Docent Praktijkonderwijs regio Den Haag

Nieuw
Regio Den Haag
Praktijkonderwijs
Cao VO - schaal LB

Wat ga je doen?

Als docent Praktijkonderwijs ga je aan de slag op een openbare praktijkschool in Delft.

Jij verzorgt theorielessen en stimuleert de sociale vaardigheden. Vanwege de bijzondere en ontwapende doelgroep is geen dag hetzelfde. Jij weet de leerlingen elke dag succes ervaringen op te laten doen, ook als de ontwikkeling net even anders gaat.

Als docent coördineer en faciliteer je het onderwijs aan de leerlingen en ben je in staat de lesstof betekenisvol te maken voor de leerlingen. Jij bent goed in staat je aan te sluiten bij de belevingswereld en niveau van de leerlingen. Je bent tevens mentor/stagebegeleider en daarvoor ben je voor je leerlingen het eerste aanspreekpunt, je onderhoudt contacten met gespecialiseerde ondersteuning en begeleidt de leerlingen op hun stageplek.

De vacature docent Praktijkonderwijs is voor 0,6 tot 0,8 fte tot het einde van dit schooljaar met kans op verlenging in het nieuwe schooljaar.

De docent die wij zoeken:

  • beschikt over een onderwijsbevoegdheid (bij voorkeur PABO) of bereid deze te halen
  • heeft een visie op praktijk onderwijs
  • is positief ingesteld en denkt vanuit mogelijkheden
  • is gericht op samenwerken met leerlingen, ouders en collega's
  • staat stevig in zijn/haar schoenen.

Waar ga je werken?

De school is gevestigd in een nieuw mooi gebouw met een eigen moestuin naast het schoolplein.

Het onderwijsaanbod richt zich op wonen, werken, vrije tijd en burgerschap. Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs waarbij leerlingen via stages, theorie- en praktijkvakken een zodanige basis meekrijgen dat ze na het behalen van hun Praktijkschooldiploma passend werk kunnen vinden of een vervolgopleiding kunnen volgen. Een combinatie van werken en leren behoort ook tot de mogelijkheden.

De school streeft ernaar om de leerlingen als evenwichtige en zelfstandige burgers te kunnen laten functioneren in de maatschappij. Voor een deel ligt het onderwijsaanbod vast, maar er wordt geprobeerd om het onderwijs te laten aansluiten op de interesses en mogelijkheden van de individuele leerling. Tijdens coachgesprekken bespreken de leerlingen met hun mentor wat zij willen leren, en hoe ze hun mogelijkheden het beste kunnen benutten.

Werken via Metafoor Onderwijs

Via Metafoor Onderwijs vind je de leukste tijdelijke banen, uitdagende opdrachten of projecten in het voortgezet onderwijs en mbo. Ben je op zoek naar een baan als docent praktijkonderwijs, maar is dit niet de vacature die bij je past? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en laten je kennismaken met de scholen binnen ons netwerk.

Het is ook mogelijk om een open sollicitatie te sturen en onze recruiters helpen jou graag. Wil jij meer weten over wat Metafoor Onderwijs voor jou kan betekenen in de zoektocht naar jouw droombaan? Neem contact op met één van onze recruiters.

Meer weten over ons?

Dit doen wij

Wij bieden:

  • een tijdelijke baan met kans op verlening bij onze opdrachtgever in Delft
  • inschaling in de cao vo in schaal LB met een maximum salaris van € 4.573,- bruto per maand bij fulltime
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%
  • reiskostenvergoeding van € 0,12 per km per dag
  • mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen door het volgen van trainingen en webinars

Vragen over vacature docent Praktijkonderwijs?

Wil je meer weten over onze werkwijze? Bekijk hier de ervaringen van docenten. Wil je meer weten over de school of heb je specifieke vragen voordat je kunt solliciteren op de vacature docent praktijkonderwijs? Neem dan contact op met Nicolette Lindhout voor meer informatie.

Deel deze vacature via socials

Door te klikken op een logo, kun je de vacature delen in jouw netwerk.

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.