Nieuws

Voortgezet onderwijs 1 juni weer open

Door: Sanne Lommen | Gepubliceerd op: 05-05-2020

Het voortgezet onderwijs kan op 1 juni weer open, heeft minister-president Mark Rutte gisteren bekend gemaakt. De vakbonden en werkgevers werken nog aan een protocol voor deze heropening, op basis van de richtlijnen van OCW.

“De eerste fase van het virus, de uitbraak, ligt achter ons”, verklaarde de premier op de persconferentie van 6 mei. Daarom kan Nederland voorzichtig weer van het slot worden gehaald.

De al eerder aangekondigde heropening van het voortgezet onderwijs kan, als het virus tussentijds niet weer om zich heen grijpt, begin juni plaatsvinden. Werkgevers en werknemers in het onderwijs stellen op dit moment, op basis van de richtlijnen van het ministerie van OCW, een protocol op met praktische tips om de heropening veilig te laten plaatsvinden voor leerlingen en personeel.

Praktijkexamens
Op 15 juni kan, indien het virus vóór die tijd niet weer opleeft, het mbo weer praktijkexamens afnemen en praktijkonderwijs geven. Ondertussen wordt ook gewerkt aan een plan om het hele mbo en hoger onderwijs weer te openen.

Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo