Funbruari game 3: Jongens, meisjes!

18-02-2021

Week drie van funbruari is aangebroken. De dagen van sneeuw- en ijspret liggen achter ons. De komende dagen worden lentetemperaturen verwacht. Ook de voorjaarsvakantie staat voor de deur. Een mooie gelegenheid voor een nieuw spel! Speel deze game met jouw studenten en ga ontspannen de vakantie in.

Heb je de vorige weken onze website in de gaten gehouden? Dan heb je gezien dat er deze maand  iedere week een nieuw spel online staat op onze website. Met deze spellen breng je een funfactor in en maak je het online onderwijs leuker. Dus ben jij ook toe aan extra ontspanning en plezier in de klas? Speel dan iedere week ons nieuwe spel!

We zijn funbruari begonnen met Raad de metafoor. Daarna volgde Online memory. Deze week spelen we “Jongens, Meisjes.”

Jongens, Meisjes

Dit is een spel dat in grote en kleine groepen gespeeld kan worden. Dus ook met de hele klas. Snelheid en originaliteit komen hierbij aan bod. Wie kan het snelst jongens- en meisjesnamen, landen, steden, dieren en vruchten bedenken met een willekeurige letter uit het alfabet. Wees creatief en snel, maar ook zo origineel mogelijk. Hoe vaak weet jij de maximale score te halen?

Het spel

Download hier de spelregels en het scoreblad. Zorg dat iedere student het scoreblad voor zich heeft. Kies twee studenten die samen gaan bepalen welke letter de eerste ronde gebruikt gaat worden. Hoe dit gebeurt lees je in de spelregels. Nadat de eerste letter bepaald is begint de eerste ronde direct. Vul zo snel mogelijk alle categorieën in. Heb je alles kunnen invullen? Of weet je niks meer? Roep dan “Stop” en vergelijk de ingevulde antwoorden met elkaar. Wie weet de meeste punten te scoren?

Nieuws & Blogs

25-02-2021

Funbruari game 4: Wie ben ik?

De laatste week van funbruari is aangebroken. Nu de voorjaarsvakantie begonnen is, wordt er flink genoten van de lentetemperaturen. Wij zorgen ervoor dat je kan blijven genieten wanneer de vakantie voorbij is. Dat kan door het volgende spel te spelen met jouw klas: Wie ben ik?!
Lees meer
18-02-2021

Funbruari game 3: Jongens, meisjes!

Week drie van funbruari is aangebroken. De dagen van sneeuw- en ijspret liggen achter ons. De komende dagen worden lentetemperaturen verwacht. Ook de voorjaarsvakantie staat voor de deur. Een mooie gelegenheid voor een nieuw spel!
Lees meer
11-02-2021

Funbruari game 2: Online memory!

Heel februari staat dit jaar in het teken van games bij Metafoor Onderwijs. Als je al in het bezit bent van onze bureaukalender of de website hebt bekeken ,weet je dat wij deze maand iedere week een nieuw spel presenteren. Alle spellen zijn er op gericht om plezier te hebben en online onderwijs leuker te maken.
Lees meer
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.