Zomeractiviteit: 4 Uitjes in eigen land

07-07-2021

Gezellige uitstapjes in de natuur. Genieten van een drankje op een terras. Of een buitenlands strand afstruinen onder de warmte van de zon. Iedereen is aan het aftellen. Want over enkele weken komt die welverdiende zomervakantie.

Alhoewel een groot aantal mensen op vakantie naar het buitenland gaat, is er zoals altijd een flinke groep die dat niet doen. Om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal gaat genieten van de zomermaanden zijn we deze serie blogs begonnen.

We zijn deze serie gestart met musea tips, waarna we in het volgende deel wandelroutes met jullie deelden. In deel 3 beschreven wij een aantal sporten die we opvolgden met een blog vol boekentips. Deze serie sluiten we nu af met een aantal onverwachte uitjes!

Amstelpark

Het Amstelpark is een echt vergeten juweeltje. Als men het over de parken in Amsterdam heeft wordt dit park vaak als laatst genoemd, terwijl het volgens vele het mooiste park van de stad is. Het park is 50 jaar geleden ontwikkeld voor de grootste tuinbouwtentoonstelling van de wereld: De Floriade. Waar het park echt bekend om staat, is de mogelijkheid om er een compleet dagje uit van te kunnen maken. Je treft er o.a. het MidgetGold Amstelpark, de Amsteltrein, de stadsboerderij en een reusachtige speeltuin. Uiteraard vind je er ook een diversiteit aan horeca gelegenheden. Kortom een echte aanrader met voor ieder wat wils!

De Kemphaan

Wil je er een dagje op uit in Flevoland? Dan is een bezoekje aan Stadslandgoed De Kemphaan een must! Het is een prachtige plek midden in de natuur met bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud! Wil je door de hoge bomen heen slingeren? Dat kan in het klimbos. Houd je meer van avontuur? Bezoek dan zeker de Stadssafari! Tussen de activiteiten door kan je bijkomen in één van de horecagelegenheden. En mocht je tot slot ook nog aapjes willen kijken? Dan bezoek je als afsluiting Stichting Aap!

Archeon

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe Nederland er in de middeleeuwen uitzag? Of heb je wel eens een gladiator gevecht willen meemaken? Dan moet je absoluut op bezoek bij Archeon! In dit unieke openlucht museum krijg je een ongekende blik in de geschiedenis van Nederland. Het park is opgedeeld in verschillende periodes uit de Nederlandse geschiedenis. Naast het zien van gebouwen  en acteurs zijn er ontzettend veel leuke en thematische activiteiten. Zo kan je koken als een holbewoner of middeleeuwse spelletjes spelen. Archeon is een echte aanrader als je iets educatiefs wil combineren met vermaak!

Bloemenparadyske

Houd jij er van een mooi bloemenboeket samen te stellen? Dan is pluktuin Bloemenparayske de plek voor jouw. In de pluktuin kan je kijken en genieten van allerlei kleurige bloemen. Daarnaast ben je vrij om ze te plukken en er een prachtig boeket mee samen te stellen. Naast de pluktuin is er ook een streekmarkt, een bloementhee huis en zijn er diverse wandelroutes. Ook worden er thematische workshops gegeven. Kortom voor elke bloemenliefhebber wat wils.
 

Nieuws & Blogs

26-07-2021

Eerste Editie: Het Metafoor Magazine

Het afgelopen schooljaar hebben wij veel content via onze kanalen verspreid. Het Metafoor Magazine brengt de meest interessante artikelen, tools en tips bijeen. Doe inspiratie op om jouw lessen interactiever te maken, kom erachter welke invloed het coronavirus heeft gehad op de formatiebepaling van verschillende scholen en lees over de ervaringen van verschillende docenten.  
Lees meer
07-07-2021

Zomeractiviteit: 4 Uitjes in eigen land

Alhoewel een groot aantal mensen op vakantie naar het buitenland gaat, is er zoals altijd een flinke groep die dat niet doen. Om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal gaat genieten van de zomermaanden zijn we deze serie blogs begonnen.
Lees meer
30-06-2021

Zomertip: 5 boeken die wij aanraden om te lezen

In een eerdere post benoemden wij 7 prachtige wandelroutes om een ontspannen wandeling te maken.  Voor de liefhebbers hebben wij ook 6 minder bekende musea op een rij gezet die zeker een bezoekje waard zijn. Ben jij in de zomer liever actief bezig?  Beoefen in de vakantie dan deze 5 sporten. Voor de boekenwormen onder ons hebben we deze keer een lijst met 5 boeken samengesteld die je in de zomer heerlijk kunt lezen en voor de nodige ontspanning zorgt.
Lees meer
Metafoor Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.