Nieuws & blogs

Met diverse inspirerende blogs, interessante artikelen & nieuwsitems van Metafoor Onderwijs houden we jou graag op de hoogte. Je vind hier het laatste onderwijsnieuws van Metafoor Onderwijs, nieuws vanuit het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenonderwijs. Diverse (onderwijs)professionals delen hun kennis en expertise op het gebied van HR vraagstukken, de nieuwste blogs met relevantste thema's en gastblogs voor en door het onderwijs.

Gastblogger

Wil jij ook een van onze (gast)bloggers worden? Neem dan contact met ons op en wie weet vind je jouw blog hier binnenkort!

Voor nu: veel leesplezier!

12-05-2021

Webinar: Afstandonderwijs en de ontwikkelkansen voor docent 2

Het afstandsonderwijs heeft docenten geconfronteerd met grote en kleine uitdagingen. Veel docenten hebben daardoor in sneltreinvaart een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Om deze ontwikkeling vast te houden en verder uit te breiden moeten we er actief mee aan de slag.
Lees meer
10-05-2021

Coronacrisis: Blijvende gevolgen op het onderwijs

Voor de uitbraak van het corona pandemie was het onderwijs volop in het nieuws. Berichten over personeelstekort, bezuinigingen en stakingen die in het teken stonden van loonsverhoging en verlaging van de werkdruk kregen veel aandacht. Maar hoe staat de onderwijssector er nu voor? Welke veranderingen heeft de coronacrisis met zich meegebracht? Wij spraken een aantal van onze docenten hierover.
Lees meer
03-05-2021

Aan de slag bij ons: (Senior) Recruiter

Als recruiter ben je verantwoordelijk voor het herkennen van onderwijs talent en hen te helpen aan een eerste of volgende stap binnen het onderwijs. Hoewel het een commerciële functie is, ligt de focus vooral op toegevoegde waarde creëren voor je klanten en onderwijsprofessionals in de onderwijs sector. Je bent dan ook het aanspreekpunt voor jouw warme klantenrelaties én docenten.
Lees meer
01-05-2021

Ben jij onze nieuwe collega?

Metafoor Onderwijs is aan het groeien. Hárd aan het groeien! Om dit door te zetten zijn wij op zoek naar collega's om ons team uit te breiden. Ben jij een gedreven en ambitieuze (young) professional die zijn of haar carrière wil laten groeien? Bekijk dan snel onze vacatures en wie weet groeit Metafoor Onderwijs binnenkort met jouw carrière mee!
Lees meer
29-04-2021

Formeren tijdens de coronacrisis 6

Voor dit laatste interview van onze serie, zijn wij met Lambert Smit, teamleider Dienstverlening/Sociaal Werker bij Landstede Zwolle. Lambert vertelt over de nieuwe mogelijkheden die het onderwijs biedt door de komst van het coronavirus, zijn aanpak van het formatieproces, zijn kijk op het motiveren en binden van medewerkers en tegen welke uitdagingen de school nog meer aan loopt.
Lees meer
22-04-2021

Aan de slag bij ons: Financieel Medewerker

Als je de laatste tijd onze website of social media hebt bezocht, is het je vast niet ontgaan; Metafoor Onderwijs gaat uitbreiden. Als organisatie groeien wij hard. Om die groei door te zetten, zoeken wij nieuwe collega’s. Momenteel hebben wij meerdere interne vacatures openstaan. Zo zoeken wij in Almere accountmanagers, recruiters en marketeers. In deze blog leggen wij de focus op de vacature van Financieel Medewerker.
Lees meer
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.