Nieuws & blogs

Interessante artikelen

Met in­spi­re­ren­de blogs, in­te­res­san­te ar­ti­ke­len en nieuw­s hou­den wij jou op de hoog­te. En on­der­wijspro­fes­si­o­nals delen hun ken­nis en ex­per­ti­se op het ge­bied van HR vraag­stuk­ken met blogs over re­le­vant­ste thema's en gast­blogs voor en door het on­der­wijs.

 

Gastblogger worden?

Heb jij ook iets belangrijks te vertellen? Wil jij gastblog­ger wor­den? Neem dan contact met ons op en wie weet vind jij jouw blog hier bin­nen­kort.

17-03-2023

Waarom groeit het aantal ZZP’ers in onderwijs en zorg?

Het aantal flexwerkers in Nederland groeit te onstuimig, zo klinkt het al jaren onder politici, vakbonden en beleidsadviseurs – schrijft NRC Handelsblad op 3 maart in het artikel ‘De ZZP’er heeft het voor het zeggen in de zorg en onderwijs’. Van die flexwerkers, waartoe bijvoorbeeld ook uitzendkrachten behoren, is een groeiend deel actief als zelfstandige. Nergens in de EU groeit het aantal ZZP’ers zo hard als in Nederland. Benieuwd waarom?
Lees meer
10-03-2023

Lerarentekort bestaat niet, wel een mismatch

Heel veel leraren staan niet voor de klas. Veel mensen met een lesbevoegdheid, staan liever niet voor de klas. Tegelijkertijd zitten leraren die graag voor de klas staan, te vaak en te lang achter de computer voor administratief werk, dat wettelijk niet vereist is. En werken veel leraren liever parttime dan fulltime. Want vanwege een gebrek aan docentgerichte digitalisering, moet het ontwikkelen en nakijken van toetsen vaak nog op papier gebeuren. Dit leidt tot (een cultuur van) onbetaald en ongewenst overwerken. Mogelijk de grootste oorzaak van het lerarentekort.
Lees meer
28-02-2023

Verbinding is de basis van goed onderwijs

Deze blog gaat over verbinding en is de afsluiting van onze funbruari reeks. Verbinding is de basis van goed onderwijs. Zonder contact kom je nergens. Verbinding met jezelf is belangrijk om goed contact met een ander te krijgen. Een energizer kan helpen om contact met jezelf te krijgen.
Lees meer
21-02-2023

IJsbrekers voor verse energie in de klas

Een ijsbreker gebruiken we om het ijs te breken. Om door de ongemakkelijkheid heen te bewegen en uit je hoofd en ‘in verbinding’ te komen. Een oprecht compliment kan een goede ijsbreker zijn. Je kan, mits de context het toestaat, vragen naar iemands gelukkigste moment ooit. Je kunt over eten beginnen of een spel doen om uit het hoofd en in de verbinding te komen. Een energizer kan dienen als een goede ijsbreker.
Lees meer
14-02-2023

Spelen en bewegen is voor alle leeftijden

Of we nu volwassen zijn of niet, in iedereen schuilt een behoefte om te spelen en plezier te maken. Daarom is het leuk om af en toe een energizer in de les te doen. Het zorgt voor verbinding met onszelf en elkaar.
Lees meer
07-02-2023

Beweging als basis voor een goede energie in de klas

Beweging haalt je uit je hoofd en brengt je in je lichaam. Het kan nuttig en leuk zijn om af en toe een ‘energizer’ in de les te doen. Een energizer is een spel dat je met de klas doet om energie en afwisseling in de les te brengen.
Lees meer