MENU

Wat kunnen we voor je betekenen

Wij zijn jouw HR partner in het onderwijs. Je kunt bij ons terecht voor advies op het gebied van opleidingen en traingen voor en door docenten. Je krijgt deskundig advies en wij bieden persoonlijke aandacht voor jouw opleidingsvraagstukken. Onze opleidingscoördinator is transparant en duidelijk over de mogelijkheden. Past jouw opleidingsvraagstuk niet direct binnen ons aanbod dan denken wij graag met je mee in een maatwerkoplossing!

 

Praktijktijkvoorbeeld
Joost en Carien zijn HR adviseurs bij een middelgrote beroepsopleider. Ze zijn verantwoordelijk voor de duurzame inzetbaarheid van 400 medewerkers. De opleidingen, cursussen en hebben ze uitbesteed aan Metafoor Opleiding & Training.

Zo verzorgt Metafoor Opleiding en Training voor zorgdocent Erica een loopbaancoachingstraject. Erica wil graag tot aan of zelfs nog na haar pensioen doorwerken. Maar dan wel met minder fysieke belasting. Zij onderzoekt of een managementfunctie iets voor haar is en welke opleiding of training haar daartoe opleidt.

Klaas wil zijn jarenlange praktijkervaring als timmerman overdragen op nieuwe generaties en heeft contact gezocht met het ROC van Joost en Carien over de mogelijkheden. Hij haalt via het TOP-traject van Metafoor Onderwijs zijn onderwijsbevoegdheid en gaat straks als hybride docent aan de slag.

Cemile werkt vijf jaar als docent economie en wil graag een tweede bevoegdheid halen in Nederlands. Via Metafoor Onderwijs volgt zij een deeltijdopleiding Nederlands. Hiermee is ze straks ook inzetbaar binnen het vo, dus een duurzame investering in haar loopbaan.
Al deze diverse loopbaan- en ontwikkelvragen kunnen Joost en Carien met een gerust hart overlaten aan Metafoor Onderwijs. Zij ontzorgt deze pz’ers door de ontwikkelvraag te onderzoeken én uit te voeren. Alles in nauw overleg met de medewerkers en een goede terugkoppeling naar Joost en Carien.

Voor de opleiding IT hebben Joost en Carien van de opleidingsmanager IT de vacature ontvangen voor een docent op het gebied van Agile Srum Developers en IT Security uit het bedrijfsleven. Binnen het team ontbreekt deze expertise en dit speelt een cruciale rol binnen de opleiding. Deze vraag hebben ze bij Metafoor Opleiding & Training neergelegd. Hiervoor zet Metafoor een professional in op dit gebied die het huidige team tijdelijk ontzorgt door lessen over te nemen op dit vakgebied, qua kennis en kunde het team bijspijkert, lessen en materiaal op maat ontwikkelt en het team duurzaam opleidt waardoor zij niet alleen op de korte termijn maar ook op de langere termijn ontzorgt zijn en daarbij een opleiding neer zetten die aansluit bij de hedendaagse praktijk.

 

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen            Terug naar Metafoor Opleiding en Training

Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op jouw interesses.