denk ook aan de functie van HR Manager in het onderwijs.

  Wij zien overal kansen in het onderwijs!

  Wij zien altijd kansen voor getalenteerde en ambitieuze professionals zoals jij, en wij willen jou graag helpen om deze te vinden. Laat ons jou onder de aandacht brengen en ontdek nieuwe carrièremogelijkheden in het onderwijs waar jij je kennis en vaardigheden als manager kunt inzetten en bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs voor de toekomst.

  Hoeveel vacatures Onderwijsmanagement staan momenteel open?
3 vacatures gevonden

Wil jij graag aan de slag in het onderwijs?

Via deze knoppen vind je vacatures voor andere ‘niet-docerende’ onderwijsvacatures.


ONDERWIJSONDERSTEUNING