Blog

Canva voor docenten

Gepubliceerd op: 25-03-2024

Canva is een praktisch hulpmiddel voor docenten

Lessen aantrekkelijker maken voor leerlingen en studenten

Het onderwijslandschap evolueert voortdurend, en technologische vooruitgang biedt nieuwe mogelijkheden voor zowel docenten als leerlingen. Een van de meest opvallende ontwikkelingen op dit gebied is Canva for Education, een platform dat docenten een breed scala aan tools biedt om het lesgeven boeiender, efficiënter en effectiever te maken.

Veel mogelijkheden voor niet-ontwerpers

Als docent weet je maar al te goed dat het vasthouden van de aandacht van leerlingen een voortdurende uitdaging is. Met een generatie die gewend is aan een overvloed aan visuele prikkels, is het belangrijk om lesmateriaal aan te bieden dat niet alleen inhoudelijk rijk is, maar ook visueel aantrekkelijk. Hier komt Canva for Education om de hoek kijken. Met duizenden sjablonen voor presentaties, werkbladen, infographics en rapporten, waarmee docenten lesmateriaal kunnen maken zonder uitgebreide designvaardigheden.

Naadloze integratie met onderwijssystemen

Een van de voordelen van Canva for Education is de naadloze integratie met onderwijssystemen, zodat docenten lesmaterialen vlot kunnen delen, beoordelen en van feedback kunnen voorzien. Dit bespaart tijd en maakt meer interactie mogelijk tussen docenten en leerlingen.

Kosteloos voor het onderwijs

Het platform biedt ook tools voor het maken van presentaties, video’s en screencasts, waarmee docenten complexe onderwerpen op een toegankelijke manier kunnen presenteren. Bovendien is Canva for Education gratis voor alle leraren, handig voor scholen met beperkte budgetten.

Leerlingen laten samenwerken

Canva for Education is een waardevolle tool voor docenten die op zoek zijn naar een eenvoudige en efficiënte manier om lesmateriaal te maken en te delen. Door gebruik te maken van de praktische mogelijkheden van het platform kunnen docenten ook een omgeving creëren waarin leerlingen samenwerken.

Met Canva leren werken in webinar

Wil jij leren hoe je Canva for Education effectief kunt gebruiken in je lessen? Schrijf je dan in voor de webinar ‘Kennisclips maken met Canva’. Tijdens dit webinar zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden van Canva for Education en laten we zien hoe je het kunt integreren in je lespraktijk.

Inschrijven voor Kennisclips maken met Canva

Schrijf je nu in en ontdek de mogelijkheden van Canva for Education!
Je leert praktische vaardigheden om je lessen voor te bereiden met Canva.

aanmelden

andere webinars

Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo