banner image

Zomeractiviteit: 4 Uitjes in eigen land

07-07-2021
Peter Schwank

Gezellige uitstapjes in de natuur. Genieten van een drankje op een terras. Of een buitenlands strand afstruinen onder de warmte van de zon. Iedereen is aan het aftellen. Want over enkele weken komt die welverdiende zomervakantie.

Alhoewel een groot aantal mensen op vakantie naar het buitenland gaat, is er zoals altijd een flinke groep die dat niet doen. Om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal gaat genieten van de zomermaanden zijn we deze serie blogs begonnen.

We zijn deze serie gestart met musea tips, waarna we in het volgende deel wandelroutes met jullie deelden. In deel 3 beschreven wij een aantal sporten die we opvolgden met een blog vol boekentips. Deze serie sluiten we nu af met een aantal onverwachte uitjes!

Amstelpark

Het Amstelpark is een echt vergeten juweeltje. Als men het over de parken in Amsterdam heeft wordt dit park vaak als laatst genoemd, terwijl het volgens vele het mooiste park van de stad is. Het park is 50 jaar geleden ontwikkeld voor de grootste tuinbouwtentoonstelling van de wereld: De Floriade. Waar het park echt bekend om staat, is de mogelijkheid om er een compleet dagje uit van te kunnen maken. Je treft er o.a. het MidgetGold Amstelpark, de Amsteltrein, de stadsboerderij en een reusachtige speeltuin. Uiteraard vind je er ook een diversiteit aan horeca gelegenheden. Kortom een echte aanrader met voor ieder wat wils!

De Kemphaan

Wil je er een dagje op uit in Flevoland? Dan is een bezoekje aan Stadslandgoed De Kemphaan een must! Het is een prachtige plek midden in de natuur met bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud! Wil je door de hoge bomen heen slingeren? Dat kan in het klimbos. Houd je meer van avontuur? Bezoek dan zeker de Stadssafari! Tussen de activiteiten door kan je bijkomen in één van de horecagelegenheden. En mocht je tot slot ook nog aapjes willen kijken? Dan bezoek je als afsluiting Stichting Aap!

Archeon

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe Nederland er in de middeleeuwen uitzag? Of heb je wel eens een gladiator gevecht willen meemaken? Dan moet je absoluut op bezoek bij Archeon! In dit unieke openlucht museum krijg je een ongekende blik in de geschiedenis van Nederland. Het park is opgedeeld in verschillende periodes uit de Nederlandse geschiedenis. Naast het zien van gebouwen  en acteurs zijn er ontzettend veel leuke en thematische activiteiten. Zo kan je koken als een holbewoner of middeleeuwse spelletjes spelen. Archeon is een echte aanrader als je iets educatiefs wil combineren met vermaak!

Bloemenparadyske

Houd jij er van een mooi bloemenboeket samen te stellen? Dan is pluktuin Bloemenparayske de plek voor jouw. In de pluktuin kan je kijken en genieten van allerlei kleurige bloemen. Daarnaast ben je vrij om ze te plukken en er een prachtig boeket mee samen te stellen. Naast de pluktuin is er ook een streekmarkt, een bloementhee huis en zijn er diverse wandelroutes. Ook worden er thematische workshops gegeven. Kortom voor elke bloemenliefhebber wat wils.
 

Nieuws & Blogs

20-09-2023

Eerste stappen van Wendy op nieuwe school

Met ruime ervaring je allereerste stappen zetten, dat zou prettig zijn. Als je ergens begint, is het altijd even wennen aan de nieuwe dingen. Zo is dat ook in het onderwijs. Waarbij je onder andere te maken hebt met een hele nieuwe omgeving, leerlingen, collega’s, systemen en nog veel meer. Lees het verhaal van Wendy Kraan en hoe haar eerste weken op een nieuwe school verlopen.
Lees meer
28-04-2023

Examenvoorbereiding met peer-to-peer studiegroepen

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten goed voor te bereiden op examens. Naast het geven van lessen en huiswerkopdrachten, zijn er andere manieren waarop jij leerlingen of studenten kunt helpen zich voor te bereiden op deze uitdagende periode. Een van die manieren is door middel van peer-to-peer studiegroepen. In dit artikel bespreken we waarom peer-to-peer studiegroepen een geweldige manier van examenvoorbereiding is en geven we tips voor het opzetten van effectieve studiegroepen en suggesties voor studiegroepactiviteiten.
Lees meer
12-04-2023

Hoe inspireer jij als docent jouw leerlingen of studenten?

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten gemotiveerd te houden tijdens de examenvoorbereiding. In dit artikel delen we een aantal tips en suggesties die jou helpen om jouw leerlingen of studenten te inspireren en te motiveren tijdens de examenvoorbereiding.
Lees meer