banner image

Alle scholen sluiten wederom hun deuren

15-12-2020
Peter Schwank

Heel Nederland was gisteravond aan de buis gekluisterd toen Premier Rutte de tweede lockdown van dit jaar aankondigde. Net als op elk ander onderdeel van onze samenleving, hebben de nieuwe coronamaatregelen ook effect op het onderwijs. Vanaf woensdag 16 december tot tenminste maandag 18 januari sluiten alle scholen, vanaf het primair onderwijs tot en met de universiteiten wederom de deuren.

Net als bij de eerste lockdown zijn er uitzonderingen voor het sluiten van het onderwijs. Zo is er ondermeer een uitzondering voor kinderen van ouders met vitale beroepen, leerlingen in het examenjaar, voor het praktijkonderwijs en voor de persoonlijke begeleiding van leerlingen die speciale aandacht nodig hebben.

Het sluiten van de scholen is een bittere pil met ingrijpende gevolgen voor docenten, leerlingen, studenten en natuurlijk ook voor de ouders. Wij van Metafoor Onderwijs wensen iedereen dan ook veel sterkte toe tijdens de tweede lockdown! Laten we er met z'n allen het beste van maken en blijf vooral gezond!

 

Nieuws & Blogs

07-12-2022

Pedagoog John Hattie weet hoe leren beter gaat

Pedagoog John Hattie focust, anders dan Biesta, vooral op leeropbrengsten. Hoe kunnen leerlingen op school beter presteren?
Lees meer
14-11-2022

Wat is goed onderwijs volgens pedagoog Biesta?

Volgens pedagoog Gert Biesta is een school te vaak een ‘leerfabriek’. Het onderwijs draait op voor ambities van economen , politici en ouders.
Lees meer
07-11-2022

Philip Kohnstamm was zijn tijd ver vooruit

Wie was Philip Kohnstamm? Hij was de eerste hoogleraar pedagogiek in Nederland, geïnspireerd door Daltononderwijs.
Lees meer