Nieuws & blogs

Met diverse inspirerende blogs, interessante artikelen & nieuwsitems van Metafoor Onderwijs houden we jou graag op de hoogte. Je vind hier het laatste onderwijsnieuws van Metafoor Onderwijs, nieuws vanuit het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenonderwijs. Diverse (onderwijs)professionals delen hun kennis en expertise op het gebied van HR vraagstukken, de nieuwste blogs met relevantste thema's en gastblogs voor en door het onderwijs.

Gastblogger

Wil jij ook een van onze (gast)bloggers worden? Neem dan contact met ons op en wie weet vind je jouw blog hier binnenkort!

Voor nu: veel leesplezier!

15-10-2021

Houd balans tussen werk en privé: Deel 2

Om een goede balans tussen werk en privé te behouden zijn een aantal hoofdpunten belangrijk. Rust in je agenda, een goede balans tussen in- en ontspanning en een goede verhouding met je mobiele telefoon kunnen veel voordelen met zich meebrengen. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat balans tussen werk en privé een manier van leven is.
Lees meer
08-10-2021

Houd balans tussen werk en privé: Deel 1

Het nieuwe schooljaar is alweer meer dan een maand oud en daarom hebben wij weer een aantal tips samengesteld die jou gaan helpen de balans tussen privé en werk te behouden.
Lees meer
30-09-2021

Week Tegen Pesten

De week van 27 september tot en met 1 oktober is dit jaar benoemd tot de Week Tegen Pesten. Het motto van dit jaar is ‘Buitensluiten? Uitgesloten!’. Initiatiefnemer Stichting School & Veiligheid organiseert de Week Tegen Pesten ieder jaar in september voor scholen in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.
Lees meer
28-09-2021

Prinsjesdag 2021: Het onderwijs

De derde dinsdag van september is geweest en dat betekent dat Prinsjesdag heeft plaatsgevonden. Dit jaar hebben we te maken met een demissionair kabinet en daarom zijn er geen grote onderwijsplannen bekend gemaakt. Toch werd het onderwijs in de Troonrede kort besproken.
Lees meer
26-07-2021

Eerste Editie: Het Metafoor Magazine

Het afgelopen schooljaar hebben wij veel content via onze kanalen verspreid. Het Metafoor Magazine brengt de meest interessante artikelen, tools en tips bijeen. Doe inspiratie op om jouw lessen interactiever te maken, kom erachter welke invloed het coronavirus heeft gehad op de formatiebepaling van verschillende scholen en lees over de ervaringen van verschillende docenten.  
Lees meer
07-07-2021

Zomeractiviteit: 4 Uitjes in eigen land

Alhoewel een groot aantal mensen op vakantie naar het buitenland gaat, is er zoals altijd een flinke groep die dat niet doen. Om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal gaat genieten van de zomermaanden zijn we deze serie blogs begonnen.
Lees meer
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.