MENU
Bel gerust
0320 22 99 49

 

6 Tips voor je eerste werkdag

Shaileen Ho-A-Hing 8-8-2017 14:03
Categorieën: MBO Onderwijs, VO Onderwijs

Tip 1 Neem je tijd
Start je eerste werkdag rustig. Zorg dat je ruim van te voren aanwezig bent, zodat je voldoende tijd hebt om met collega’s bij te praten. Drink samen een bakje koffie of thee en praat over je leukste vakantie momenten.

 

Tip 2 Maak goede voornemens
Welke goede voornemens ga je aanhouden dit schooljaar? Wil je bijvoorbeeld meer structuur of balans in je leven? Maak je voornemens SMART. Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Dit maakt de kans van slagen groter.

 

Tip 3 Maak een takenlijst
Door je taken op te schrijven creëer je rust in je hoofd en maak je het overzichtelijker. Begin met taken die je dezelfde dag kunt afronden. Dit geeft je voldoening aan het einde van je werkdag.

 

Tip 4 Begin met je meest recente mails
Het openen van je mailbox is vaak hetgene wat de meeste druk legt op je eerste werkdag. De onderstaande stappen helpen je om aan de slag te gaan.
- Begin bovenaan je mailbox.
- Maak onderscheid tussen verwerken en doen.
- Filter! Delete en archiveer.
- Beantwoord direct de mails die zijn overgebleven.

 

Tip 5 Plan een ontspannen lunch
Neem een lekker broodje mee vanuit huis of trakteer jezelf op een uitgebreide lunch.

 

Tip 6 Beloon jezelf
Je eerste dag zit erop. Beloon jezelf met je lievelingsgerecht, ga iets actiefs doen of ga een avondje naar de film. De belangrijkste tip is om te genieten. Zo houd je het vakantiegevoel vast.Reacties (1)

Jeffrey 15-9-2017 9:20
Het zijn wel veel beloningen moet ik zeggen. Het is je eerste werkdag, dat is zwaar genoeg en deze dingen als belonen en lunchen zitten er vaak niet in omdat je simpelweg te druk bent met nieuwe dingen leren. Ga gewoon vol goede moed naar het bedrijf en laat alles over je heen komen, luister naar je collega's en stel vragen aan je collega's over hoelang zij er al werken en wat zij precies doen in het bedrijf. Wat maakt het bedrijf zo leuk voor hun. Vraag alleen de goede kanten, het is je eerste werkdag dus je hoeft niet beinvloed te worden door de negatieve punten binnen het bedrijf. Geloof mij die zijn er namelijk in ieder bedrijf en met de tijd ga je die negatieve dingen ook zien. Als het goed is heb je tegen die tijd wel alle positieve kanten gezien en maken de andere punten vaak niet meer uit :) veel succes op je eerste dag!!!

Reageer