Docent Bouwkunde regio Utrecht

Nieuw
Regio Utrecht
MBO
Cao MBO - schaal LB

Wat ga je doen?

Wil jij samen met je studenten werken aan levensechte projecten met het oog op duurzaamheid en circulariteit? Ben je gepassioneerd om hen klaar te stomen voor een carrière in de bouwwereld? Dan is deze vacature iets voor jou!

Als docent bouwkunde verzorg je inspirerende en uitdagende lessen aan studenten van de opleidingen Bouwkunde en Smart Building. De studenten kunnen we het beste omschrijven als erg gemotiveerd. Ze willen nieuwe dingen leren en worden hierbij graag door jou uitgedaagd. Samen met de studenten verdiep je je in moderne oplossingen en innovatieve technieken. Je leert hen onder andere hoe belangrijk het is dat een gebouw goed ontworpen wordt voor mens en milieu. Je leert ze alles wat er nodig is om straks verder te studeren of aan het werk te gaan. Werknemersvaardigheden en communicatie op de werkvloer zijn hierin belangrijke aspecten.

Met persoonlijk leren en projectgericht onderwijs lever je maatwerk in de lessen. Met jouw oprechte en nieuwsgierige houding weet je de studenten te stimuleren het beste uit zichzelf en hun studie te halen. Met jouw kennis van het werkveld weet je het onderwijs naadloos aan te sluiten op de behoefte van de student en de arbeidsmarkt.

Als onderdeel van het docententeam, lever jij een proactieve bijdrage. Je ontwikkelt nieuwe lesplannen, beoordeelt examens, begeleidt bij projecten en examenopdrachten.

De vacature docent bouwkunde is voor 0,6 tot 1,0 FTE per 1 augustus aanstaande. Na een jaarcontract is er de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een contract voor onbepaalde tijd.

De docent die wij zoeken:

 • beschikt bij voorkeur over een tweedegraads lesbevoegdheid of PDG, maar heeft ten minste een hbo-diploma voor bouwkunde of aanverwant vakgebied
 • heeft veel kennis van en een netwerk in de bouwsector. Een netwerk dat je kunt inzetten voor onder andere gastcolleges, masterclasses en excursies
 • is een aanpakker, enthousiast, ondernemend en werkt graag samen
 • heeft affiniteit met studenten in de leeftijdscategorie van 16 tot 25 jaar
 • is een voorstander van persoonlijk leren en heeft de drive om hier samen met collega's succesvol in te zijn

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag op de Tech Campus, de ideale leeromgeving voor studenten. Studenten werken en leren op de Tech Campus samen aan cross overs en echte projecten van bedrijven. Zo wordt de praktijk binnen gehaald, worden ideeën uitgewisseld en doet men inspiratie op. Door snelle technologische ontwikkelingen vragen bedrijven om medewerkers met kennis van verschillende disciplines. Dankzij aandacht voor vakmanschap en werknemersvaardigheden leiden ze bij de Tech Campus studenten op tot professionals van de toekomst.

Als docent bouwkunde maak je deel uit van een team van 10 enthousiaste, betrokken en behulpzame collega's met veel expertise. De locatie is goed bereikbaar met zowel auto als ov. De trein en bus stoppen om de hoek en jouw auto parkeer je gratis op het eigen terrein of in de directe omgeving van de school.

Werken via Metafoor Onderwijs

Via Metafoor Onderwijs vind je dé baan in het techniekonderwijs. Wil je aan de slag als docent bouwkunde, maar woon je niet in de regio Utrecht? Metafoor is actief in verschillende provincies en heeft een netwerk in onder andere de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Dordrecht. Van tijdelijke vervangingsbanen, uitdagende projecten of juist banen met uitzicht op vast, via Metafoor vind je de baan die bij je past.

Werken in het beroepsonderwijs? Schrijf je in en maak kennis met ons netwerk!

Meer weten over ons?

Wil je meer weten over hoe wij werken, bekijk de testimonials.

testimonials

Wij bieden:

 • een veelzijdige baan bij onze opdrachtgever in de regio Utrecht
 • een contract voor 0,6 tot 1,0 FTE o.b.v. detachering of direct in dienst bij de school
 • de mogelijkheid om na het eerste jaar in aanmerking te komen voor een contract voor onbepaalde tijd
 • inschaling in de cao mbo met een maximum salaris van € 4.615,- bruto per maand bij fulltime
 • de mogelijkheid voor een inschaling in LC mits je bevoegd bent en meerdere jaren ervaring hebt voor de klas
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • een betekenisvolle en inspirerende werkomgeving met voldoende aanbod om jezelf te blijven ontwikkelen in de vorm van trainingen en opleidingen

Vragen over deze vacature?

Wil je meer weten over de vacature docent bouwkunde, de Tech Campus of de locatie? Stuur dan een mail, bij voorkeur voorzien van jouw cv, naar Racha Saja.

Deel deze vacature via socials

Deel deze vacature in jouw netwerk, en maak een ander blij met deze baan.

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.