De leukste 1 april grappen in de klas

Door: Shaileen Ho-A-Hing 1-3-2019

Categorieën
:
MBO Onderwijs, VO Onderwijs,

 

In Frankrijk spreekt men van poisson d'avril (Aprilvis). In Engelstalige landen wordt de dag April Fools' Day genoemd, en de Russen hebben het over День Дурака (Den Doeraka, dag van de dommerik). In sommige Vlaamse streken spreekt men over verzenderke(n)sdag, de dag waarop je iedereen tracht ergens heen te zenden om ze beet te nemen.
(bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/1_aprilgrap)

Volgende maand is het weer 1 april, kikker in je bil. Dit jaar valt 'de dag van de grap' op een maandag. Dat wordt vast een bijzondere werkdag. Maar dit jaar laten we ons niet in de maling nemen. De standaard grappen weten we allemaal, maar ik zet ze toch voor je op een rij:
- Zout in de koffie: neem geen eten of drinken aan van je leerlingen. Om save te zijn, neem ook geen koffie aan van je collega’s;
- Huiswerk opdrachten: verwacht niet dat het huiswerk is gedaan;
- Whiteboard markers vervangen: Check of je whiteboard marker niet is vervangen door een permanente marker:
En nee, je gulp staat niet open en je veter is ook niet los!

Wil jij dit jaar jouw leerlingen voor de gek houden? Dan hebben wij 4 grappen voor je uitgewerkt.
Grap 1: Neem iemand mee naar school, je partner, broer of zus of gewoon een kennis. Iemand die de leerlingen niet kennen. Geef aan dat het iemand van de onderwijsinspectie is vanwege: fraude met toetsen; laat ze een toets opnieuw maken. Of geluidsoverlast in de buurt; ze moeten op school/ in de klas/ op het schoolplein extra stil zijn. Of bedenk zelf een creatieve reden waarom er iemand van de onderwijsinspectie aanwezig is. Eén ding is zeker, je leerlingen zullen zich gedragen, hoop ik ;-)

Grap 2: Maak een nep brief voor de leerlingen, of voor de ouders. Zet het logo van de school erop en begin met: met ingang van week 14 en niet 1 april.
Stel een waarschuwingsbrief op bijvoorbeeld: uit een internet-onderzoek blijkt dat de leerlingen regelmatig via het wifi netwerk illegale websites en apps bezoeken. Alle illegale apps dienen verwijderd te worden anders is de school genoodzaakt maatregelen te treffen.
Of stel een brief op dat er vanaf week 14 controles plaatsvinden voor alle telefoons en laptops die gebruik maken van het wifi netwerk i.v.m. bezoeken van illegale websites en apps.

Grap 3: Hang een memo op toiletten. Er is geen stromend water, je dient zelf met een flesje water de wc door te spoelen.

Grap 4: Liever goed gestolen dan slecht bedacht. Een Engelse leraar neemt een dictee af met niet bestaande woorden. Hoe lang zal het duren voordat jouw leerlingen het doorhebben?
Bekijk het filmpje.

Heb jij leuke of creatieve grappen? Deel ze met ons! De leukste grappen delen wij op social media!