MENU

Hoe ziet jouw opleiding eruit?

Opleiding docent worden 
Kom je in aanmerking voor het TOP-traject? Dan kies je eerst of je een eerstegraads of tweede graads bevoegdheid wilt behalen. Daarna kijken we met jou naar het aanbod van kopopleidingen in de regio van jouw keuze. Hoe een traject voor een tweedegraads bevoegdheid eruit ziet hebben wij hieronder al voor je uitwerkt. De planning van een eerstegraads bevoegdheid wijkt hier mogelijk van af.

Meld je aan
Heb je een passende opleider gekozen? Dan meld je je zelf aan. De meeste scholen nodigen je daarna uit voor een intakegesprek. Hierin krijg je een studieadvies op basis van je competenties, motivatie en diploma’s. Zijn al jouw documenten op orde dan kun je starten met de opleiding. Je startdatum is afhankelijk van het programma van de opleider.

Praktisch opleiding tot docent 
Het gaat om een voltijdopleiding van één jaar waarbij je 1 à 2 dagen lessen volgt en de andere dagen stage loopt. De opleiding is sterk gericht op de praktijk. Je volgt vakken zoals adolescentiepsychologie, leerlingenbegeleiding, onderwijspsychologie, algemene didactiek, drama en vakdidactiek. Je wordt vanuit de school begeleid door een studieloopbaancoach.

Stage lopen in het onderwijs 
Naast je opleiding loop je 2 tot 3 dagen per week stage. Ja gaat dus direct aan de slag met je vakkennis! Wij bemiddelen jou naar een stageplek binnen ons scholennetwerk. Je kiest voor het vmbo, de onderbouw van havo/vwo, het beroepsonderwijs of de volwasseneneducatie. Na een korte oriëntatie op de school begin je met ondersteunende taken. Aan het einde van het jaar sta je zelfstandig voor de klas. Op de school word je begeleid door een werkplekbegeleider.

Direct aanmelden    Contact opnemen
 

 

Alleen stage lopen
Twijfel je nog of docent Nederlands, Engels, wiskunde, scheikunde, natuurkunde, techniek of ICT iets voor jou is? Dan kun je ook eerst via ons een snuffelstage lopen. In deze korte stage krijg je een duidelijk beeld van het docentschap. Je bouwt een portfolio op en je krijgt een referentie mee waarmee je je kansen vergroot op een leuke baan. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

 

Terug naar overzicht TOP-traject

Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op jouw interesses.