Testimonials

Het is fijn om gevraagd te worden…

Ruim 18 jaar geleden ben ik ‘van opzij’ ingestroomd in het mbo-vak toerisme als fulltimedocent. Pedagogisch-didactisch getuigschrift behaald, mij later het vak Nederlands eigen gemaakt en me verdiept in examinering. Heerlijk, om na het bedrijfsleven m’n ervaring en inzichten te mogen delen met ‘beginnende beroepsbeoefenaren’. Dan, in 2017, de AOW-leeftijd alweer bereikt… voor velen het moment waarnaar lang wordt uitgekeken.

Nog voor het afscheidsfeestje op het ROC kreeg ik de vraag ‘Wil jij nog 2 dagen per week secretaris van onze examencommissie zijn?’ Daarover hoefde ik niet lang na te denken: leuke uitdaging: doen! Twee jaar lang hield ik naast deze parttime job nog genoeg vrije dagen over.

Nadenken over het verzoek van Metafoor Onderwijs, eind vorig jaar, duurde dan ook maar kort. Als invaller parttime Nederlands geven bij MBO Amersfoort, om de vaste docent ruimte te geven voor enkele managementtaken? “Natuurlijk, leuk, twee dagen is voor mij genoeg!”, was mijn reflex. Kennelijk zag Metafoor mijn LinkedInprofiel en vond accountmanager Jenneke daarin aanleiding om mij te bellen.

Wat fijn om op deze manier gevraagd te worden, denk ik nu. Het is een mooie en afwisselende opdracht geworden, die van november tot aan de zomervakantie heeft geduurd. En vrijwel geen zorgen over loopbaanbegeleiding, vergaderingen, leerplanontwikkeling en de druk die daarbij hoort. Ik verzorg de lessen volgens de al gemaakte planning en ik begeleid mijn studenten tot ze klaar zijn om het examen af te leggen. Via de coördinator Nederlands houd ik contact met de school over het rooster, de studenten en de examens.

Metafoor Onderwijs zorgt er ondertussen voor dat de arbeidsvoorwaarden keurig worden toegepast en dat het loon wekelijks wordt overgemaakt. Geen gezeur en keurig volgens de cao Mbo.

Hierna dan? Ik verwacht dat Metafoor mij weer vraagt als zich een kans voordoet. Het samenwerken met de medewerkers vind ik prettig vanwege het persoonlijke contact, ook gedurende de opdracht. En ik ben nog lang niet uitgewerkt, dus: kom maar op!

 

Het contact was direct prettig

In eerste instantie koos ik om docent Nederlands te worden, omdat ik heb ervaren hoe belangrijk taalvaardigheid is voor de persoonlijke ontwikkeling. Met mijn plezier in taal, hoopte ik bij te kunnen dragen in het onderwijs. Pas later heb ik ook oog gekregen voor de leerlingen en echt plezier gekregen in het lesgeven.

Eigenlijk weet ik niet meer precies hoe ik bij Metafoor Onderwijs terecht ben gekomen: ik was nog niet klaar met de opleiding toen ik het eerste gesprek had. Die afspraak kan ik mij nog wel herinneren. Het contact was direct prettig en professioneel. De samenwerking met Metafoor Onderwijs heb ik steeds als prettig ervaren. Mijn recruiter is goed bereikbaar; ik krijg snel antwoord op vragen en afspraken zijn helder. Het contact is persoonlijk en vertrouwd.

Als startend docent Nederlands, heb ik geleerd dat op iedere school de aanpak van het onderwijs en het contact met de leerlingen of studenten anders is. Net als de samenwerking met docenten binnen een sectie of met de collega's van andere vakken, de verwachtingen en kansen binnen een team. Dat maakte mij nieuwsgierig.

Ik wilde die eerste jaren voor de klas gebruiken om ervaring op te doen binnen heel verschillende scholen. Met hulp van Metafoor Onderwijs is dat mogelijk. Met het gevoel dat ik - ook bij tijdelijke klussen - toch voel dat ik ergens bij hoor. Werken via Metafoor Onderwijs geeft mij de vrijheid eerst ervaring op te doen, in zoveel mogelijk 'keukens te kijken', zonder zelf te hoeven zoeken naar nieuwe, tijdelijke, klussen.

 

Klinkt goed?

Schrijf je in met een..

Open sollicitatie

(binnen 24 uur reactie)