banner image

Aan de slag bij ons: (Senior) Recruiter

03-05-2021
Peter Schwank

Metafoor Onderwijs is aan het groeien. Hárd aan het groeien! Wellicht ben jij straks wel onze nieuwe collega’s. Momenteel hebben wij vacatures openstaan voor al onze afdelingen. Wij zoeken onder andere een accountmanager, een financieel medewerker, recruitment marketeer maar ook een (senior) recruiter!

Dit ga je doen!

Als recruiter ben je verantwoordelijk voor het herkennen van onderwijs talent en hen te helpen aan een eerste of volgende stap binnen het onderwijs. Hoewel het een commerciële functie is, ligt de focus vooral op toegevoegde waarde creëren voor je klanten en onderwijsprofessionals in de onderwijs sector. Je bent dan ook het aanspreekpunt voor jouw warme klantenrelaties én docenten. Enkele voorbeelden van concrete werkzaamheden zijn:
•    Het searchen naar onderwijsprofessionals in onze eigen database maar ook LinkedIn, Indeed en Facebook.
•    Het voeren van intake en loopbaangesprekken met  kandidaten.
•    Het management van onderwijsinstellingen assisteren en adviseren bij het beantwoorden HR-vraagstukken.

Als recruiter werk je intensief samen met onze andere recruiters. Eén daarvan is Racha Saja. Een gepassioneerde senior recruiter met jarenlange ervaring. Om je iets meer inzicht in de functie te geven stelden we haar enkele vragen.

Onderscheidende sector

Het grote verschil met vergelijkbare functies bij andere organisaties zit in de sector: Het onderwijs. Je gaat docenten en ander onderwijspersoneel werven in de breedste zin van het woord. Het ene moment ben je op zoek naar een docent techniek of docent Nederlands. Terwijl je de volgende dag op zoek bent naar een interim teamleider. De diversiteit in doelgroepen is enorm.

De diversiteit in werkzaamheden komt niet alleen door de verschillende vakgebieden waar naar gezocht moet worden. Als recruiter blijf je het aanspreekpunt voor jouw kandidaten. Zo voer je evaluatiegesprekken met hen uit, adviseer jij hen in hun loopbaan en ga je met hen in gesprek als het even niet gaat zoals gepland en ondersteunt ze. 

Toekomstige samenwerking

Zodra je bij Metafoor Onderwijs aan de slag gaat, begin je aan een uitgebreid inwerktraject. Elke dag loop je met een ander teamlid mee. Dit beperkt zich niet alleen tot de recruiters. Hierdoor krijg je een kijkje in de keuken van elke afdeling. 

Binnen het team heeft iedereen zijn of haar eigen specialiteit. Zo is de ene bedreven in het vinden van kandidaten via Indeed terwijl de ander ons eigen database gebruikt. Racha is daarentegen gespecialiseerd in het searchen via LinkedIn en wil jou hier graag het nodige van bij brengen!

Blijven groeien

Ben je een starter op de arbeidsmarkt met een passie voor HR? Dan is beginnen bij Metafoor Onderwijs een aanrader. Als jij helpt onze organisatie te laten groeien, groeit jouw carrière met ons mee. Zo kan je snel doorgroeien van junior recruiter die losse zoekopdrachten uitvoert tot medior en senior recruiter met een eigen klantenportfolio. Daarnaast bieden wij (als onderdeel van KMM-groep) starters met ambitie toegang tot het managment traineeprogramma aan. Bij ons is de enige grens van jouw doorgroeimogelijkheden jouw eigen ambitie!

Belangrijkste eigenschappen

Wil jij een succesvolle recruiter bij Metafoor Onderwijs worden? Dan is het volgens Racha belangrijk om gedreven, geduldig, zelfverzekerd en standvastig te zijn. Daarnaast kan ze jou als persoon helemaal waarderen wanneer je gezelligheid en resultaatgerichtheid kan combineren. Maar je hebt het helemaal gemaakt als je net als haar een passie hebt voor het ontdekken van de kandidaat achter het cv!

Solliciteer nu!

Twijfel jij er niet over dat deze vacature een match is met jou? Dan kan je solliciteren via de vacaturepagina. Je kunt jezelf ook eerst nog wat meer verdiepen in onze organisatie door te lezen hoe het is om te werken bij ons, over wat wij jou bieden of door te kijken hoe jouw nieuwe werkplek eruit ziet. Of neem door het lezen van deze blog nog een kijkje achter de schermen. Heb je nog een aantal vragen aan Racha? Neem dan contact met haar op via deze pagina!
 


 

Nieuws & Blogs

07-12-2022

Pedagoog John Hattie weet hoe leren beter gaat

Pedagoog John Hattie focust, anders dan Biesta, vooral op leeropbrengsten. Hoe kunnen leerlingen op school beter presteren?
Lees meer
14-11-2022

Wat is goed onderwijs volgens pedagoog Biesta?

Volgens pedagoog Gert Biesta is een school te vaak een ‘leerfabriek’. Het onderwijs draait op voor ambities van economen , politici en ouders.
Lees meer
07-11-2022

Philip Kohnstamm was zijn tijd ver vooruit

Wie was Philip Kohnstamm? Hij was de eerste hoogleraar pedagogiek in Nederland, geïnspireerd door Daltononderwijs.
Lees meer