Top Traject

Heb je een hbo- of wo-bachelor? Werk je graag met jongeren? Wil je hen verder helpen in hun ontwikkeling en heb je passie voor de Nederlandse taal, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, techniek of ICT? Zoek dan niet verder en bekijk de mogelijkheden tot een werk- en opleidingstraject tot eerstegraads of tweedegraads bevoegd docent! Met ons TOP-traject (Talenten Opleiden voor de Praktijk van morgen) financieren wij jouw opleiding, ook als je al bent begonnen met de lerarenopleiding, en vinden wij jouw droombaan! Wij begeleiden jou in het hele proces: je studiekeuze, je stage en tenslotte de baan die bij jou past. In één jaar haal je je eerste- of tweedegraads bevoegdheid en sta je voor de klas.

Is het TOP-traject iets voor jou?

Wil jij aan de slag als docent Nederlands, Engels, wiskunde, scheikunde, natuurkunde, techniek of ict? Of ben je al begonnen met een leraren kopopleiding in deze vakgebieden? Kijk dan hieronder of je in aanmerking komt voor ons TOP-traject. 

  • Je beschikt over één van de afgeronde hbo- of wo bachelor uit het Overzicht;
  • Je hebt meer dan affiniteit en ambitie om een carrière switch te maken naar het middelbaar beroepsonderwijs of voortgezet onderwijs;
  • Je hebt pedagogische en/of didactische ervaring (pré);
  • Je bent bereid om te werken in de regio Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland;
  • Je bent twee jaar beschikbaar voor minimaal 0,6 fte.

Voldoe je aan het profiel? Meld je dan aan! Uiteraard kun je ook eerst contact met ons opnemen voor meer informatie. 

Hoe werkt het TOP-traject

In vijf stappen sta je binnen een jaar bevoegd voor de klas.

Stap 1 | Ben jij een toekomstige docent?

Je bent enthousiast om de overstap te maken naar het onderwijs. Kijk dan of je voldoet aan de aanmeldingscriteria voor het TOP-traject. We zoeken docenten in de zogenaamde schaarstevakken: Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, techniek en ict.

Stap 2 | Wat is je motivatie?

Je kunt je eenvoudig aanmelden via het aanmeldformulier. Wij nemen telefonisch contact met je op om je motivatie te bespreken en de criteria te checken.

Stap 3 | Wat zijn jouw talenten?

Kom je in aanmerking? Dan gaan we persoonlijk met jou in gesprek om elkaar te leren kennen. Wij hebben vragen, en jij hebt waarschijnlijk ook vragen aan ons. We nemen de stappen samen met je door en geven eerlijk advies over jouw mogelijkheden in het onderwijs. Binnen vijf werkdagen hoor je of je toegelaten wordt tot het TOP-traject.

Stap 4 | Welke opleider en stage past bij jou?

Als je deel neemt aan het TOP-traject heb je toegang tot ons netwerk. Op dit moment hebben wij contact met de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Leiden en Hogeschool Utrecht. Heb je een voorkeur voor een andere opleider of wil je een eerstegraads bevoegdheid halen? Dan is dat ook mogelijk. Daarnaast kijken we met jou naar een stage die bij jou past. Metafoor Onderwijs werkt nauw samen met scholen in het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal onderwijs en volwassenonderwijs.

Stap 5 | Ga je starten met het TOP-traject?

Dan ontvang je van ons een leerwerkovereenkomst en een detacheringsovereenkomst. In deze overeenkomsten zijn de voorwaarden van het TOP-traject vastgelegd. De belangrijkste: middels een betaald opleidingstraject maak jij via ons jouw eerste stap als docent.