MENU

Werken als uitzendkracht

Werken als uitzendkracht via Metafoor betekent dat u direct in de CAO van de opdrachtgever wordt ingeschaald.

Cao voor uitzendkrachten
Er zijn veel misverstanden over het aan de slag gaan als uitzendkracht. Zo denken veel mensen dat je als uitzendkracht minder betaald krijgen en geen recht hebben op vakantiedagen, dat is absoluut niet waar. Je wordt ingeschaald op basis van je meest recente salarisspecificatie in de cao die de school of onderwijsinstelling hanteert. Daarnaast krijg je je VOG vergoed en bouw je naar rato gewoon vakantiedagen op. Je hebt ook recht op reiskostenvergoeding die de school hanteert (scholen mogen positief afwijken van de cao). In veel gevallen heb je zelfs recht op een eindejaarsuitkering!

Bij ziekte val je onder de verantwoordelijkheid van het UWV, zij betalen de ziektedagen uit. Het is belangrijk dat je je bij ons én de school ziekmeldt. Wij nemen contact op met het UWV en melden je daar als ziek. Op het moment dat je beter bent en eventueel weer aan de slag gaat moet je dit uiteraard bij ons en de school melden, maar je moet ook jezelf betermelden bij het UWV.

Als u bij Metafoor Onderwijs aan de slag gaat als uitzendkracht dan is het cao voor uitzendkrachten op u van toepassing.
Benodigde documenten
Voordat u start met uw werkzaamheden hebben wij de volgende documenten nodig:

• Een geldige verklaring omtrent gedrag (V.O.G), wij kunnen u helpen deze aan te vragen;
• Een kopie van de voor- en achterkant van uw geldige ID bewijs/paspoort (rijbewijs is niet geldig);
• Kopieën van uw diploma’s en certificaten;
• Kopie van uw meest recente salarisstrook (i.v.m. inschalen);
• IBAN nummer.

Deze documenten kunt u uploaden door in te loggen in uw kandidatenprofiel of de recruiter maakt tijdens de intake een kopie van bovenstaande documenten. Zodra u deze documenten heeft aangeleverd zal de verantwoordelijke recruiter een overeenkomst voor u opstellen waarin de specifieke voorwaarden voor de opdracht worden bevestigd.
Contract en urenregistratie
Metafoor Onderwijs stelt een contract op met de desbetreffende school en een contract voor de desbetreffende docent. Een voorbeeld van een uitzendovereenkomst, let op arbeidsvoorwaarden verschillen per school of onderwijsinstelling.

Voor de start van uw werkzaamheden ontvangt u van ons een inlogcode voor e-uur. Hiermee kunt u inloggen in ons urenregistratiesysteem waar u uw uren/reiskosten kunt declareren. Tevens gebruikt Metafoor Onderwijs e-UUR ook om contracten digitaal te ondertekenen, dit hoeft dus niet meer per post!

Klik op de volgende link voor de Handleiding om urenbriefjes in te dienen. Metafoor betaalt 4 wekelijks achteraf uw gewerkte uren en reiskosten uit. Wij hebben voor u onze betaalmomenten op een rij gezet.

Heeft u inhoudelijke vragen over uw contract? Neem dan contact op met uw contactpersoon.

Heeft u vragen over het digitaal ondertekenen of het invullen van urenbriefjes? Dan kunt u contact opnemen met Wouter de Groot via 0320-229949.
Vragen?
Heeft u vragen over het uitzenden via Metafoor Onderwijs? Neem vrijblijvend contact op met onze recruiters via info@metafooronderwijs.nl of 0320-229949.
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op jouw interesses.