Docent Nederlands regio Den Haag

Vacature docent Nederlands voor 0,8 fte op een VAVO in de regio Den Haag. Heb jij ervaring met examenklassen en ben je beschikbaar? Solliciteer dan direct! 
Cao MBO - schaal LC
|
Cao MBO - schaal LB

Wat ga je doen als docent Nederlands regio Den Haag

Ben jij een inspirerende docent Nederlands die studenten weet uit te dagen en hun denkvermogen verder ontwikkelt? Zie jij het als jouw taak om niet alleen de examenstof te behandelen, maar ook om het leerproces van de studenten te verbeteren en hun verantwoordelijkheidsbesef te stimuleren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In de rol van docent Nederlands geef je les aan mavo 4, havo 4, havo 5 en vwo 6, waarbij je een belangrijke rol speelt in de academische groei van onze studenten.

Wat zijn jouw taken als Docent Nederlands?

 • Uitdagend lesgeven: Je prikkelt de studenten om verder te denken dan de standaard examenstof. Hierbij moedig je creativiteit en kritisch denken aan.
 • Leerproces begeleiden: Je signaleert eventuele onduidelijkheden in het leerproces van de studenten en biedt ze graag een helpende hand om deze weg te nemen.
 • Effectieve leermiddelen: Je draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van (nieuwe) effectieve leermiddelen om het onderwijs te optimaliseren.
 • Individuele begeleiding: Je begeleidt studenten bij individuele vak-opdrachten, zoals het profielwerkstuk, om ze te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Als docent in het VAVO (Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs) heb je een extra verantwoordelijkheid. Je draagt bij aan de toekomst van onze studenten, en daarom verwachten we dat je ook een betrokken mentor bent.

Spreekt bovenstaande jou aan? Inspireer en motiveer je graag volwassen studenten om het beste uit zichtzelf te halen? Solliciteer dan direct op deze vacature docent Nederlands!

Wat zoeken wij in een docent Nederlands?

 • Een eerstegraads bevoegdheid of
 • tweedegraads, die ervaring heeft met examenklassen Nederlands.
 • Kennis van didactische methoden en vaardigheid in het toepassen ervan.
 • Ervaring met de huidige ICT-toepassingen in het onderwijs, zoals MS Teams en Magister.

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij dé mbo-opleider in de regio Haaglanden. Deze opleider staat erom bekend een prettige werkgever te zijn die naar zijn werknemers omkijkt. Deze school staat erom bekend een vooruitstrevende school te zijn met 700 gemotiveerde studenten en 85 ambitieuze en deskundige collega’s.

Leerontwikkeling voor de studenten en carrièreontwikkeling voor de medewerkers heeft deze school hoog in het vaandel staan. Door te werken in kleine teams bepaal je als docent zelf je doelen en blijven de lijnen kort. Gezamenlijk wordt er een veilige leer- en werkomgeving gecreëerd, waar de studenten het maximale uit zichzelf halen. Deze mbo-school is een opleider om trots op te zijn omdat deze school tevens een voortrekkersrol als werkgever vervult waar er ruimte is voor professionele en persoonlijke groei waar iedereen zich thuis en welkom voelt.

Werken via Metafoor Onderwijs

Via Metafoor Onderwijs vind je de leukste banen in het mbo. Ben je op zoek naar een tijdelijke functie, uitdagende opdracht of juist een baan met uitzicht op vast? We laten je graag kennismaken met de scholen in ons netwerk en kijken welke vacature het beste bij jou past. Op onze pagina voor docenten lees je meer over hoe wij je kunnen helpen in de zoektocht naar jouw droombaan.

Wij bieden:

 • een aanstelling voor 0,8 FTE 
 • inschaling in de LB-schaal van de cao mbo met een maximum van € 5.078,- op basis van fulltime. Afhankelijk van de werkervaring in het onderwijs behoort salariëring in schaal LC met een maximum van € 5.740,- op basis van fulltime tot de mogelijkheid
 • een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • 30 vakantiedagen naar rato en fte
 • 8,33% vakantietoeslag
 • reiskosten conform de cao mbo € 0,19 p/km met een maximum van 80 km per dag.
 • mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen door het volgen van trainingen en Webinars

Vragen over deze vacature docent Nederlands regio Den Haag?

Voor vragen over deze vacature docent Nederlands regio Den Haag kun je terecht bij Neda Nurian

Ben je enthousiast over deze vacature?

Solliciteer direct
Stap 1

Persoonlijke kennis maken

Wij zijn benieuwd naar wie je bent, wat je brengt en wat je wilt. En jij hebt natuurlijk ook vragen aan ons. Daarom gaan we persoonlijk met jou in gesprek. Samen brengen wij jouw loopbaanwensen in kaart. Na het gesprek, hoor je direct de mogelijkheden die Metafoor Onderwijs jou biedt.

Stap 2

Checken referenties

Kwaliteit staat centraal. Wij staan voor kwaliteit in alles wat wij doen. Wij geloven dat kwalitatief onderwijs begint bij de docent. Om dat waar te maken doen wij twee referentiechecks. Jij bepaalt zelf wie jouw referenties zijn. Zijn jouw referenties positief? Dan gaan wij actief op zoek naar jouw droombaan.

Stap 3

Actief zoeken

Wij hebben een landelijk onderwijsnetwerk. Wekelijks krijgen wij nieuwe vacatures binnen. Past een vacature bij jouw wensen? Dan stellen wij jou voor bij de school. Is er op dat moment niet direct een passende vacature. Dan gaan wij actief ons onderwijsnetwerk inzetten. Wij stellen je vrijblijvend voor bij een school die echt bij jou past.

Stap 4

Op gesprek

Als wij jou hebben voorgesteld bij de school is er een grote kans dat je op gesprek mag. Wij maken een goede match door aandacht te besteden aan jouw wensen en ervaring en matchen dat met een passende vacature.

Stap 5

Arbeidsovereenkomst

Dan bespreken we jouw arbeidsvoorwaarden en hebben wij een aantal documenten van je nodig. De arbeidsovereenkomst zetten wij digitaal voor je klaar.

Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo