Docent Werktuigbouwkunde regio Rotterdam

Nieuw
Regio Rotterdam
MBO
Cao MBO - schaal LB, Cao MBO - schaal LC

Wat ga je doen?

Ben je een kei in techniek met als specialisatie werktuigbouwkunde en wil je graag aan de slag in het onderwijs? Een goede docent kan studenten binden en boeien voor het vak en weet als geen ander de student inzicht te geven in zijn of haar talenten. Zie jij jezelf al werken in deze bijzondere en belangrijke rol als docent in het mbo?

Als docent werktuigbouwkunde draag je zorg voor de uitvoering van theorie- en praktijklessen. Je begeleidt en coacht studenten in hun ontwikkeling richting het beroep. Daarnaast ben je, samen met jouw collega's, verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het machinepark. De Duurzaamheidsfabriek is dé plek waar theorie en praktijk samenkomen en studenten met reële praktijkopdrachten uit het bedrijfsleven aan het werk zijn.

Op individueel niveau en in groepsverband begeleid je de studenten zodat ze optimaal kunnen werken aan hun toekomst op zowel persoonlijk als beroepsmatig gebied. Ook lever je een bijdrage in de beroepspraktijkvorming (stage) en in de studieloopbaanbegeleiding. Samen met je collega’s ontwikkel en verbeter je lesmateriaal en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van de praktijkopdrachten en draag je bij aan het onderwijscurriculum.

De vacature Docent Werktuigbouwkunde is voor 0,8 tot 1,0 FTE met uitzicht op vast.

De docent die wij zoeken:

 • is werkzaam in het onderwijs of in de metaal-/maakindustrie en wil graag de overstap maken naar het onderwijs
 • is in het bezit van een relevant hbo-diploma (bij voorkeur voor werktuigbouwkunde) en is bevoegd om les te geven in het mbo, dan wel bereid een onderwijsbevoegdheid te behalen
 • vind het fantastisch om kennis over te dragen en anderen te motiveren en inspireren
 • beschikt over actuele kennis van het werkveld, heeft goed zicht op de verschillende functies binnen het werkveld en neemt bij voorkeur een netwerk mee
 • kan moeiteloos werken in een digitale leeromgeving

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag voor de sector Techniek & Media waar onderwijs wordt verzorgd aan ruim 2650 studenten in de richting van IT & Media, Bouw & Infra en diverse technische opleidingen zoals elektro- en installatietechniek, metaal- en procestechniek, middenkader engineering en autotechniek. In totaal werken er 120 FTE in de sector. Leren door te doen in de praktijk is de visie en dat doen ze met veel betrokkenheid en enthousiasme in een innovatieve leeromgeving.

Je komt te werken in een gedreven team van 12 collega's. Samen leid je studenten op voor functies in de regionale (maritieme) maakindustrie, vliegtuigbouw, de voedingsmiddelenindustrie en andere producenten binnen de procesindustrie. Met veel passie voor het vak verzorgen zij de lessen en zorgen ze voor persoonlijke begeleiding van de studenten.

De locatie is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Werken via Metafoor Onderwijs

Via Metafoor Onderwijs vind je de onderwijsbaan die bij je past! Ben je een kei in techniek, werk je al jaren als hbo-engineer en wil je graag aan de slag in het middelbaar beroepsonderwijs? Metafoor werkt samen met scholen in de regio's Rotterdam, Den Haag, Leiden, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Zwolle, Almere en Amersfoort. Maak kennis met één van onze recruiters, bespreek je wensen en mogelijkheden en wie weet sta jij binnenkort voor de klas in het mbo!

Meer weten over de mogelijkheden? Bekijk onze pagina voor docenten en kom meer te weten over bemiddeling, arbeidsvoorwaarden, testimonials en werken in het onderwijs.

Wij bieden:

 • een mooie baan voor 0,8 tot 1,0 FTE met uitzicht op vast
 • inschaling in de LB-schaal van de cao mbo met een maximum salaris van € 4.930,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling
 • een gedegen inwerktraject en mogelijkheden om op termijn door te stromen naar LC
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 30 vakantiedagen en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer met een maximum van 80 km per dag
 • mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen door het volgen van opleidingen en trainingen

Vragen over deze vacature?

Heb je nog vragen over de vacature Docent Werktuigbouwkunde of wil je meer weten over de locatie? Neem dan contact op met Ahad Khan.

Deel deze vacature via socials

Deel deze vacature in jouw netwerk, en maak een ander blij met deze baan.

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.