Nieuws

Nieuwe CAO voor middelbaar beroepsonderwijs goedgekeurd

Gepubliceerd op: 24-06-2024

De CAO voor het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) is definitief goedgekeurd. Alle betrokken bonden en de werkgeversorganisatie MBO-raad hebben ingestemd, waardoor de nieuwe arbeidsvoorwaarden van kracht zijn.

Salarisverhoging en incidentele uitkeringen

De nieuwe CAO voor het MBO voorziet in een salarisverhoging van 2,95% vanaf 1 juni 2024. Daarnaast ontvangen docenten en onderwijsondersteunend personeel twee incidentele uitkeringen: €750 in juni en €550 in oktober, beide pensioengevend. Dit akkoord is geldig tot 31 december 2024 en richt zich uitsluitend op loonafspraken.

Toekomstige onderhandelingen en verbeteringen

AOb-bestuurder Henrik de Moel benadrukt het belang van deze loonsverhogingen en kijkt alvast vooruit naar de volgende CAO-onderhandelingen. Voor de komende CAO zijn bredere afspraken gewenst, zoals verbeterde doorgroeimogelijkheden en het aanpakken van werkdruk. De AOb roept leden op om actief deel te nemen aan toekomstige bijeenkomsten om deze onderwerpen te bespreken.

Docenten eisen heldere kaders en kleinere klassen

Bovenstaande CAO geldt voor het MBO. Weten wat er speelt in het VO? Lees: Docenten eisen heldere kaders en kleinere klassen

Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo