banner image
banner image

Meester Raj staat stevig aan de start

06-11-2023
Deshawntey de Sanders

In de bruisende gangen van mboRijnland komt een frisse wind waaien. Raj Nanda heeft zijn intrede gedaan en brengt een golf van energie en innovatie met zich mee. In dit blog nemen we je mee in het verhaal van deze inspirerende ‘nieuwkomer’. Een man die beweging brengt in het onderwijs. Dit doet hij met passie, enthousiasme en een vernieuwende aanpak. Ontdek hoe Raj zijn eerste weken heeft beleefd.


Een goede voorbereiding is het halve werk

Tot nu toe bevalt de school mij ontzettend goed. Alles verloopt precies zoals ik had gehoopt en gepland. In feite had ik me al ruim voor het begin van het schooljaar voorbereid op verschillende aspecten, omdat ik geen enkel risico wilde nemen. Een van de zaken waarop ik me specifiek had voorbereid, waren de verschillende systemen en softwaretoepassingen die op school worden gebruikt. Het heeft ook z’n vruchten afgeworpen, want ik ben optimaal begonnen.

Het verloopt zoals ik had gehoopt en gepland

‘Teamwork makes the dream work’

Ik ben goed opgevangen door de sectieleider en wegwijs gemaakt om zo goed mogelijk te kunnen starten. Ook door de andere collega’s waar ik (in)direct mee te maken heb ben ik goed opgevangen. Ik had ook problemen omtrent het parkeren op locatie. Hiervoor gelden een aantal regels waar ik niet direct van op de hoogte was. Gelukkig hebben mijn collega’s mij hiermee geholpen.

Verwachtingen die uitkomen

De groepen waaraan ik lesgeef, zijn aangenaam. Ze zijn allemaal tamelijk volwassen, wat precies is wat ik voor ogen had. De studenten zijn zelfstandig, hoewel er natuurlijk enkelen zijn die zich niet volledig inzetten, maar dat hoort bij het dragen van hun eigen verantwoordelijkheid. Je hoeft ze niet constant aan te sporen. Mijn ervaring met lesgeven komt precies overeen met mijn verwachtingen, het is perfect!

Zo had ik het werken in het onderwijs
precies voor ogen 

Tips

De tip die ik wil meegeven is: stevig in je schoenen staan! In het begin kan het misschien een beetje lastig zijn maar je moet gewoon volhouden. Als je het echt leuk vindt komt het wel. Maar ook goed je structuur hanteren. Studenten weten zo altijd wat ze aan jou hebben en wat ze van jou kunnen verwachten.  Dat levert ook op dat jij weet wat je van hen kan verwachten.

 

Meer lezen over starten als docent? 

Benieuwd naar de start van anderen? Lees hier hun verhalen: 

ALBERT

WENDY

RIEN

 

Op de hoogte blijven?

Volg ons op LinkedIn, Facebook of Instagram.


Schrijf je in voor..
 

Van de leukste banen, boeiende artikelen en webinars om je te ontwikkelen als onderwijsprofessional.

ONZE NIEUWSBRIEF

 

 

Nieuws & Blogs

27-11-2023

Effectieve feedback in het onderwijs: een overzicht

Feedback in het onderwijs is krachtig, maar niet alle feedback is even effectief. Onderzoek toont aan dat de manier, timing en vorm van feedback van invloed zijn op het leerproces van leerlingen. In dit blog lees je meer over verschillende soorten van feedback en de meest effectieve plaats van feedback in het leerproces. Hoe kun jij jouw feedbackskills verbeteren?
Lees meer
06-11-2023

Meester Raj staat stevig aan de start

In de bruisende gangen van mboRijnland komt een frisse wind waaien. Raj Nanda heeft zijn intrede gedaan en brengt een golf van energie en innovatie met zich mee. In dit blog nemen we je mee in het verhaal van deze inspirerende ‘nieuwkomer’. Een man die beweging brengt in het onderwijs. Dit doet hij met passie, enthousiasme en een vernieuwende aanpak. Ontdek hoe Raj zijn eerste weken heeft beleefd.
Lees meer
01-11-2023

Economieonderwijs schreeuwt om vernieuwing

Het economieonderwijs loopt 30 jaar achter op ontwikkelingen in maatschappij en wetenschap. Dat zegt professor Lans Bovenberg. Eerder dit jaar ging hij met emeritaat. Ter gelegenheid van de ‘Week van het Economieonderwijs’ (20 - 24 november 2023), komen we in dit artikel terug op zijn analyse en de methode die hij ontwikkelde voor modern economieonderwijs.
Lees meer