Nieuws

Alle scholen sluiten wederom hun deuren

Door: Peter Schwank | Gepubliceerd op: 15-12-2020

Heel Nederland was gisteravond aan de buis gekluisterd toen Premier Rutte de tweede lockdown van dit jaar aankondigde. Net als op elk ander onderdeel van onze samenleving, hebben de nieuwe coronamaatregelen ook effect op het onderwijs. Vanaf woensdag 16 december tot tenminste maandag 18 januari sluiten alle scholen, vanaf het primair onderwijs tot en met de universiteiten wederom de deuren.

Net als bij de eerste lockdown zijn er uitzonderingen voor het sluiten van het onderwijs. Zo is er ondermeer een uitzondering voor kinderen van ouders met vitale beroepen, leerlingen in het examenjaar, voor het praktijkonderwijs en voor de persoonlijke begeleiding van leerlingen die speciale aandacht nodig hebben.

Het sluiten van de scholen is een bittere pil met ingrijpende gevolgen voor docenten, leerlingen, studenten en natuurlijk ook voor de ouders. Wij van Metafoor Onderwijs wensen iedereen dan ook veel sterkte toe tijdens de tweede lockdown! Laten we er met z’n allen het beste van maken en blijf vooral gezond!

Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo