Uitgebreid zoeken

Zoekcriteria

Type Onderwijs

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.

Vacatures docent Engels

Engels is de wereldwijde lingua franca. Het is de belangrijkste taal voor diplomatie, handel, luchtvaart, media, toerisme en wetenschap. Dat leidt tot een behoefte aan docenten Engels in de vorm van vacatures docent Engels. Goede kennis van het Engels is een vereiste in werkvelden zoals Geneeskunde en Informatie Technologie (IT). Niet zo gek dus dat Engels een verplicht vak is in het voortgezet onderwijs en in het middelbaar beroepsonderwijs.


Direct naar vacatures

Engels is de belangrijkste taal op aarde

Engels is een rijke taal met veel verdieping

Engels heeft een diepe ‘orthografie’. Dat wil zeggen dat er weinig verband is tussen uitspraak en schrijfwijze. De 44 klanken worden op 75 manieren geschreven. Dat is complexer dan een fonetische taal, zoals Italiaans en Russisch. Fonetische talen kennen géén verschillen tussen schrijfwijze en bijbehorende uitspraak. Het Engels zit vol met charmante uitzonderingen.

Docenten Engels geven je toegang tot economie en media

In de lijst van meest gesproken talen ter wereld staat Engels op de tweede plaats. Sinds de 20e eeuw heeft het Engels de grootste invloed ter wereld. Dit is het gevolg van de Britse expansie in de 19e eeuw en bovendien door de culturele en wetenschappelijke dominantie van Verenigde Staten van Amerika. Tenminste één miljard mensen kennen minimaal de beginselen van het Engels.

Schrijf je in met een..

OPEN SOLLICITATIE

(binnen 24 uur reactie)

De plek van ‘Engels’ in het MBO en VO onderwijs

In het MBO is het vak Engels beroepsgericht

Engels wordt in het MBO op een beroepsgerichte manier gegeven, bijvoorbeeld als onderdeel van de opleiding Coördinator beveiliging. Het kan echter ook als los certificaat behaald worden. Wil jij als docent Engels in aanmerking komen voor een baan in het MBO? Affiniteit met Gezondheidszorg of werkervaring in de Horeca of Techniek kan heel waardevol zijn voor een baan in het MBO. In een kennismakingsgesprek achterhalen we samen op welke afdeling jij het beste tot jouw recht komt.

In het VO is Engels meer theoretisch van aard

Heb jij een meer theoretische (spelling, grammatica, literatuur) belangstelling voor het vak, dan voel jij je waarschijnlijk meer thuis in het VO. Als docent Engels in het voortgezet onderwijs (VO), ben je vaak verantwoordelijk voor eindexamenklassen. Daar kun je met de leerlingen het allerhoogste niveau nastreven. Graag zoeken we voor jou een passende uitdaging in een regio die voor jou goed te bereiken is.

Wist jij dat?
 • jij met een 2e graads bevoegdheid een schooljaar lang 1e graads mag lesgeven
 • jij als student van een lerarenopleiding mag jij 5 maanden tot 2 jaar lesgeven, naast je studie
 • jij als bevoegd taaldocent 1 jaar lang les mag geven in een 2e moderne taal

 • Meer informatie over situaties waarin jij zonder (passend) diploma toch mag lesgeven vind je hier.

  Ben jij beschikbaar als docent Engels?

  Ben jij (bijna) bevoegd of beschikbaar als docent Engels?

  Hieronder vind je een actueel overzicht van vacatures docent Engels. Staat de baan die jij zoekt er niet tussen? Geen nood! Veel van de vacatures die wij krijgen, worden direct ingevuld met docenten uit ons bestand. Dit betekent dat wij niet alle vacatures voor leraar Engels op de website publiceren. Wil jij toch voor vacatures docent Engels in aanmerking komen? Schrijf je in met een open sollicitatie! Wij nemen binnen 24 uur contact op met jou.

  Of op zoek naar een tijdelijke baan als docent Engels?

  Ben jij een bevoegde leraar Engels en wil jij je graag inzetten bij uitval vanwege ziekte, zwanger­schaps­verlof of onvoorzien vertrek van een docent? Of wil je aan de slag in het volwassenenonderwijs waar werkenden een beroepsgerichte opleiding volgen voor bijvoorbeeld gezondheidszorg, welzijn, zakelijke dienst­verlening of techniek? Wij maken graag kennis met jou om de mogelijkheden te bespreken.

  Hoeveel vacatures docent Engels staan momenteel open?
3 vacatures gevonden

Geef jij les in een andere moderne taal?

Via deze 3 knoppen vind je vacatures voor docenten die lesgeven in andere moderne talen.

DOCENT DUITS

DOCENT FRANS

DOCENT NEDERLANDS

Filter vacatures