banner image

6 Tips voor je eerste werkdag

08-08-2017
Shaileen Ho-A-Hing

Wil jij weten hoe je ontspannen je eerste werkdag overleeft? Lees dan snel onze 6 tips voor je eerste werkdag.

Tip 1 Neem je tijd

Start je eerste werkdag rustig. Zorg dat je ruim van te voren aanwezig bent, zodat je voldoende tijd hebt om met collega’s bij te praten. Drink samen een bakje koffie of thee en praat over je leukste vakantie momenten.

Tip 2 Maak goede voornemens

Welke goede voornemens ga je aanhouden dit schooljaar? Wil je bijvoorbeeld meer structuur of balans in je leven? Maak je voornemens SMART. Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Dit maakt de kans van slagen groter.

Tip 3 Maak een takenlijst

Door je taken op te schrijven creëer je rust in je hoofd en maak je het overzichtelijker. Begin met taken die je dezelfde dag kunt afronden. Dit geeft je voldoening aan het einde van je werkdag.

Tip 4 Begin met je meest recente mails

Het openen van je mailbox is vaak hetgene wat de meeste druk legt op je eerste werkdag. De onderstaande stappen helpen je om aan de slag te gaan.
- Begin bovenaan je mailbox.
- Maak onderscheid tussen verwerken en doen.
- Filter! Delete en archiveer.
- Beantwoord direct de mails die zijn overgebleven.

Tip 5 Plan een ontspannen lunch

Neem een lekker broodje mee vanuit huis of trakteer jezelf op een uitgebreide lunch.

Tip 6 Beloon jezelf

Je eerste dag zit erop. Beloon jezelf met je lievelingsgerecht, ga iets actiefs doen of ga een avondje naar de film. De belangrijkste tip is om te genieten. Zo houd je het vakantiegevoel vast.

Nieuws & Blogs

17-03-2023

Waarom groeit het aantal ZZP’ers in onderwijs en zorg?

Het aantal flexwerkers in Nederland groeit te onstuimig, zo klinkt het al jaren onder politici, vakbonden en beleidsadviseurs – schrijft NRC Handelsblad op 3 maart in het artikel ‘De ZZP’er heeft het voor het zeggen in de zorg en onderwijs’. Van die flexwerkers, waartoe bijvoorbeeld ook uitzendkrachten behoren, is een groeiend deel actief als zelfstandige. Nergens in de EU groeit het aantal ZZP’ers zo hard als in Nederland. Benieuwd waarom?
Lees meer
10-03-2023

Lerarentekort bestaat niet, wel een mismatch

Heel veel leraren staan niet voor de klas. Veel mensen met een lesbevoegdheid, staan liever niet voor de klas. Tegelijkertijd zitten leraren die graag voor de klas staan, te vaak en te lang achter de computer voor administratief werk, dat wettelijk niet vereist is. En werken veel leraren liever parttime dan fulltime. Want vanwege een gebrek aan docentgerichte digitalisering, moet het ontwikkelen en nakijken van toetsen vaak nog op papier gebeuren. Dit leidt tot (een cultuur van) onbetaald en ongewenst overwerken. Mogelijk de grootste oorzaak van het lerarentekort.
Lees meer
28-02-2023

Verbinding is de basis van goed onderwijs

Deze blog gaat over verbinding en is de afsluiting van onze funbruari reeks. Verbinding is de basis van goed onderwijs. Zonder contact kom je nergens. Verbinding met jezelf is belangrijk om goed contact met een ander te krijgen. Een energizer kan helpen om contact met jezelf te krijgen.
Lees meer