Docent Mens & Maatschappij regio Den Haag

Nieuw
Regio Den Haag
Praktijkonderwijs
Cao VO - schaal LB

Wat ga je doen?

Als docent Mens en Maatschappij verzorg je voor eerste- en tweedejaars vmbo-schakelklassen de lessen biologie/mens & maatschappij. Je doelstelling is leerlingen voor te bereiden op instroom naar het reguliere vmbo. Leerjaar 1 en 2 vinden op de praktijkschool plaats. Mocht blijken dat tussentijds opstromen naar het vmbo of plaatsing binnen het praktijkonderwijs een betere keuze is, dan kan dit gerealiseerd worden.

De school waar je komt te werken is een kleine, veilige en overzichtelijke school. De leerling krijgt te maken met een klein aantal verschillende docenten en een mentor. Iedere leerling van deze school heeft ten minste eens in de vier weken een individueel coachgesprek. De mentor onderhoudt ook contact met de ouders en met de eventueel andere betrokkenen. Naast de theorievakken volgen de leerlingen de praktijkvakken gym, informatica, koken, verzorging, techniek, beeldende vorming en arbeidstraining. Leerlingen krijgen wekelijks lessen Rots en Water. In deze lessen leren ze sterk te staan, voor zichzelf op te komen en op de juiste manier te reageren op de omgeving.

De vacature docent mens en maatschappij is voor 0,6 FTE vanaf 8 mei aanstaande. Het zou super zijn wanneer je voor de meivakantie al een paar dagen mee kunt draaien voor een warme overdracht.

Wil je graag aan de slag in het vmbo, maar is deze baan niet helemaal wat je zoekt? Check dan onze andere vacatures of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De docent die wij zoeken:

 • beschikt over een tweedegraads lesbevoegdheid voor maatschappijleer. geschiedenis of biologie
 • heeft bij voorkeur ervaring met lesgeven in het vmbo en/of PrO
 • beschikt over uitstekende pedagogische vaardigheden en heeft veel geduld
 • is een betrokken teamspeler
 • is beschikbaar voor 3 volle dagen per 8 mei aanstaande

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag op een kleine school met een betrokken team van docenten, instructeurs en coaches. Onze opdrachtgever vindt het zijn taak leerlingen die deze (extra) begeleiding en ondersteuning nodig hebben passend onderwijsaanbod aan te reiken en realiseert speciaal voor deze doelgroep de PrO/vmbo-klas. De locatie is gevestigd in de regio Den Haag. Goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Werken via Metafoor Onderwijs

Via Metafoor Onderwijs vind je de leukste tijdelijke banen, uitdagende opdrachten of projecten in het voortgezet onderwijs en mbo. Ben je op zoek naar een baan als docent in het vmbo of het praktjkonderwijs, maar is dit niet de vacature die bij je past? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en laten je kennismaken met de scholen binnen ons netwerk.

Meer weten over ons?

Meer weten over onze werkwijze? Bekijk de ervaringen van onderwijsprofessionals.

testimonials

Wij bieden:

 • een baan voor 0,6 FTE per 8 mei aanstaande bij onze opdrachtgever in de regio Den Haag
 • een contract op basis van detachering voor de duur van de vervanging
 • inschaling in de LB-schaal van de cao vo met een maximum salaris van € 4573,- bruto per maand bij fulltime
 • een prettige werkplek met enthousiaste en betrokken collega's
 • een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • reiskostenvergoeding conform cao-VO van € 0,12 per km

Vragen over deze vacature docent Maatschappijleer?

Meer weten over onze werkwijze? Dit doen we voor jou! Vragen over vacatures docent Mens & Maatschappij? Neem contact op met Nicolette Lindhout. Solliciteer op de vacature via de oranje button.

Deel deze vacature via socials

Door te klikken op een logo, kun je de vacature delen in jouw netwerk.

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.