Docent Geschiedenis regio Den Haag

Nieuw
Regio Den Haag
VAVO
Cao MBO - schaal LC

Wat ga je doen?

Als docent geschiedenis ga je aan de slag met examenklassen havo en vwo bij de afdeling vavo. Binnen het vavo kunnen jongvolwassenen alsnog hun diploma behalen door het volgen van enkele vakken of het doorlopen van een volledig examenprogramma.

Met passie voor jouw vakgebied leer je de studenten alles wat zij weten moeten over onder andere de 10 tijdvakken en de maatschappelijke verhoudingen in Nederland. Je helpt hen door het (lastige) onderdeel beeldbronnen analyseren en weet hen zelfvertrouwen te geven. Je bouwt gemakkelijk een band op en begeleidt en coacht hen bij hun individuele leerproces waarbij je oog hebt voor de persoonlijke situatie en achtergrond van de student.

Met helicopterview werk je op een hoog tempo door het examenprogramma heen. Je werkt hiervoor samen met docenten uit de vakgroep en met collega's van de verschillende leslocaties.
Daarnaast ben je slb'er (mentor) van een groep.

Voor de functie van docent geschiedenis zijn we op zoek naar een positief ingestelde en oplossingsgerichte collega die de ambitie heeft om verschillende taken over te nemen van een senior collega. Denk aan taken als voorzitter van de vakgroep, PR, inzet van sociale media en activiteiten rondom de examinering. Het mooie is dat je het eerste jaar onder begeleiding ervaring op kunt doen met de taken die bij je passen om het jaar daarop verantwoordelijk te zijn voor de uitvoering.

De vacature docent geschiedenis is voor 0,6 FTE in schooljaar 2023/2024 met de mogelijkheid tot uitbreiding van de aanstelling tot 0,8 FTE in het schooljaar daarop.

De docent die wij zoeken:

 • beschikt (bijna) over een eerstegraads lesbevoegdheid voor het vak geschiedenis
 • heeft bij voorkeur ervaring met het verzorgen van lessen (of examentraining) aan examenklassen havo en vwo
 • is enthousiast, gedreven en werkt op een hoog tempo
 • beschikt over pedagogische skills en durft buiten de lijntjes te kleuren
 • is op korte termijn beschikbaar voor 0,6 FTE

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag voor het vavo, dit staat voor voortgezet algemeen volwassenen onderwijs. Studenten kunnen om verschillende redenen kiezen voor vavo; wanneer zij gezakt zijn, extra certificaten nodig hebben, hogere cijfers nodig hebben of willen doorstromen naar een andere vervolgopleiding.

De locatie is kleinschalig opgezet en de sfeer voelt gemoedelijk en gezellig. Je komt te werken in een klein en betrokken team op locatie en bent onderdeel van de vakgroep geschiedenis, verdeeld over meerdere locaties.

De school is goed bereikbaar met auto en ov. Jouw auto parkeer je voor de deur of op het eigen parkeerterrein van de school.

Metafoor werkt samen met verschillende vavo-afdelingen in Zuid-Holland en zoekt regelmatig naar docenten met een eerstegraads lesbevoegdheid. Is de vacature docent geschiedenis niet helemaal wat je zoekt? Neem dan een kijkje op onze pagina voor docenten en ontdek wat Metafoor voor je kan betekenen.

Werken via Metafoor Onderwijs

Via Metafoor Onderwijs kun je aan de slag in het voortgezet onderwijs of mbo. Wij hebben een groot netwerk en werken samen met scholen in Zuid-Holland, Utrecht. Flevoland, Overijssel, Noord-Holland, Gelderland en Noord-Brabant.

Zoek je een tijdelijke baan ter vervanging, een aanvulling op jouw vaste aanstelling of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging direct in dienst bij de school? We horen graag wat jouw wensen en dromen zijn en laten je kennismaken met de scholen in ons netwerk.

Wij bieden:

 • een waardevolle baan bij het vavo in de regio Den Haag
 • een contract voor 0,6 FTE op basis van detachering of direct in dienst bij de school
 • inschaling in de cao mbo met een maximum salaris van € 5.573,- bruto per maand bij fulltime
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • reiskostenvergoeding van € 0,19 per km met een maximum van 80 km per dag of volledige vergoeding OV
 • mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen door het volgen van trainingen en webinars via de Metafoor Academy

Vragen over deze vacature?

Wil je meer weten over het vavo of heb je vragen over de locatie? Stuur dan een mail, bij voorkeur voorzien van jouw cv, naar Ahad Khan.

Deel deze vacature via socials

Deel deze vacature in jouw netwerk, en maak een ander blij met deze baan.

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.