banner image

Funbruari game 3: Jongens, meisjes!

18-02-2021
Roen Engelhart

Week drie van funbruari is aangebroken. De dagen van sneeuw- en ijspret liggen achter ons. De komende dagen worden lentetemperaturen verwacht. Ook de voorjaarsvakantie staat voor de deur. Een mooie gelegenheid voor een nieuw spel! Speel deze game met jouw studenten en ga ontspannen de vakantie in.

Heb je de vorige weken onze website in de gaten gehouden? Dan heb je gezien dat er deze maand  iedere week een nieuw spel online staat op onze website. Met deze spellen breng je een funfactor in en maak je het online onderwijs leuker. Dus ben jij ook toe aan extra ontspanning en plezier in de klas? Speel dan iedere week ons nieuwe spel!

We zijn funbruari begonnen met Raad de metafoor. Daarna volgde Online memory. Deze week spelen we “Jongens, Meisjes.”

Jongens, Meisjes

Dit is een spel dat in grote en kleine groepen gespeeld kan worden. Dus ook met de hele klas. Snelheid en originaliteit komen hierbij aan bod. Wie kan het snelst jongens- en meisjesnamen, landen, steden, dieren en vruchten bedenken met een willekeurige letter uit het alfabet. Wees creatief en snel, maar ook zo origineel mogelijk. Hoe vaak weet jij de maximale score te halen?

Het spel

Download hier de spelregels en het scoreblad. Zorg dat iedere student het scoreblad voor zich heeft. Kies twee studenten die samen gaan bepalen welke letter de eerste ronde gebruikt gaat worden. Hoe dit gebeurt lees je in de spelregels. Nadat de eerste letter bepaald is begint de eerste ronde direct. Vul zo snel mogelijk alle categorieën in. Heb je alles kunnen invullen? Of weet je niks meer? Roep dan “Stop” en vergelijk de ingevulde antwoorden met elkaar. Wie weet de meeste punten te scoren?

Nieuws & Blogs

28-04-2023

Examenvoorbereiding met peer-to-peer studiegroepen

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten goed voor te bereiden op examens. Naast het geven van lessen en huiswerkopdrachten, zijn er andere manieren waarop jij leerlingen of studenten kunt helpen zich voor te bereiden op deze uitdagende periode. Een van die manieren is door middel van peer-to-peer studiegroepen. In dit artikel bespreken we waarom peer-to-peer studiegroepen een geweldige manier van examenvoorbereiding is en geven we tips voor het opzetten van effectieve studiegroepen en suggesties voor studiegroepactiviteiten.
Lees meer
12-04-2023

Hoe inspireer jij als docent jouw leerlingen of studenten?

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten gemotiveerd te houden tijdens de examenvoorbereiding. In dit artikel delen we een aantal tips en suggesties die jou helpen om jouw leerlingen of studenten te inspireren en te motiveren tijdens de examenvoorbereiding.
Lees meer
03-04-2023

Hoe feedback helpt bij examenvoorbereiding

Als docent wil je dat jouw leerlingen goed voorbereid zijn op hun examens. Het geven van feedback op eerdere opdrachten kan hierbij enorm helpen. Het is een effectieve manier om de zwakke punten van studenten te identificeren en hen te begeleiden bij de onderwerpen waar ze meer aandacht aan moeten besteden. Daarnaast kan het ook helpen om het begrip van de stof bij studenten te verbeteren. In dit artikel lees je hoe je als docent feedback op eerdere opdrachten kunt geven en welke tips je daarbij kunnen helpen.
Lees meer