Vacaturespotlight: Onderwijsassistenten

28-10-2020

Wanneer er gesproken wordt over banen in het onderwijs denkt men al snel aan docenten en leraren. Maar geen enkele school functioneert zonder onderwijs ondersteunend personeel. Studentadviseurs, assessoren, examinatoren en conciërges. Ze zijn allemaal essentieel voor het onderwijs. Toch is er één ondersteunende functie waar steeds meer behoefte aan is: Onderwijsassistenten.

Onderwijsassistenten zijn waardevol in de klas doordat zij de extra handen en ogen van leerkrachten zijn. Onder de verantwoordelijkheid van de leerkracht voeren zij allerlei activiteiten uit die bijdragen aan de kwaliteit van de les. Een onderwijsassistent in de klas hebben, kan dan ook gezien worden als één van de 6 vormen van co-teaching

De werkzaamheden van onderwijsassistenten kennen veel variatie: van het voorbereiden van lessen tot het uitvoeren van administratie en van het begeleiden van studenten tot het organiseren van een excursie. Volgens veel onderwijsassistenten is het juist deze diversiteit in werkzaamheden die de functie zo leuk maakt.

Het effect van onderwijsassistenten op het onderwijs

Onderwijsassistenten vergroten de kwaliteit van het onderwijs doordat zij zowel een positief effect hebben op de leraren en docenten als op leerlingen en studenten. Leraren en docenten ervaren minder werkdruk doordat de assistent hen werk uit handen neemt. Daarnaast halen docenten meer genoegdoening uit hun functie omdat zij zich meer kunnen richten op wat zij écht leuk vinden: het lesgeven aan studenten in plaats van allerlei randzaken.

Voor studenten en leerlingen is het fijn om een ‘extra docent’ in de klas te hebben. Hierdoor kan er geborgd worden dat elke leerling en student evenveel aandacht en uitleg krijgt waardoor zij een waardevolle bijdrage geven aan elke les. 

Vacatures Onderwijsassistent

Ben jij een onderwijsassistent die van aanpakken weet en die het leuk vindt om met leerlingen en studenten van verschillende leeftijden te werken. Ben je daarnaast goed in organiseren, heb je inlevingsvermogen en heb je een grote dosis flexibiliteit en creativiteit? Dan zijn de onderstaande vacatures jou op het lijf geschreven!

 


 

Nieuws & Blogs

26-07-2021

Eerste Editie: Het Metafoor Magazine

Het afgelopen schooljaar hebben wij veel content via onze kanalen verspreid. Het Metafoor Magazine brengt de meest interessante artikelen, tools en tips bijeen. Doe inspiratie op om jouw lessen interactiever te maken, kom erachter welke invloed het coronavirus heeft gehad op de formatiebepaling van verschillende scholen en lees over de ervaringen van verschillende docenten.  
Lees meer
07-07-2021

Zomeractiviteit: 4 Uitjes in eigen land

Alhoewel een groot aantal mensen op vakantie naar het buitenland gaat, is er zoals altijd een flinke groep die dat niet doen. Om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal gaat genieten van de zomermaanden zijn we deze serie blogs begonnen.
Lees meer
30-06-2021

Zomertip: 5 boeken die wij aanraden om te lezen

In een eerdere post benoemden wij 7 prachtige wandelroutes om een ontspannen wandeling te maken.  Voor de liefhebbers hebben wij ook 6 minder bekende musea op een rij gezet die zeker een bezoekje waard zijn. Ben jij in de zomer liever actief bezig?  Beoefen in de vakantie dan deze 5 sporten. Voor de boekenwormen onder ons hebben we deze keer een lijst met 5 boeken samengesteld die je in de zomer heerlijk kunt lezen en voor de nodige ontspanning zorgt.
Lees meer
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.