Nieuws & blogs

Met diverse inspirerende blogs, interessante artikelen & nieuwsitems van Metafoor Onderwijs houden we jou graag op de hoogte. Je vind hier het laatste onderwijsnieuws van Metafoor Onderwijs, nieuws vanuit het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenonderwijs. Diverse (onderwijs)professionals delen hun kennis en expertise op het gebied van HR vraagstukken, de nieuwste blogs met relevantste thema's en gastblogs voor en door het onderwijs.

Gastblogger

Wil jij ook een van onze (gast)bloggers worden? Neem dan contact met ons op en wie weet vind je jouw blog hier binnenkort!

Voor nu: veel leesplezier!

22-10-2020

Weekly Challenge 3: Terug in de tijd

Voor velen van ons is het gezin het belangrijkste element van een gezonde balans tussen privé en werk. Helaas komt het door het drukke leven van gezinsleden wel eens voor dat er te weinig tijd voor elkaar is. Dit terwijl er niets fijner is zo nu en dan wat extra tijd voor elkaar te nemen en de onderlinge band nog sterker te maken. Neem daarom de aankomende week enkele keren als gezin de tijd om de ‘terug in de tijd’ challenge te doen en je zult merken dat jullie je binnen een week nog sterker en verbonden voelen!’’
Lees meer
16-10-2020

Weekly Challenge 2: Wandelmeditatie

Een goede balans tussen privé en werk begint bij jezelf. Het komt echter nog te vaak voor dat wij in de waan van de dag met van alles en nog wat bezig zijn, behalve met onszelf. Mediteren is bij uitstek geschikt om eens even stil te staan bij jouw innerlijke ik.
Lees meer
14-10-2020

Whitepaper: Klaar voor 1,5 meter onderwijs

Het houdt ons allemaal bezig, de coronamaatregelen. Wat mag wel en wat niet? Hoe  zorg je als onderwijsinstelling voor anderhalve meter onderwijs. Hoe hebben scholen zich voorbereid en wat zijn belangrijke pijlers om rekening mee te houden?
Lees meer
08-10-2020

Weekly Challenge 1: De Complimentenkring

De scholen zijn inmiddels een kleine twee maanden open. Het regent vaker en de bomen verliezen steeds meer blaadjes. De herfst is nu écht begonnen. In ons contact met docenten horen wij regelmatig dat naarmate het schooljaar vordert de balans tussen privé en werk wat zoek begint te raken.  Wij hebben diverse challenges voor je klaar staan waarvan niet alleen jij maar ook je omgeving energie krijgt.
Lees meer
07-10-2020

Mondkapjes in het voortgezet onderwijs

Voor veel middelbare scholieren en docenten is het erg wennen, want wie had gedacht dat scholieren en docenten mondkapjes moeten dragen op school? Hoewel ze in de klas geen mondkapjes hoeven te dragen, moet dat wel op de gang en in de aula.
Lees meer
30-09-2020

7 tips voor minder werkdruk in het voortgezet onderwijs

Veel docenten zeggen dat ze het ‘’druk’’ hebben. Het woord ‘’rustig’’ hoor je de laatste tijd minder bij docenten, maar het is belangrijk om wel tot rust te komen na een drukke werkweek. Ook is een te hoge werkdruk niet goed voor je gezondheid. Om een te hoge werkdruk te voorkomen begint het dus met de wil om er zelf echt iets aan te doen.
Lees meer
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.