Uitgebreid zoeken

Zoekcriteria

vacature categorie

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor onze vacature alert! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste onderwijs vacatures.

Vacatures docent Duits

Duitsland is het grootste buurland van Nederland. De economische verbondenheid met onze Oosterburen is groot. Duitse taal en cultuur is dan ook een waardevol onderdeel van het lesprogramma op de middelbare school. Ook in het beroepsonderwijs is het vak Duits, met name bij toeristische- en andere internationale opleidingen, terug te vinden op het rooster.


Direct naar vacatures

Docenten Duits zijn van grote waarde

Goed Duits leer je in de Duitse les

De Duitse les is de aangewezen plek om te leren communiceren in het Duits en kennis te nemen van de Duitse cultuur. In het voortgezet onderwijs wordt op veel scholen het vak Duits aangeboden. Een vak dat leerlingen zelf kunnen kiezen in het vakkenpakket. Ook in het MBO is Duits van grote waarde, want Duitsland is een van de grootste zakenpartners van het Nederlandse bedrijfsleven.

Wij hebben vaak vacatures docent Duits

Wij hebben regelmatig vacatures voor docent Duits. Voor zowel eerste- als tweedegraads bevoegde docenten die hun kennis van de Duitse taal en cultuur willen inzetten om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het (eind)examen. En na het behalen van een MBO-diploma mogelijk een baan in het bedrijfsleven met veel internationale contacten.

Schrijf je in met een..

OPEN SOLLICITATIE

(binnen 24 uur reactie)

De plaats van ‘Duits’ in het MBO en VO onderwijs

In het MBO is het vak Duits beroepsgericht

In het MBO richt het vak Duits zich op het toekomstige beroep. Ook kunnen MBO-studenten het als een los deelcertificaat behalen. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Verkoop binnendienst. Wil jij graag Duitse les geven in het MBO? Ervaring in Gezondheidszorg of affiniteit met Horeca of Techniek kan waardevol zijn voor een baan in het MBO. Op welke afdeling jij het beste tot jouw recht komt achterhalen wij graag in een kennismakingsgesprek.

In het VO is Duits meer theoretisch van aard

Heb jij vooral belangstelling voor Duitse spelling, grammatica of literatuur, dan pas jij wellicht beter in het voortgezet onderwijs (VO). Wil jij verantwoordelijk zijn voor eindexamenklassen? Daar kun je de lat zo hoog mogelijk leggen. Heb je wel een eerstegraads lesbevoedheid voor nodig. Graag zoeken we voor jou in een regio die voor jou goed te bereiken is een passende uitdaging.

Wist jij dat?
 • jij met een 2e graads bevoegdheid een schooljaar lang 1e graads mag lesgeven
 • jij als student van een lerarenopleiding mag jij 5 maanden tot 2 jaar lesgeven, naast je studie
 • jij als bevoegd taaldocent 1 jaar lang les mag geven in een 2e moderne taal

 • Meer informatie over situaties waarin jij zonder (passend) diploma toch mag lesgeven vind je hier.

  Wij maken graag kennis met docenten Duits

  Ben jij (bijna) bevoegd of (binnenkort) beschikbaar als docent Duits?

  Hieronder vind je een actueel overzicht van vacatures docent Duits. Staat de baan die jij zoekt er niet tussen? Geen nood! Veel van de vacatures die wij krijgen, worden direct ingevuld met docenten uit ons bestand. Dit betekent dat wij niet alle vacatures voor leraar Duits op de website publiceren. Wil jij toch voor vacatures docent Duits in aanmerking komen? Schrijf je in met een open sollicitatie! Wij nemen binnen 24 uur contact op met jou.

  Of op zoek naar een tijdelijke baan als docent Duits?

  Ben jij een bevoegde leraar Duits en wil jij je graag inzetten bij uitval vanwege ziekte, zwanger­schaps­verlof of onvoorzien vertrek van een docent? Of wil je aan de slag in het volwassenenonderwijs waar werkenden een beroepsgerichte opleiding volgen voor bijvoorbeeld gezondheidszorg, welzijn, zakelijke dienst­verlening of techniek? Wij maken graag kennis met jou om de mogelijkheden te bespreken.

  Hoeveel vacatures docent Duits staan momenteel open?
2 vacatures gevonden

Geef jij les in een andere moderne taal?

Via deze 3 knoppen vind je vacatures voor docenten die lesgeven in andere moderne talen.

DOCENT ENGELS

DOCENT FRANS

DOCENT NEDERLANDS


Filter vacatures