MENU
1-10-2019

Werken als hybride docent

Vorige week stonden onze socials weer in het teken van de maandelijkse poll. Dit maal werd er aandacht geschonken aan het thema hybride docent. Heb jij ook meegedaan aan onze stelling "Werken als hybride docent spreekt mij aan"? 


De uitslag van deze stelling gaf aan dat 75 % van onze stemmers werken als hybride docent aanspreekt.


Maar wat is een hybride docent eigenlijk?


Een hybride docent is iemand die werkzaam is in de praktijk maar daarnaast ook docent is en lessen verzorgt.


Op dit moment zijn er in Nederland ruim 50.000 hybride docenten die hun baan voor de klas combineren met een andere baan. Denk hier aan docenten die naast hun baan als docent ook ambtenaar, ondernemer, onderwijsinnovator of bijvoorbeeld lerarenopleider zijn.


Hybride docentschap biedt een andere kijk op het leraarschap, een vernieuwende kijk waardoor het oog heeft voor de brede mogelijkheden die het leraarschap te bieden heeft.


Zoals iedereen weet, is er een groot tekort aan leraren in Nederland. Dit is een landelijk probleem en geeft zorgen voor de toekomst van het onderwijs. Door in te zetten op hybride docenten kunnen we mede het leraren tekort aanvullen. 


Zo geeft het ook enkele voordelen om hybride docenten in te zetten:

* Uit onderzoek blijkt dat door de inzet van hybride docenten, de kwaliteit van het onderwijs erg hoog blijft door innovatie en vernieuwing.

* Er moeten voldoende topdocenten zijn die onderwijs in de praktijk brengen. Afwisseling, brede ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid worden daarom steeds belangrijker.

* Uit onderzoek blijkt dat de meeste hybride docenten erg creatief en ondernemend zijn, waardoor de lessen erg interessant ervaren worden.

* Door hybride docenten in te zetten worden er meer praktijklessen gegeven. Up-to-date onderwijs dat aansluit op de maatschappij van nu. 

* De hybride docent neemt zijn of haar externe professionele netwerk mee naar school.

* Er zijn structurele samenwerkingen tussen scholen en andere bedrijven of onderwijsinstellingen mogelijk door de inzet van de hybride docent.

(Bron: www.hybridedocent.nl en www.hybridedocent.atavist.com/value-case)


Ook wij krijgen geregeld vacatures binnen waarin het mogelijk is om als hybride docent aan het werk te gaan. Momenteel staan deze vacatures nog open:

Docent bouwkunde (0,2 FTE) 

Instructeur werktuigbouwkunde (0,5 FTE)

Docent anatomie (0,5 FTE)

Docent elektrotechniek (0,5-1 FTE)

Docent installatietechniek (0,5 FTE)

Docent apothekersassistent (0,3 - 0,4 FTE)

 

Heeft dit je interesse gewekt? Neem dan contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden met jou door.

Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op jouw interesses.
Recente vacatures
in Omgeving Amersfoort
Heb jij ruime ervaring als managementassistent binnen  het onderwijs en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder!
in Flevoland
Heb je affiniteit met de doelgroepen mavo, havo, vwo en ben je op korte termijn voor 13 lesuren per week beschikbaar als docent Frans? Dan zijn we op zoek naar jou!
in Regio Den Haag
Wij zijn op zoek naar een docent omgangskunde voor 0,6 fte in de regio Den Haag! Wij horen graag van je! 
in Vertrouwelijk
  Sta je stevig in je schoenen, heb je affiniteit met de doelgroep vmbo basis kader en beschik je over een lesbevoegdheid voor het vak nederlands? Voor een kleinschalige groene school in Den Haag zijn wij op zoek naar een docent nederlands voor 0,8 fte.
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op jouw interesses.