Docent Mechanica regio Utrecht

Nieuw
Regio Utrecht
MBO
Cao MBO - schaal LB

Wat ga je doen?

Ben jij een gepassioneerde docent met expertise op het gebied van werktuigbouwkunde en elektrotechniek? Zoek je een uitdagende werkomgeving waarin je jouw kennis kunt delen en studenten kunt inspireren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Onze opdrachtgever, een moderne school in de regio Utrecht, biedt een dynamische en inspirerende werkomgeving met veel licht, mooie praktijklokalen en goede faciliteiten.

Als technisch docent mechanica speel je een cruciale rol in het overbrengen van kennis en vaardigheden aan de studenten. Je bent verantwoordelijk voor het lesgeven in diverse vakken, zoals constructie- en sterkteberekeningen, materiaalkunde, verbindingstechnieken, werktuigbouwkundige berekeningen en elektrische installaties. Daarnaast ben je bekwaam in het werken met CAD-software, zoals Inventor, Solidworks, Fusion360, en ben je in staat om 3D-modellen te ontwerpen, werktekeningen te maken, animaties te creëren en constructie- en sterktesimulaties uit te voeren.

De vacature Docent Mechanica is voor 0,8 tot 1,0 FTE, je komt direct in dienst bij de school en krijgt een contract met uitzicht op vast.

De docent die wij zoeken:

 • beschikt bij voorkeur over een tweedegraads lesbevoegdheid, maar heeft tenminste een hbo-diploma in relevante richting
 • heeft ruime ervaring en expertise op het gebied van werktuigbouwkunde en elektrotechniek
 • heeft aantoonbare ervaring met 3D CAD-software en het maken van ontwerpen en visualisaties
 • is in staat om complexe technische concepten op een begrijpelijke manier over te brengen aan studenten
 • heeft een passie voor onderwijs en wil graag bijdragen aan de ontwikkeling van jonge technische professionals
 • is creatief, enthousiast en in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag op een moderne locatie met veel licht, vernieuwde lokalen en mooie praktijkruimtes. Je komt te werken in een team dat volop in ontwikkeling is. Er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen. Het is een gezellig team dat het belang van samenwerken ziet en hoog in het vaandel heeft staan.

De locatie is goed bereikbaar met auto en ov. Bus en tram stoppen voor de deur en ook de auto, fiets of brommer parkeer je gratis in de directe omgeving. Tijdens de lunch een wandeling maken in het park, even in het zonnetje plaatsnemen of tussendoor een boodschap doen? Winkels, lunchrooms en park zijn allemaal om de hoek van de school te vinden.

Werken via Metafoor Onderwijs

Via Metafoor Onderwijs vind je de leukste banen in het voortgezet onderwijs of mbo. Een tijdelijke baan of uitdagende opdracht? Of juist een reguliere baan met uitzicht op vast? Metafoor werkt onder andere samen met scholen in de regio's Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Amersfoort, Dordrecht, Amsterdam, Leiden en Almere. Kennismaken met ons netwerk of meer weten of over onze werkwijze? Schrijf je in of neem contact op met één van onze recruiters.

Wij bieden:

 • een uitdagende en afwisselende functie waarin je jouw expertise kunt delen en studenten kunt inspireren
 • een moderne en inspirerende werkomgeving met goed uitgeruste praktijklokalen
 • inschaling in de LB-schaal van de cao mbo met een maximum van € 4.616,- bruto per maand bij fulltime (mogelijkheid om op termijn door te stromen naar LC)
 • een contract voor 0,8 tot 1,0 FTE, direct in dienst bij onze opdrachtgever en met uitzicht op vast
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • ruime mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • werken in een enthousiast en collegiaal team van docenten en ondersteunend personeel

Vragen over deze vacature docent Mechanica?

Wil je meer weten over de school of heb je specifieke vragen over de vacature Docent Mechanica? Neem dan contact op met Nicolette Lindhout.

Deel deze vacature via socials

Deel deze vacature in jouw netwerk, en maak een ander blij met deze baan.

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.