De leukste 1 april grappen in tijden van corona en afstandsonderwijs!

01-04-2020

Whiteboardmarkers vervangen voor permanente markers, zout in de koffie, en nee, je gulp staat niet open. Dit jaar moeten we iets creatiever zijn met onze grappen. Alleen al omdat ze online moeten!

Wil jij jouw leerlingen voor de gek houden tijdens je online meetings? Of wil je huisgenoten en familieleden tijdens de ‘lockdown’ voor de gek houden? Dan hebben wij 4 grappen voor je uitgewerkt. 

Heb jij zelf een creatieve grap? Deel die met ons en wie weet vind je jouw grap wel op onze socials!

Grap 1

Nodig al je studenten uit voor een online meeting. Maar kom zelf niet opdagen. De studenten zullen zich wel afvragen waar je bent? Stuur ze daarna allemaal een berichtje: 1 april! Verwacht dan wel wat grappen terug…

Grap 2

Plan een toets in op 1 april. Zorg dat iedereen er klaar voor zit tijdens de online meeting en stel de gekste vragen. 1 april: iedereen geslaagd!

Grap 3

Zet de stroom uit in je huis. Alle thuiswerkende huisgenoten kunnen zo niet werken. De kids geen tv kijken of op de Ipad. Zo worden ze gedwongen om toch huiswerk te maken zonder alle online middelen. Let’s go offline!

Grap 4

Zet de wekker van je huisgenoten een uurtje eerder en verstop de wekker! Haha ze zijn te vroeg wakker en mogen al meteen gaan zoeken om de wekker te stoppen. 1 april!

Of laat je inspireren door deze hilarische filmpjes:
8 leukste grappen om uit te halen bij je familie en vrienden
1 april grap wiskunde leraar

Nieuws & Blogs

22-10-2020

Weekly Challenge 3: Terug in de tijd

Voor velen van ons is het gezin het belangrijkste element van een gezonde balans tussen privé en werk. Helaas komt het door het drukke leven van gezinsleden wel eens voor dat er te weinig tijd voor elkaar is. Dit terwijl er niets fijner is zo nu en dan wat extra tijd voor elkaar te nemen en de onderlinge band nog sterker te maken. Neem daarom de aankomende week enkele keren als gezin de tijd om de ‘terug in de tijd’ challenge te doen en je zult merken dat jullie je binnen een week nog sterker en verbonden voelen!’’
Lees meer
16-10-2020

Weekly Challenge 2: Wandelmeditatie

Een goede balans tussen privé en werk begint bij jezelf. Het komt echter nog te vaak voor dat wij in de waan van de dag met van alles en nog wat bezig zijn, behalve met onszelf. Mediteren is bij uitstek geschikt om eens even stil te staan bij jouw innerlijke ik.
Lees meer
14-10-2020

Whitepaper: Klaar voor 1,5 meter onderwijs

Het houdt ons allemaal bezig, de coronamaatregelen. Wat mag wel en wat niet? Hoe  zorg je als onderwijsinstelling voor anderhalve meter onderwijs. Hoe hebben scholen zich voorbereid en wat zijn belangrijke pijlers om rekening mee te houden?
Lees meer
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.