Nieuws & blogs

Interessante artikelen

Met in­spi­re­ren­de blogs, in­te­res­san­te ar­ti­ke­len en nieuw­s hou­den wij jou op de hoog­te. En on­der­wijspro­fes­si­o­nals delen hun ken­nis en ex­per­ti­se op het ge­bied van HR vraag­stuk­ken met blogs over re­le­vant­ste thema's en gast­blogs voor en door het on­der­wijs.

 

Gastblogger worden?

Heb jij ook iets belangrijks te vertellen? Wil jij gastblog­ger wor­den? Neem dan contact met ons op en wie weet vind jij jouw blog hier bin­nen­kort.

27-11-2023

Effectieve feedback in het onderwijs: een overzicht

Feedback in het onderwijs is krachtig, maar niet alle feedback is even effectief. Onderzoek toont aan dat de manier, timing en vorm van feedback van invloed zijn op het leerproces van leerlingen. In dit blog lees je meer over verschillende soorten van feedback en de meest effectieve plaats van feedback in het leerproces. Hoe kun jij jouw feedbackskills verbeteren?
Lees meer
06-11-2023

Meester Raj staat stevig aan de start

In de bruisende gangen van mboRijnland komt een frisse wind waaien. Raj Nanda heeft zijn intrede gedaan en brengt een golf van energie en innovatie met zich mee. In dit blog nemen we je mee in het verhaal van deze inspirerende ‘nieuwkomer’. Een man die beweging brengt in het onderwijs. Dit doet hij met passie, enthousiasme en een vernieuwende aanpak. Ontdek hoe Raj zijn eerste weken heeft beleefd.
Lees meer
01-11-2023

Economieonderwijs schreeuwt om vernieuwing

Het economieonderwijs loopt 30 jaar achter op ontwikkelingen in maatschappij en wetenschap. Dat zegt professor Lans Bovenberg. Eerder dit jaar ging hij met emeritaat. Ter gelegenheid van de ‘Week van het Economieonderwijs’ (20 - 24 november 2023), komen we in dit artikel terug op zijn analyse en de methode die hij ontwikkelde voor modern economieonderwijs.
Lees meer
18-10-2023

Rien is nieuw als docent in het mbo

Rien Janssen maakte onlangs de overstap naar het mbo. Voorheen gaf Rien les in het volwassenonderwijs. Nu is Rien docent Ondernemersvaardigheden op het ROC Midden Nederland. Hij ziet een aantal verschillen tussen het mbo en vavo. Lees hier hoe Rien Janssen van start is gegaan in het mbo. En kijk welk advies dat er gegeven wordt van toepassing kan zijn voor jou.
Lees meer
12-10-2023

Een frisse start: docent Albert Scherpenzeel's nieuwe avontuur

Beginnen aan je nieuwe baan kan spannend zijn. Je weet niet wat je te wachten staat als docent. Je kunt natuurlijk wel een aantal voorbereidingen doen. Zoals alvast kijken naar wat voor soort studenten je les gaat geven. Ook als je vooraf al een beeld hebt, kan het in de praktijk toch anders zijn. Docent Nederlands. Albert Scherpenzeel is net met een nieuwe functie begonnen aan de ROC van Amsterdam. Lees hoe hij van start is gegaan.
Lees meer
01-10-2023

Eerste stappen van Wendy op nieuwe school

Met ruime ervaring je allereerste stappen zetten, dat zou prettig zijn. Als je ergens begint, is het altijd even wennen aan de nieuwe dingen. Zo is dat ook in het onderwijs. Waarbij je onder andere te maken hebt met een hele nieuwe omgeving, leerlingen, collega’s, systemen en nog veel meer. Lees het verhaal van Wendy Kraan en hoe haar eerste weken op een nieuwe school verlopen.
Lees meer