Nieuws & blogs

Interessante artikelen

Met in­spi­re­ren­de blogs, in­te­res­san­te ar­ti­ke­len en nieuw­s hou­den wij jou op de hoog­te. En on­der­wijspro­fes­si­o­nals delen hun ken­nis en ex­per­ti­se op het ge­bied van HR vraag­stuk­ken met blogs over re­le­vant­ste thema's en gast­blogs voor en door het on­der­wijs.

 

Gastblogger worden?

Heb jij ook iets belangrijks te vertellen? Wil jij gastblog­ger wor­den? Neem dan contact met ons op en wie weet vind jij jouw blog hier bin­nen­kort.

07-12-2022

Pedagoog John Hattie weet hoe leren beter gaat

Pedagoog John Hattie focust, anders dan Biesta, vooral op leeropbrengsten. Hoe kunnen leerlingen op school beter presteren?
Lees meer
14-11-2022

Wat is goed onderwijs volgens pedagoog Biesta?

Volgens pedagoog Gert Biesta is een school te vaak een ‘leerfabriek’. Het onderwijs draait op voor ambities van economen , politici en ouders.
Lees meer
07-11-2022

Philip Kohnstamm was zijn tijd ver vooruit

Wie was Philip Kohnstamm? Hij was de eerste hoogleraar pedagogiek in Nederland, geïnspireerd door Daltononderwijs.
Lees meer
15-10-2022

Werk-privébalans in het onderwijs bestaat dat?

Je werk doen. Niet meer en niet minder. ‘Quiet quitting’ noemen we dat tegenwoordig. Heette vroeger gewoon ‘een baan hebben’. Op die manier werken is dat niet gewoon gezond en prettig? Of heeft jullie organisatie méér nodig?
Lees meer
23-09-2022

Meer geld voor het onderwijs: Kabinet maakt plannen bekend

Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag. Zoals we al jaren gewend zijn, maakte het kabinet de plannen voor het komende jaar bekend. Zo ook voor het onderwijs. Vanaf 2023 stopt het kabinet miljarden extra in het onderwijs.
Lees meer
13-09-2022

Hoe ga ik zij-instromen in het middelbaar beroeps onderwijs?

Het onderwijs zit te springen om personeel. Als jij geen ervaring met of opleiding voor het onderwijs hebt maar wel veel belangstelling, dan is dit het juiste moment om je te melden. Als zij-instromer, ben jij deel van de oplossing voor het personeelstekort en jij brengt actuele ervaring van ‘buiten’ met jou mee. Hoe kun jij het middelbaar beroeps onderwijs (MBO) instromen?
Lees meer