Cursussen en trainingen

Metafoor Onderwijs is jouw strategische partner voor duurzame inzetbaarheid van je docenten door opleidingen en trainingen. Wij bieden vakspecifieke opleidingen, maatwerk trajecten en didactische cursussen aan. Want wij geloven dat kwalitatief onderwijs begint bij de docent. Onze opleidingscoördinator werkt deskundig en kijkt samen met jou naar de behoefte van de school. Onze aanpak is transparant en bieden persoonlijke begeleiding zodat je weet waar je aan toe bent.

Vakspecifieke opleiding

In deze snelle tijd is het een uitdaging om je docententeam qua kennis en vakinhoud up-to-date te houden en aan te sluiten bij de laatste ontwikkelingen in de praktijk. Heb je (tijdelijk) behoefte aan bepaalde specifieke kennis of wil je jouw docenten op een bepaald gebied kennis laten verrijken, kies dan voor de (vakgerichte) trainingen of train de trainer cursussen van Metafoor Opleiding en Training en haal meer uit jouw team. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Een vak training vindt altijd plaats op een datum en locatie naar keuze.

Dit zijn de vakopleidingen die wij aanbieden:

  • Handel en ondernemen
  • Zorg en Welzijn
  • Marketing & Communicatie
  • Techniek
  • ICT
  • Train de trainer

Bovenstaande opleidingen betreft maatwerk. Wil je meer weten over onze opleidingen neem dan contact met ons op.

Maatwerk trajecten

Iedere school en docent heeft andere wensen en behoeften, daarom bieden wij maatwerktrajacten aan voor begeleiding- en ontwikkelingstrajecten. Onze opleidingscoördinator kijkt samen met jou naar het opleidingsvraagstuk. Wij maken een goede analyse, brengen begeleidings- en/of opleidingsbehoefte in kaart en doen een passend voorstel.

De inhoud, niveau, duur, doelstelling en doelgroep van het traject wordt op maat afgestemd.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw school kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze opleidingscoöordinator.

Pedagogische en didactische cursussen

Lesgeven vraagt om specifieke vaardigheden. Docenten houden van hun vak en willen dat graag overbrengen. Dat vraagt om een goed contact met leerlingen/studenten, en om goed didactisch handelen van de docent. Een breed repertoire van pedagogische en didactische vaardigheden zorgt ervoor dat je als docent al die verschillende individuen in een klas kunt bieden wat ze nodig hebben. Werk je in je team met (startende) docenten die op dit gebied behoefte hebben aan training en/of begeleiding, vraag vrijblijvend advies of een offerte aan.

Overzicht pedagogische en didactische cursussen:

  • Gepersonaliseerd leren
  • Klassenmanagement (binnenkort beschikbaar)
  • Activerende didactiek (binnenkort beschikbaar)
  • Differentiëren in de klas (binnenkort beschikbaar)

Wat kunnen we voor je betekenen

Wij zijn jouw HR partner in het onderwijs. Je kunt bij ons terecht voor advies op het gebied van opleidingen en traingen voor en door docenten. Je krijgt deskundig advies en wij bieden persoonlijke aandacht voor jouw opleidingsvraagstukken. Onze opleidingscoördinator is transparant en duidelijk over de mogelijkheden. Past jouw opleidingsvraagstuk niet direct binnen ons aanbod dan denken wij graag met je mee in een maatwerkoplossing!