MENU

Hoe werkt het TOP-traject

In vijf stappen sta je binnen een jaar bevoegd voor de klas.

Stap 1| Ben jij een toekomstige docent?
Je bent enthousiast om de overstap te maken naar het onderwijs. Kijk dan of je voldoet aan de aanmeldingscriteria voor het TOP-traject. We zoeken docenten in de zogenaamde schaarstevakken: Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, techniek en ict. 

Stap 2| Wat is je motivatie?
Je kunt je eenvoudig aanmelden via het aanmeldformulier. Wij nemen telefonisch contact met je op om je motivatie te bespreken en de criteria te checken.

Stap 3| Wat zijn jouw talenten?
Kom je in aanmerking? Dan gaan we persoonlijk met jou in gesprek om elkaar te leren kennen. Wij hebben vragen, en jij hebt waarschijnlijk ook vragen aan ons. We nemen de stappen samen met je door en geven eerlijk advies over jouw mogelijkheden in het onderwijs. Binnen vijf werkdagen hoor je of je toegelaten wordt tot het TOP-traject.

Stap 4| Welke opleider en stage past bij jou?
Als je deel neemt aan het TOP-traject heb je toegang tot ons netwerk. Op dit moment hebben wij contact met de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Leiden en Hogeschool Utrecht. Heb je een voorkeur voor een andere opleider of wil je een eerstegraads bevoegdheid halen? Dan is dat ook mogelijk. Daarnaast kijken we met jou naar een stage die bij jou past. Metafoor Onderwijs werkt nauw samen met scholen in het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal onderwijs en volwassenonderwijs. 

Stap 5| Ga je starten met het TOP-traject?
Dan ontvang je van ons een leerwerkovereenkomst en een detacheringsovereenkomst. In deze overeenkomsten zijn de voorwaarden van het TOP-traject vastgelegd. De belangrijkste: middels een betaald opleidingstraject maak jij via ons jouw eerste stap als docent.  

direct aanmelden   contact opnemen

Terug naar overzicht TOP-traject
 

Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op jouw interesses.