banner image

Funbruari game 3: Jongens, meisjes!

18-02-2021
Roen Engelhart

Week drie van funbruari is aangebroken. De dagen van sneeuw- en ijspret liggen achter ons. De komende dagen worden lentetemperaturen verwacht. Ook de voorjaarsvakantie staat voor de deur. Een mooie gelegenheid voor een nieuw spel! Speel deze game met jouw studenten en ga ontspannen de vakantie in.

Heb je de vorige weken onze website in de gaten gehouden? Dan heb je gezien dat er deze maand  iedere week een nieuw spel online staat op onze website. Met deze spellen breng je een funfactor in en maak je het online onderwijs leuker. Dus ben jij ook toe aan extra ontspanning en plezier in de klas? Speel dan iedere week ons nieuwe spel!

We zijn funbruari begonnen met Raad de metafoor. Daarna volgde Online memory. Deze week spelen we “Jongens, Meisjes.”

Jongens, Meisjes

Dit is een spel dat in grote en kleine groepen gespeeld kan worden. Dus ook met de hele klas. Snelheid en originaliteit komen hierbij aan bod. Wie kan het snelst jongens- en meisjesnamen, landen, steden, dieren en vruchten bedenken met een willekeurige letter uit het alfabet. Wees creatief en snel, maar ook zo origineel mogelijk. Hoe vaak weet jij de maximale score te halen?

Het spel

Download hier de spelregels en het scoreblad. Zorg dat iedere student het scoreblad voor zich heeft. Kies twee studenten die samen gaan bepalen welke letter de eerste ronde gebruikt gaat worden. Hoe dit gebeurt lees je in de spelregels. Nadat de eerste letter bepaald is begint de eerste ronde direct. Vul zo snel mogelijk alle categorieën in. Heb je alles kunnen invullen? Of weet je niks meer? Roep dan “Stop” en vergelijk de ingevulde antwoorden met elkaar. Wie weet de meeste punten te scoren?

Nieuws & Blogs

27-11-2023

Effectieve feedback in het onderwijs: een overzicht

Feedback in het onderwijs is krachtig, maar niet alle feedback is even effectief. Onderzoek toont aan dat de manier, timing en vorm van feedback van invloed zijn op het leerproces van leerlingen. In dit blog lees je meer over verschillende soorten van feedback en de meest effectieve plaats van feedback in het leerproces. Hoe kun jij jouw feedbackskills verbeteren?
Lees meer
06-11-2023

Meester Raj staat stevig aan de start

In de bruisende gangen van mboRijnland komt een frisse wind waaien. Raj Nanda heeft zijn intrede gedaan en brengt een golf van energie en innovatie met zich mee. In dit blog nemen we je mee in het verhaal van deze inspirerende ‘nieuwkomer’. Een man die beweging brengt in het onderwijs. Dit doet hij met passie, enthousiasme en een vernieuwende aanpak. Ontdek hoe Raj zijn eerste weken heeft beleefd.
Lees meer
01-11-2023

Economieonderwijs schreeuwt om vernieuwing

Het economieonderwijs loopt 30 jaar achter op ontwikkelingen in maatschappij en wetenschap. Dat zegt professor Lans Bovenberg. Eerder dit jaar ging hij met emeritaat. Ter gelegenheid van de ‘Week van het Economieonderwijs’ (20 - 24 november 2023), komen we in dit artikel terug op zijn analyse en de methode die hij ontwikkelde voor modern economieonderwijs.
Lees meer