banner image

Zomeractiviteit: 4 Uitjes in eigen land

07-07-2021
Peter Schwank

Gezellige uitstapjes in de natuur. Genieten van een drankje op een terras. Of een buitenlands strand afstruinen onder de warmte van de zon. Iedereen is aan het aftellen. Want over enkele weken komt die welverdiende zomervakantie.

Alhoewel een groot aantal mensen op vakantie naar het buitenland gaat, is er zoals altijd een flinke groep die dat niet doen. Om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal gaat genieten van de zomermaanden zijn we deze serie blogs begonnen.

We zijn deze serie gestart met musea tips, waarna we in het volgende deel wandelroutes met jullie deelden. In deel 3 beschreven wij een aantal sporten die we opvolgden met een blog vol boekentips. Deze serie sluiten we nu af met een aantal onverwachte uitjes!

Amstelpark

Het Amstelpark is een echt vergeten juweeltje. Als men het over de parken in Amsterdam heeft wordt dit park vaak als laatst genoemd, terwijl het volgens vele het mooiste park van de stad is. Het park is 50 jaar geleden ontwikkeld voor de grootste tuinbouwtentoonstelling van de wereld: De Floriade. Waar het park echt bekend om staat, is de mogelijkheid om er een compleet dagje uit van te kunnen maken. Je treft er o.a. het MidgetGold Amstelpark, de Amsteltrein, de stadsboerderij en een reusachtige speeltuin. Uiteraard vind je er ook een diversiteit aan horeca gelegenheden. Kortom een echte aanrader met voor ieder wat wils!

De Kemphaan

Wil je er een dagje op uit in Flevoland? Dan is een bezoekje aan Stadslandgoed De Kemphaan een must! Het is een prachtige plek midden in de natuur met bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud! Wil je door de hoge bomen heen slingeren? Dat kan in het klimbos. Houd je meer van avontuur? Bezoek dan zeker de Stadssafari! Tussen de activiteiten door kan je bijkomen in één van de horecagelegenheden. En mocht je tot slot ook nog aapjes willen kijken? Dan bezoek je als afsluiting Stichting Aap!

Archeon

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe Nederland er in de middeleeuwen uitzag? Of heb je wel eens een gladiator gevecht willen meemaken? Dan moet je absoluut op bezoek bij Archeon! In dit unieke openlucht museum krijg je een ongekende blik in de geschiedenis van Nederland. Het park is opgedeeld in verschillende periodes uit de Nederlandse geschiedenis. Naast het zien van gebouwen  en acteurs zijn er ontzettend veel leuke en thematische activiteiten. Zo kan je koken als een holbewoner of middeleeuwse spelletjes spelen. Archeon is een echte aanrader als je iets educatiefs wil combineren met vermaak!

Bloemenparadyske

Houd jij er van een mooi bloemenboeket samen te stellen? Dan is pluktuin Bloemenparayske de plek voor jouw. In de pluktuin kan je kijken en genieten van allerlei kleurige bloemen. Daarnaast ben je vrij om ze te plukken en er een prachtig boeket mee samen te stellen. Naast de pluktuin is er ook een streekmarkt, een bloementhee huis en zijn er diverse wandelroutes. Ook worden er thematische workshops gegeven. Kortom voor elke bloemenliefhebber wat wils.
 

Nieuws & Blogs

15-07-2022

Ontspannen de zomervakantie beginnen

De zomervakantie staat voor de deur. De laatste weken van het schooljaar zijn begonnen en veel docenten zijn ook echt toe aan een welverdiende vakantie. Terwijl iedereen de laatste taken uitvoert, vraag jij je misschien af: hoe zorg je dat je ontspannen aan de zomervakantie begint? Hieronder vind je een praktisch plan.
Lees meer
17-06-2022

De Metafoor Zomerquiz: Win een fantastisch zomerpakket!

De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Uiteraard mede door de vakantie die erbij hoort. Er zijn ook mensen die helemaal niks met de zomer hebben. De één denkt aan gezellige terrasjes, mooie stranden, een blauwe zee en een vakantie naar het buitenland. De ander denkt aan een verschrikkelijke benauwdheid, vreselijke muggen of andere insecten en liters zweet. 

Hoe dan ook de zomer is bijna officieel begonnen in Nederland. Nog maar een aantal weken werken en de scholen sluiten hun deuren voor een welverdiende zomervakantie. Voordat we echt helemaal kunnen ontspannen zetten we jullie brein op een ontspannende manier nog even aan het werk. Doe mee met onze Metafoor Zomerquiz!

Lees meer
28-04-2022

Hulp bij voorbereiding op het eindexamen

Over een paar weken is het zover. Vanaf donderdag 12 mei tot en met maandag 30 mei worden de eindexamens afgenomen. In eerdere blogs hebben wij het gehad over de eindexamens van voorgaande jaren tijdens en voor de coronapandemie. Ook over het verloop van de eindexamens in het vo en het mbo schreven wij een stuk. In deze blog delen wij de laatste tips voor oefenmateriaal dat jouw leerlingen of studenten wellicht goed kunnen gebruiken. En suggesties voor meer focus en concentratie.
Lees meer