Docent Algemene Techniek regio Utrecht

Nieuw
regio Utrecht
MBO
Cao MBO - schaal LB

Wat ga je doen?

Reflecterend vermogen en persoonlijke ontwikkeling zijn kernwaarden voor de functie van Docent Algemene Techniek.

Als docent algemene techniek ben jij van onschatbare waarde voor de kliniek. Je speelt een cruciale rol in het ontwikkelen en verzorgen van beroepsopleidingen die de patiënten de specifieke (technische) kennis en vaardigheden leren die ze nodig hebben om zich voor te bereiden op een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Samen met de verschillende werkplaatsen van de kliniek werk je nauw samen om praktische en theoretische instructietrainingen te bieden die aansluiten bij de werkzaamheden op de werkvloer.

Als docent organiseer en coördineer je niet alleen de mogelijkheid voor patiënten om een certificaat te behalen of een beroepsopleiding te volgen, maar je begeleidt hen ook tijdens de examinering. Je stemt de inhoud van je lessen af op het niveau van de patiënt, waardoor ze op hun eigen tempo kunnen groeien en zich kunnen voorbereiden op de reguliere arbeidsmarkt. Bovendien zorg je voor de aanschaf en het beheer van de benodigde lesmaterialen en stel je lesroosters op die rekening houden met de individuele behoeften van patiënten.

Dankzij jouw inspanningen en coördinatie kunnen patiënten niet alleen hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten, maar kunnen ze ook hun zelfvertrouwen en vaardigheden verbeteren. Door te werken als docent algemene techniek, draag je bij aan het herstel van onze patiënten en aan een betere toekomst voor hen en de samenleving. En weet je wat nog mooier is? Je kunt ESF subsidies coördineren die gekoppeld zijn aan opleiding en/of werkervaring, wat betekent dat je niet alleen bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van onze patiënten, maar ook bijdraagt aan de financiële stabiliteit van onze kliniek.

De docent die wij zoeken:

  • beschikt bij voorkeur over een tweedegraads lesbevoegdheid in technische richting, maar beschikt ten minste over hbo werk- en denkniveau en een brede technische achtergrond
  • heeft affiniteit met het werken met een forensische doelgroep
  • is gecertificeerd om lasopleidingen (MAG/MIG/TIG niveau 2) te verzorgen en heeft bij voorkeur ervaring met CNC
  • is sociaal, gericht op samenwerking en beschikt over tact en overredingskracht

Waar ga je werken?

De Van der Hoeven Kliniek is een vooraanstaand centrum voor klinische forensische psychiatrie met vestigingen in Utrecht en Amersfoort. Hier leren patiënten met een tbs-maatregel of een civielrechtelijke maatregel hoe zij op een verantwoordelijke manier buiten kunnen leven. Bij de kliniek staat sociale veiligheid voorop en hechten ze veel waarde aan de ontwikkeling van hun medewerkers.

Bij de Van der Hoeven Kliniek staan ze bekend om hun hoogwaardige producten en diensten, evenals de toewijding aan het opleiden van patiënten volgens de laatste standaarden. Hun werkplaatsen zijn zeer professioneel en zijn uitgerust met de nieuwste technologie. Ze zijn er trots op dat ze hun medewerkers een gedegen opleidings- en ontwikkeltraject kunnen bieden, waardoor ze de benodigde vaardigheden kunnen ontwikkelen. Een docent aan het woord: “In een prettige omgeving onderwijs op maat bieden, patiënten toekomstgericht leren denken om zo een passende plek in de maatschappij te verwerven, maakt het werk als docent zo waardevol.”

Kortom, bij de Van der Hoeven Kliniek zijn ze er trots op dat ze hun patiënten opleiden met behulp van de nieuwste technologieën en professionele werkplaatsen, en dat ze hun medewerkers een omgeving bieden waarin ze zich kunnen ontwikkelen en excelleren. Ze zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige producten en diensten die voldoen aan de behoeften van hun klanten en aan de eisen van deze tijd.

De locatie is goed bereikbaar zowel met de auto als het OV. Parkeren is geen probleem, de kliniek beschikt over een eigen parkeergarage.

Werken via Metafoor Onderwijs

Metafoor Onderwijs biedt mooie kansen en veel keuze voor docenten die lesgeven in een technische richting. Wij zoeken vooral docenten voor de basisberoepsopleidingen, vakopleidingen of middenkaderopleidingen in het mbo. Via Metafoor Onderwijs kun je aan de slag voor opleidingen in diverse categorieën. Kun jij (jonge) mensen interesseren en ze meenemen in één van de 7 werelden van techniek?

Schuilt in jou een hybride docent?
Beschik je over een hbo- of wo-opleiding in één van deze richtingen en wil je graag aan de slag als (hybride) docent in het middelbaar beroepsonderwijs? Bekijk al jouw mogelijkheden in de techniek!

Wij bieden:

  • werken in een uitdagende functie binnen in een hecht team met uitzicht op een vast dienstverband voor minimaal 0,6 FTE
  • een salaris conform de cao GGZ met een maximum van €4.468,- bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een dertiende maand
  • reiskostenregeling conform de cao GGZ
  • een gedegen inwerk- en opleidingstraject

Vragen over de vacature Docent Algemene Techniek?

Voor vragen over deze vacature docent algemene techniek kun je een mail sturen naar Sandra Schaft.

Deel deze vacature via socials

Door te klikken op een logo, kun je de vacature delen in jouw netwerk.

Foto

Sandra Schaft

Lees meer

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.