Docent Mens en Maatschappij regio Amsterdam

Nieuw
Regio Amsterdam
VO
Cao VO - schaal LB, Cao VO - schaal LC

Vacature docent Mens en Maatschappij regio Amsterdam

Ben jij een enthousiaste docent Mens en Maatschappij met een passie voor het inspireren van jonge mensen om de wereld om hen heen beter te begrijpen? Zo ja, dan hebben wij de perfecte vacature voor jou!

Als docent Mens en Maatschappij bij deze school, ga je verder dan alleen het lesgeven uit het boek. Je wordt uitgedaagd om je kennis te delen en inzichten te geven in de actuele maatschappelijke problemen en vraagstukken, en de manieren waarop deze in de klas kunnen worden besproken en onderzocht. Jouw kennis en expertise zullen een cruciale rol spelen bij het ontwikkelen van kritisch denken en bewustwording onder de leerlingen.

Is deze vacature docent Mens en Maatschappij jou op je lijf geschreven? Hou jij ervan om de boel te coördineren en heb jij de kwaliteit van het onderwijs hoog in het vaandel staan? Ben je bevoegd en voor het volgende schooljaar (2023 - 2024) beschikbaar voor minimaal 0,5 fte en zoek je een baan voor langere tijd, solliciteer dan direct! De vacature loopt het hele komende schooljaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Als docent Mens en Maatschappij zal je de volgende taken uitvoeren:

 • Ontwikkelen en geven van inspirerende lessen op het gebied van geschiedenis, maatschappijleer en aardrijkskunde
 • Stimuleren van actief leren door middel van interactieve en uitdagende lessen
 • Begeleiden en ondersteunen van leerlingen bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals onderzoeken, analyseren en kritisch denken
 • Creëren van een veilige en inclusieve leeromgeving waarin elke leerling zich gewaardeerd voelt en kan groeien
 • Evalueren van de voortgang van de leerlingen en het geven van feedback
 • Affiniteit met de Amsterdamse, stadse jongerencultuur

Is deze vacature docent Mens en Maatschappij niet wat jij zoekt? Bekijk andere vacatures docent Mens en maatschappij.

De docent Mens en Maatschappij die wij zoeken:

 • beschikt over een tweedegraads lesbevoegdheid
 • heeft ervaring met lesgeven aan vmbo leerlingen
 • is zelfstandig en staat stevig in zijn/haar schoenen
 • is enthousiast, betrokken en heeft goed gevoel voor humor
 • is per direct beschikbaar voor minimaal 0,5 fte tot 1,0 fte voor het gehele schooljaar, met uitzicht op vast

Waar ga je werken?

Bij dit college hechten ze veel waarde aan het welzijn van hun medewerkers. Naast uitdagend werk, bieden ze ook gratis toegang tot hun sportschool op locatie. Zo wordt niet alleen de mentale gezondheid, maar ook de fysieke fitheid van medewerkers gestimuleerd. Of je nu een gepassioneerde sporter bent of gewoon af en toe wilt ontspannen, de sportschool staat altijd voor je klaar. Na een drukke werkdag kun je bijvoorbeeld even lekker sporten en je hoofd leegmaken. Door deze faciliteit te bieden, zorgt het college ervoor dat medewerkers de balans tussen werk en privé beter kunnen behouden en zich kunnen focussen op hun werkzaamheden met vernieuwde energie en motivatie.

Je komt te werken op een kleinschalige, dynamische vmbo-school in de regio Amsterdam. Het is een brede school waar talentontwikkeling centraal staat voor alle leerlingen. Zo worden er verschillende talentroutes aangeboden. Ook wordt er een vakmanschapsroute aangeboden voor de leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg. Zij gaan na 5 jaar van school met een mbo-niveau 2 diploma. De leerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg kunnen kiezen voor de profielen ‘economie en ondernemen’, ‘zorg en welzijn’ en ‘dienstverlening en producten’. Tevens wordt de theoretische leerweg aangeboden.

De school verder maakt deel uit van een scholengroep met scholen in de regio Amsterdam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. De school is met het OV goed bereikbaar.

Werken via Metafoor Onderwijs

Via Metafoor Onderwijs vind je de leukste tijdelijke banen, uitdagende opdrachten of projecten in het voortgezet onderwijs en mbo. Ben je op zoek naar een baan als docent mens en maatschappij, maar is dit niet de vacature die bij je past? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en laten je kennismaken met de scholen binnen ons netwerk.

Weten wat Metafoor voor jou kan betekenen in de zoektocht naar jouw droombaan? Neem contact op met één van onze recruiters.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

inschrijven

Wij bieden:

 • een uitdagende en afwisselende baan voor schooljaar 2023 - 2024 voor minimaal 0,6 FTE met uitzicht op een vast dienstverband
 • werken in een enthousiast en betrokken team
 • inschaling conform cao vo LB of LC met een maximaal bruto basissalaris van € 5.329,- per maand bij fulltime
 • reiskostenvergoeding van 0,12 cent per kilometer
 • coaching, begeleiding en opleidingsmogelijkheden

Vragen over deze vacature docent Mens en Maatschappij

Meer weten over onze werkwijze? Bekijk de testimonials. Voor meer informatie over deze vacature docent Mens en Maatschappij kun je een mail sturen naar Racha Saja. Solliciteren kan alleen via de sollicitatiebutton.

Deel deze vacature via socials

Door te klikken op een logo, kun je de vacature delen in jouw netwerk.

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.