Docent Natuurkunde regio Utrecht

Nieuw
Regio Utrecht
VO
Cao VO - schaal LD

Wat ga je doen?

Als docent natuurkunde ga je aan de slag op een particuliere middelbare school in de regio Utrecht. In een kleinschalige setting met veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van elke leerling, worden lessen verzorgd aan kleine groepjes. Je besteedt veel tijd aan uitleg en oefening van de lesstof, waarbij de lessen en begeleiding worden afgestemd op de behoeften en talenten van de leerlingen.

Naast het bevorderen van vakinhoudelijke kennis, waar jij als docent natuurkunde een belangrijke rol in speelt, ligt de nadruk voor de leerlingen op studievaardigheden zoals plannen en structureren. De leerlingbegeleiders verzorgen huiswerkbegeleiding tijdens tussenuren en na de lessen. Als docent behoud je de regie over je eigen vak en bieden de begeleiders ondersteuning bij het maken van huiswerk en het toezicht houden op de voltooiing ervan.

Samen met de begeleiders zorg je voor een prettige leeromgeving waar leerlingen zich thuis voelen en worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen.

In het lesrooster staan lessen voor zowel de onder- als de bovenbouw klassen van mavo, havo en vwo. Je begeleidt leerlingen die voor het eerst kennismaken met het vak, maar ook leerlingen die zich voorbereiden op hun examens. De lesuren duren 60 minuten.

De vacature docent natuurkunde is voor 0,5 FTE. De inzet is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

De docent die wij zoeken:

 • beschikt (bijna) over een eerstegraads lesbevoegdheid voor het vak natuurkunde
 • heeft bij voorkeur ervaring met lesgeven aan examenklassen, maar heeft tenminste wat vlieguren gemaakt in het voortgezet onderwijs
 • werkt zelfstandig, is een teamspeler en laat zich niet snel van de wijs brengen
 • is een positief ingesteld persoon, oplossingsgericht en draagt bij aan een prettige sfeer op school
 • past in een kleinschalige setting met veel persoonlijke aandacht voor de leerlingen

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag bij een ambitieuze onderwijsinstelling voor particulier onderwijs in de regio Utrecht. Een kleinschalige school in een rustige omgeving, waar leerlingen zich snel thuis voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Persoonlijke aandacht en onderwijs op maat is hun kracht. Centraal staat hierbij een individueel plan met een duidelijke structuur.

Er is geen vergadercultuur, men zoekt elkaar op en bespreekt zaken wanneer dat nodig is. De didactiek en onderwijsprogramma's zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dat zie je niet alleen terug in de begeleiding, maar ook in de lessen. Daarnaast volgen leerlingen codeerlessen om hun digitale skills te verbeteren. De lessen zijn actueel en bevatten de nieuwste trends en technieken.

Werken via Metafoor Onderwijs

Via Metafoor Onderwijs vind je de leukste banen in het voortgezet onderwijs. Tijdelijke functies ter vervanging bij ziekte of zwangerschap, banen met uitzicht op vast of gerichte trainingen ter voorbereiding op de examens. Ben je op zoek naar een baan als docent natuurkunde en wil je aan de slag in de regio's Amsterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Amersfoort of Almere? Schrijf je in en maak kennis met ons netwerk!

Meer weten over ons?

Wil je meer weten over hoe wij werken, bekijk de testimonials.

testimonials

Wij bieden:

 • een waardevolle baan direct in dienst bij onze opdrachtgever
 • een contract voor 0,5 FTE met uitzicht op vast
 • inschaling vergelijkbaar met een salaris in de LC- of LD-schaal van de cao met een maximum van € 6.059,- bruto per maand bij fulltime (inschaling is afhankelijk van ervaring, takenpakket en bevoegdheid)
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, vergelijkbaar met de cao VO
 • mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak
 • werken op een moderne en kleinschalige school met betrokken collega's

Vragen over deze vacature?

Ben je enthousiast geworden over de vacature docent natuurkunde, maar heb je eerst nog vragen voordat je kunt solliciteren? Neem dan contact op met Sandra Samlal.

Deel deze vacature via socials

Deel deze vacature in jouw netwerk, en maak een ander blij met deze baan.

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.