Nieuws & blogs

Met diverse inspirerende blogs, interessante artikelen & nieuwsitems van Metafoor Onderwijs houden we jou graag op de hoogte. Je vind hier het laatste onderwijsnieuws van Metafoor Onderwijs, nieuws vanuit het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenonderwijs. Diverse (onderwijs)professionals delen hun kennis en expertise op het gebied van HR vraagstukken, de nieuwste blogs met relevantste thema's en gastblogs voor en door het onderwijs.

Gastblogger

Wil jij ook een van onze (gast)bloggers worden? Neem dan contact met ons op en wie weet vind je jouw blog hier binnenkort!

Voor nu: veel leesplezier!

09-04-2021

Formeren tijdens de coronacrisis 4

Deze keer spraken wij met Rita van der Hem, opleidingsmanager van de zorgopleidingen bij ROC TOP. Zij vertelt ons over de aanpak van het formatieproces, de verschillende scenario’s die zijn ingericht rondom de coronacrisis en hoe zij de beschikbare overheidsgelden inzet binnen haar opleidingen. Daarnaast vertelt zij over de ontwikkeling van de studentenaantallen binnen de zorgopleidingen en tegen welke andere uitdagingen de organisatie aanloopt als het gaat om het werven van nieuwe medewerkers.
Lees meer
02-04-2021

Webinar: Afstandsonderwijs en de ontwikkelkansen voor docenten

Het afstandsonderwijs heeft docenten geconfronteerd met grote en kleine uitdagingen. Veel docenten hebben daardoor in sneltreinvaart een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Om deze ontwikkeling vast te houden en verder uit te breiden moeten we er actief mee aan de slag.
Lees meer
31-03-2021

Formeren tijdens de coronacrisis 3

Afgelopen week hebben we gesproken met Bartha Huijberts, interim-manager bij het College Gezondheidszorg & Welzijn van een groot ROC in Zuid-Holland. In deze blog lees je hoe zij met haar MT-collega’s de formatie aanpakt en hoe corona daar invloed op heeft. Zij vertelt ook tegen welke uitdagingen de organisatie aanloopt als het gaat om het motiveren van werknemers en studenten.
Lees meer
23-03-2021

Formeren tijdens de coronacrisis 2

Deze week spraken wij met Joep Zewald, een opleidingsmanager die werkzaam is bij het Nova College. In deze blog lees je hoe zijn afdeling de formatie aanpakt en welke invloed corona daar op heeft. Joep vertelt ook hoe het Nova College omgaat met de digitalisering van het onderwijs tijdens de coronacrisis, hoe de organisatie nieuwe studenten werft en op welke manier zij hun medewerkers ondersteunen.
Lees meer
17-03-2021

Formeren tijdens de coronacrisis 1

Afgelopen week hebben wij een uitgebreid gesprek gehad met Lammy Koers. Zij is een teamleider die werkzaam is bij Spanker, een vso-school in Kampen. In deze blog lees je hoe deze school omgaat met de formatie en hoe corona daar invloed op heeft. Daarnaast vertelt Lammy hoe zij binnen de onderwijsinstelling leerlingen gemotiveerd houden tijdens corona, hoe zij nieuwe collega’s in deze tijd werven en voor welke andere uitdagingen zij staan.
Lees meer
25-02-2021

Funbruari game 4: Wie ben ik?

De laatste week van funbruari is aangebroken. Nu de voorjaarsvakantie begonnen is, wordt er flink genoten van de lentetemperaturen. Wij zorgen ervoor dat je kan blijven genieten wanneer de vakantie voorbij is. Dat kan door het volgende spel te spelen met jouw klas: Wie ben ik?!
Lees meer
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.