Zomeractiviteit: 5 Sporten

23-06-2021

Deze zomer is het maar de vraag of we de vakantie in het buitenland kunnen vieren. Het tempo waarmee de bevolking wordt gevaccineerd ligt behoorlijk hoog. Dit zorgt ervoor dat de overheid meer versoepelingen toelaat. Wij zijn daarom steeds meer en steeds vaker buiten te vinden. 


Om ervoor te zorgen dat jij toch nog een actieve zomer in Nederland kan beleven, hebben wij vorige week een blog geschreven over 7 prachtige wandelroutes. Deze week gaan we een stapje verder. Wij hebben voor jou 5 sporten op een rij gezet die je deze zomer kan beoefenen. De ene sport is wat intensiever dan de andere, maar zorgen allemaal  voor een flinke dosis plezier en ontspanning. 
Spendeer je liever tijd in een museum? Zorg er dan voor dat je minstens één van deze zes musea hebt bezocht. 

Crossminton

Crossminton, ook wel Speedminton genoemd, is een combinatie van tennis, badminton en squash. Je speelt het niet met de traditionele badminton shuttle, maar met een Speeder. Deze Speeders zijn kleiner en zwaarder dan de shuttles die men bij badminton gebruikt. Crossminton kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Bezoek je het strand of blijf je thuis? Je kan altijd een potje Crossminton spelen. Speel in jouw tuin, op de parkeerplaats of in een park. De fanatiekelingen die echt een wedstrijd willen spelen kunnen eenvoudig een speelveld opzetten. Ben je benieuwd naar de spelregels en hoe een speelveld eruitziet? Bekijk dan deze website. Met wie ga jij deze sport beoefenen deze zomer?

Jeu de boules 

Jeu de boules is een laagdrempelige sport. Officieel heet de sport petanque, maar in Nederland gebruiken we de naam Jeu de boules. Er zijn geen dure attributen of sportkleding nodig om te beginnen. Om te beginnen heb je een kleine bal, het but, nodig. Daarnaast zijn er voor elke speler ook nog een aantal grotere ballen nodig, dit zijn de boules. Voor officiële wedstrijden moeten de boules en but wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Kijk dan even online en je vindt al een Jeu de boules set voor een zachte prijs. Het speelveld moet ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Het spel kan op elk terrein worden gepeeld, maar de baan moet minimaal 4 meter breed zijn en 15 meter lang. De bedoeling van het spel is dat een speler of team het but werpt. Daarna probeert elke speler zijn of haar boules zo dicht mogelijk bij het but te werpen. Neem een kijkje op deze website voor een uitgebreide uitleg van de spelregels.

Padel

Niemand weet precies hoe deze sport is ontstaan. We weten wel dat padel met ongeveer 18 miljoen beoefenaars één van de snelst groeiende sporten ter wereld is. Misschien heb je nog nooit van padel gehoord of heb je het al gespeeld. De sport is een kruising tussen squash en tennis. Je speelt altijd met 4 spelers. Het veld heeft dezelfde indeling als die van een tennisveld maar is kleiner van formaat. Ook de spelregels lijken op die van tennis. Het grote verschil is dat je gebruik mag maken van de muren om de bal terug te slaan. Dit aspect levert vaak spectaculaire rally’s op. Bekijk hier de volledige spelregels. Kan jij niet wachten om te beginnen met spelen?  Zoek een padellocatie bij jou in de buurt en daag je vrienden uit.

Suppen/ Supyoga

SUP staat voor Stand Up Paddle. Bij deze sport is het de bedoeling dat je jezelf staand voortbeweegt over het water. Dit doe je met een grote surfplank en een lange peddel. Iedereen kan deelnemen aan deze sport, jong, oud, vrouw en man. Je kan alleen suppen of gezellig samen. Tijdens het beoefenen van suppen verbrand je veel calorieën. Daarnaast train je elke spier in je lichaam. 
Om te suppen heb je een supboard nodig. Deze zijn te huur bij verschillende verhuurbedrijven en watersport locaties. Een board is ook te koop vanaf ongeveer €200,-. Daarnaast heb je een peddel nodig en een zwemvest. Een wetsuit wordt aangeraden als het kouder is. Ook is het mogelijk om eventueel een helm te dragen. 

Naast het normale suppen bestaat er ook nog supyoga. Dit zijn yogalessen op een wiebelend board, balancerend op het water. Deze variant klinkt misschien wel uitdagend, maar blijkt heel ontspannend te zijn. 

Spikeball

Spikeball is een spel waarbij je een bal heen en weer speelt tussen teams via een rond net dat op de grond is geplaatst, vergelijkbaar met een trampoline. Via dit net wordt de bal gespeeld van speler naar speler. Meestal wordt een pot gespeeld met vier spelers. Maar het spel kan ook met twee of zes spelers worden gespeeld. Je speelt het spel in twee teams met een gelijk aantal spelers. Het doel van het spel is om als team de tegenstander te verslaan. Dit doe je door als team ervoor te zorgen dat de tegenstander de bal niet meer in het net kan slaan. Wil je weten hoe dit intensieve spel precies gespeeld wordt en wat de benodigdheden zijn? Lees hier alles over Spikeball!
       
Genoeg keuze om je deze zomer eens helemaal uit te leven met sport! Hou onze website goed in de gaten. De komende weken plaatsen wij nog meer leuke zomerse activiteiten.


 

Nieuws & Blogs

26-07-2021

Eerste Editie: Het Metafoor Magazine

Het afgelopen schooljaar hebben wij veel content via onze kanalen verspreid. Het Metafoor Magazine brengt de meest interessante artikelen, tools en tips bijeen. Doe inspiratie op om jouw lessen interactiever te maken, kom erachter welke invloed het coronavirus heeft gehad op de formatiebepaling van verschillende scholen en lees over de ervaringen van verschillende docenten.  
Lees meer
07-07-2021

Zomeractiviteit: 4 Uitjes in eigen land

Alhoewel een groot aantal mensen op vakantie naar het buitenland gaat, is er zoals altijd een flinke groep die dat niet doen. Om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal gaat genieten van de zomermaanden zijn we deze serie blogs begonnen.
Lees meer
30-06-2021

Zomertip: 5 boeken die wij aanraden om te lezen

In een eerdere post benoemden wij 7 prachtige wandelroutes om een ontspannen wandeling te maken.  Voor de liefhebbers hebben wij ook 6 minder bekende musea op een rij gezet die zeker een bezoekje waard zijn. Ben jij in de zomer liever actief bezig?  Beoefen in de vakantie dan deze 5 sporten. Voor de boekenwormen onder ons hebben we deze keer een lijst met 5 boeken samengesteld die je in de zomer heerlijk kunt lezen en voor de nodige ontspanning zorgt.
Lees meer
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.