Nieuws & blogs

Met diverse inspirerende blogs, interessante artikelen & nieuwsitems van Metafoor Onderwijs houden we jou graag op de hoogte. Je vind hier het laatste onderwijsnieuws van Metafoor Onderwijs, nieuws vanuit het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenonderwijs. Diverse (onderwijs)professionals delen hun kennis en expertise op het gebied van HR vraagstukken, de nieuwste blogs met relevantste thema's en gastblogs voor en door het onderwijs.

Gastblogger

Wil jij ook een van onze (gast)bloggers worden? Neem dan contact met ons op en wie weet vind je jouw blog hier binnenkort!

Voor nu: veel leesplezier!

28-04-2022

Hulp bij voorbereiding op het eindexamen

Over een paar weken is het zover. Vanaf donderdag 12 mei tot en met maandag 30 mei worden de eindexamens afgenomen. In eerdere blogs hebben wij het gehad over de eindexamens van voorgaande jaren tijdens en voor de coronapandemie. Ook over het verloop van de eindexamens in het vo en het mbo schreven wij een stuk. In deze blog delen wij de laatste tips voor oefenmateriaal dat jouw leerlingen of studenten wellicht goed kunnen gebruiken. En suggesties voor meer focus en concentratie.
Lees meer
22-04-2022

Recruiters bieden het onderwijs waarde

'Uitzendbureaus profiteren van het lerarentekort’ schrijft NRC Handelsblad op 11 april 2022. ‘Zo vloeit publiek geld naar de commerciële sector’ volgens Kassa van 10 april 2022. De verontwaardiging druipt er van af. Ten onrechte. Werken met hr-specialisten biedt het onderwijs expertise. En biedt docenten de flexibiliteit en werkgeluk die zij in dienst van scholen niet altijd ervaren. De ABU gedragscode biedt een checklist voor een goede samenwerking met uitzendbureaus.
Lees meer
21-04-2022

Hoe verlopen de mbo examens in 2022?

Examens verschillen in het mbo per opleiding en per instelling. Inspectie ziet toe op kwaliteit van onderwijs en examens. De overheid garandeert de kwaliteit van examens en daarmee de waarde van diploma’s via de inspectie. Werkgevers, werknemers en het onderwijs ontwikkelen samen kwalificatiedossiers.
Lees meer
20-04-2022

Hoe verlopen de vo examens dit jaar?

Voor het derde jaar op rij, verlopen de examens anders dan ‘normaal’. Voor een goede voorbereiding zetten we de belangrijkste zaken op rij: wat gebeurt precies wanneer? Wat is anders dan vorig jaar? Wat is er te kiezen voor leerlingen? Wat moet niet worden vergeten? En waar vind je meer informatie?
Lees meer
14-04-2022

Educatief programma voor Floriade Expo 2022

Op woensdag 13 april 2022 opende Koning Willem-Alexander de Floriade Expo 2022 in Almere voor publiek. Op donderdag 14 april opende de Floriade Expo 2022 in Almere voor publiek. De wereldtuinbouwtentoonstelling, met als thema 'Growing Green Cities', richt zich op het leefbaarder en duurzamer maken van steden.
Lees meer
07-04-2022

Examenblog 1: De examens komen eraan!

Binnenkort beginnen veel leerlingen aan hun eindexamens. Voor het eerst in 3 jaar gaan de examens weer ‘normaal’ plaatsvinden. Wat kunnen we leren van de recente examenresultaten? En hoe kunnen docenten hun leerlingen optimaal voorbereiden, zodat zo veel mogelijk leerlingen hun diploma gaan halen?
Lees meer
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.