Nieuws & blogs

Met diverse inspirerende blogs, interessante artikelen & nieuwsitems van Metafoor Onderwijs houden we jou graag op de hoogte. Je vind hier het laatste onderwijsnieuws van Metafoor Onderwijs, nieuws vanuit het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenonderwijs. Diverse (onderwijs)professionals delen hun kennis en expertise op het gebied van HR vraagstukken, de nieuwste blogs met relevantste thema's en gastblogs voor en door het onderwijs.

Gastblogger

Wil jij ook een van onze (gast)bloggers worden? Neem dan contact met ons op en wie weet vind je jouw blog hier binnenkort!

Voor nu: veel leesplezier!

26-07-2021

Eerste Editie: Het Metafoor Magazine

Het afgelopen schooljaar hebben wij veel content via onze kanalen verspreid. Het Metafoor Magazine brengt de meest interessante artikelen, tools en tips bijeen. Doe inspiratie op om jouw lessen interactiever te maken, kom erachter welke invloed het coronavirus heeft gehad op de formatiebepaling van verschillende scholen en lees over de ervaringen van verschillende docenten.  
Lees meer
07-07-2021

Zomeractiviteit: 4 Uitjes in eigen land

Alhoewel een groot aantal mensen op vakantie naar het buitenland gaat, is er zoals altijd een flinke groep die dat niet doen. Om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal gaat genieten van de zomermaanden zijn we deze serie blogs begonnen.
Lees meer
30-06-2021

Zomertip: 5 boeken die wij aanraden om te lezen

In een eerdere post benoemden wij 7 prachtige wandelroutes om een ontspannen wandeling te maken.  Voor de liefhebbers hebben wij ook 6 minder bekende musea op een rij gezet die zeker een bezoekje waard zijn. Ben jij in de zomer liever actief bezig?  Beoefen in de vakantie dan deze 5 sporten. Voor de boekenwormen onder ons hebben we deze keer een lijst met 5 boeken samengesteld die je in de zomer heerlijk kunt lezen en voor de nodige ontspanning zorgt.
Lees meer
23-06-2021

Zomeractiviteit: 5 Sporten

Deze week gaan we een stapje verder. Wij hebben voor jou 5 sporten op een rij gezet die je deze zomer kan beoefenen. De ene sport is wat intensiever dan de andere, maar zorgen allemaal  voor een flinke dosis plezier en ontspanning. 
Spendeer je liever tijd in een museum? Zorg er dan voor dat je minstens één van deze zes musea hebt bezocht.
Lees meer
16-06-2021

Zomeractiviteit: 7 wandelroutes

Om ervoor te zorgen dat jij een actieve zomer tegemoet gaat, hebben wij een lijst met wandelroutes samengesteld. Dit zijn zeven wandelroutes die minder bekend zijn, maar daardoor niet minder mooi. Durf jij het aan om alle 7 routes te bewandelen?
Lees meer
04-06-2021

Zomeractiviteit: 6 musea die een bezoek waard zijn

Iedereen kent het Rijksmuseum, Mauritshuis, Van Gogh Museum en het Scheepvaartmuseum wel. Misschien heb je ze wel allemaal al bezocht. Wist je dat er ook hele interessante musea zijn die niet zo bekend zijn? In deze blog lichten wij zes musea toe die minder bekend zijn, maar die je zeker wel een keer bezocht moet hebben.
Lees meer
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.